Eva Andreas este noul prefect de Timis!

Mandatul de prefect al lui Mircea Băcală s-a încheiat, iar Timișul marchează o premieră. În ședința de guvern de miercuri, premierul Mihai Tudose a numit-o în funcția de prefect pe Eva Andreaș, una dintre cele mai apropiate colaboratoare ale fostului prim-ministru Sorin Grindeanu. Este prima femeie care ocupă acest post.

Apropiată a lui Sorin Grindeanu, Eva Andreaș a fost șefa Biroului Relații Internaționale din cadrul Secretariatului General al Guvernului din luna ianuarie pnă în iunie. Înainte de-a merge la București, Andreas a fost șefa Serviciului Relații Externe din CJ Timiș, instituție în care s-a angajat în anul 2001. Eva Georgeta Andreaș are 42 de ani și în perioada martie-iunie 2017, a fost şef birou relaţii internaţionale la Secretariatul General al Guvernului și a fost membru în CA al Nuclearelectrica În perioada 2004-2017 a lucrat ca şef serviciu la relaţii externe în cadrul Consiliul Judeţean Timiş. Între anii 2001 şi 2004 a fost inspector de specialitate în acelaşi consiliu judeţean. Eva Andreaș a absolvit Facultatea de Drept, la Universitatea Europeană din Lugoj.

„Vreau s-o felicit pe fosta mea colegă de la Consiliul Județean Timiș pentru această funcție importantă. Sunt convins că va face față. Am avut deja o primă discuție pentru a-i prezenta problemele cu care se va confrunta”, a declarat Mircea Băcală, cel care a fost, până acum, reprezentantul guvernului în teritoriu. În total, în mai multe „ture”, Băcală a ocupat funcția de prefect timp de cinci ani și a schimbat șapte guverne. Acum, el era pe acest post din decembrie 2015. Ce va face mai departe? „Am depus încă de acum câteva zile o cerere pentru demisia mea din funcție și aplicarea mobilității în funcția de inspector guvernamental. Era necesară numirea unui nou prefect”, ne-a mai explicat Mircea Băcală. El va fi inspector guvernamental în domeniul transporturilor.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

16 minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

13 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

19 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago