Categories: Invatamant

Masterat pe tema imigratiei si terorismului, la Universitatea de Vest

Imigrația, terorismul și securitatea cibernetică devin din acest an subiect de masterat la Universitatea de Vest Timişoara. „Studii de securitate globală” este numele noului program de studiu introdus în rândul celor care pot fi studiate la instituţia de învăţământ superior timişoreană.

Derulat de Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării a UVT, este primul program de acest fel din vestul țării. Programul se adresează în primul rând specialiștilor care doresc să se perfecționeze, dar și tinerilor care vor să devină profesioniști în acest domeniu. Programul va aborda mai multe aspecte ale studiilor de securitate. Acestea includ analiza riscurilor neconvenționale, comunicarea strategică în domeniul securității, analiza informațiilor, securitatea economică și financiar-bancară, dreptul penal internațional, securitatea energetică, securitatea cibernetică și multe altele. „Ne adaptăm la realitățile lumii de azi, România nefiind ferită de noile provocări în materie de securitate. Vorbim de elemente de imigrație, terorism, securitate cibernetică și multe altele. Pentru a face față, avem nevoie de oameni bine pregătiți în domeniul securității globale. Cadrele noastre didactice, cât și specialiștii din diferite instituții vor transmite studenților un set complex de competențe”, a declarat rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea. Pe lista profesorilor la acest masterat sunt şi numeroşi experţi din sistemul românesc de securitate și diplomație. Pentru cei interesaţi sunt 30 de locuri, iar selecţia candidaţilor va avea loc în urma unui interviu, pe baza unui eseu motivaţional. Interviurile sunt programate pe 23 şi 24 septembrie.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

2 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

3 ore ago

Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred…

5 ore ago

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei.…

7 ore ago

Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”

Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă…

7 ore ago

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială…

7 ore ago