Categories: Alte sporturi

64 de echipe din mai multe tari, la International Vest Liga

Clubul sportiv FC Juventus Timișoara s-a înființat în septembrie 2008, când, sub îndrumarea antrenorului Cristi Moraru, s-au reunit primii jucători ai grupei, la Electrica Timișoara. „Totul pentru bucuria copiilor” este conceptul sub care a pornit la drum Vest Liga, un proiect privit cu neîncredere de mulţi, dar care s-a dovedit a fi o carte câştigătoare.

Prima ediție a debutat în martie 2014, la start înscriindu-se 32 de echipe din 7 județe la grupele de copii născuți in anii 2005 și 2006. Pe parcursul desfășurării celor 5 etape, au avut loc 240 de jocuri pe cele 8 terenuri amenajate la baza sportivă de la Covaci, precum și la Baza Sportivă Colterm Timișoara. Au participat peste 600 de copii, antrenori și părinți, sub privirirea legendelor Miodrag Belodedici și Ilie Balaci, susținători ai proiectului demarat de cei de la Juventus Timișoara. A doua editie a turneului destinat copiilor născuți în anii 2005 și 2006 a avut loc în martie 2015 și a fost gazduită de Baza Sportivă Colterm. Turneul s-a desfășurat pe parcursul a 5 etape. Invitat special a fost fostul internațional Ionel Ganea. Anul trecut a avut loc, în luna octombrie, cea de-a treia ediție a turneul Vest Liga, cu participarea a 24 de echipe din patru țări (România, Serbia, Croația și Bosnia Herțegovina) fiind o premieră în participarea echipelor străine la un terneu în orașul de pe Bega.

În continuarea proiectului demarat în 2014, clubul sportiv organizează, anul acesta, International Vest Liga, la baza sportiva Colterm, cu participarea a 64 de echipe din România, Serbia, Croația și Ungaria. Cea de-a patra ediție a turneului este structurată pe două weekenduri, după cum urmează: 1-3 septembrie, pentru generațiile 2007 și 2008, respectiv 8-10 septembrie, pentru generațiile 2009, 2010 și 2011. „Suntem multumiți că putem derula în continuare un frumos proiect de susținere a fotbalui juvenil și de promovare a sportului”, a spus Antonio Bădescu, președintele Juventus Colterm și unul dintre cei mai inimoși oameni când vine vorba despre fotbalul juvenil.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

O oră ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

2 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

2 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

3 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

3 ore ago

La Ghiroda se va ridica un centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar

Luni, 29 aprilie, primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, a semnat autorizația de construire pentru ,,Centrul…

3 ore ago