Categories: Sport

Cei mai buni seniori din Europa! Performanta pentru MAV Glissando

În Slovenia s-a disputat Liga Campionilor la minifotbal, competiţie rezervată sportivilor amatori. Dacă la nivel de naţională, România a dominat clar competiţiile europene, câştigând de cinci ori la rând aurul la turneele finale, situaţia arată bine şi la echipele de club.

Revenind la competiţia din Slovenia, reprezentanta Timişoarei, Mav Glissando, a obţinut o performanţă remarcabilă. Dacă în competiţia principală, rezervată celor mai bune echipe de club, timişorenii au obţinut un meritoriu loc 3, învingând în finala mică tot o reprezentantă a României, din Sibiu, în prima ediţie rezervată „seniorilor”, echipa bănăţeană a luat aurul continental. Chiar dacă vremea nu a ţinut deloc cu minifotbalul, ploaia căzând din greu peste terenurile de joc, Glissando s-a descurcat. În sferturile competiţiei, timişorenii au trecut de slovacii de la Galanta cu 2-0, ca apoi în semifinale să treacă tot de o echipă din Slovacia, dar mult mai greu, după loviturile de departajare, 2-1 (1-1 după timpul regulamentar).

În meciul cu trofeul pe masă, Glissando a întâlnit echipa slovenă KMN Meteorplast. Bănăţenii au marcat în prima repriză şi apoi au apărat admirabil avantajul pentru a ridica în premieră Liga Campionilor. Echipa din Timişoara a fost reprezentată, printre alţii, de Vali Velcea, Ovidiu Cuc, cel care la 18 ani marca pentru Poli în Cupa UEFA contra celor de la Real Madrid, dar şi mulţi jucători care au făcut istorie în Divizia D Timiş şi chiar Liga a III-a, Sfetescu, Iszak, Mateescu, Iliuţă, Soboleanu, Tuş, Munteanu etc. Liga Campionilor în competiţia echipelor de club, unde Mav Glissando a ocupat locul 3, a fost adjudecată de muntenegrenii de la Dadi/Eurozox NO-MI. Au participat circa 80 de echipe din Europa.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

5 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

5 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

6 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

6 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

7 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

9 ore ago