Categories: SocialUltima ora

Colonelul Pegulescu, seful CMZ Timisoara, aur la Jocurile Invictus de la Toronto! / FOTO + VIDEO

Echipa de tir cu arcul compound a României a câștigat medalia de aur la Jocurile Invictus de la Toronto. Aceasta este formată din Ionuț Butoi, Dorin Petruț și timișoreanul Augustin Nicușor Pegulescu, care i-au învins în finală pe reprezentanții SUA. La Jocurile Invictus, unde România a mers prima dată, participă militari răniți în teatrele de operațiuni.

„Aur pentru România! Invictușii noștri au câștigat medalia de aur in finala de tir cu arcul, compound, la Invictus Games Toronto 2017! Este o performanță uriașă obținută de niște luptători adevărați. Felicitări, Ionuț Butoi, Dorin Petruț și Nicușor Pegulescu! Ne-ați făcut cu adevărat fericiți! România se mândrește cu astfel de oameni!”, a anunțat, pe Facebook, Ministerul Apărării Naționale. Ionuț Butoi a obținut și medalia de argint la proba individuală. Delegația României la Jocurile Invictus este formata din 15 militari, care au concurat la tir cu arcul, atletism, canotaj (simulator), haltere, ciclism, inot si volei. 14 dintre ei au fost răniți în tearele de operațiuni din Afganistan, iar unul în Irak. Jocurile Invictus, aflate la a treia ediție, se încheie în 30 septembrie, iar România a participat pentru prima dată. În afară de medaliile de la tir, tricolorii au luat argint la canotaj (simulator), prin Ciprian Iriciuc, și bronz la 1.500 de metri, prin Laurențiu Șerban.

Invictus Games Toronto 2017
Ionuț Butoi, Dorin Petrut și Nicușor Pegulescu în finala probei de tir cu arcul, compound,…

Posted by Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro on Friday, September 29, 2017

Unul dintre medaliații cu aur la Invictus Games este colonelul Augustin Nicușor Pegulescu, șeful Centrului Militar Zonal Timișoara. În 2008, aflat la a doua misiune în Afganistan, și-a pierdut un picior. În acel teribil accident, alți trei militari au murit. „Ultima misiune la care am fost era cea din 2008, din nou în Afganistan, în Zabul (…) Maşina a călcat pe un dispozitiv exploziv artizanal îngropat în pământ. Făceam parte din echipă, alături de un ofiţer american şi trei militari din detaşamentul de securitate care ne asigura protecţia în timpul misiunii. Am scăpat doar eu şi americanul, ceilalţi trei au murit. Soldatul care era cu mine s-a ales cu dublă amputaţie (…) Eu, după şapte luni de stat în Germania la operaţii şi terapie, am ajuns cu piciorul tăiat”, povestea, în 2014, colonelul Pegulescu.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

30 de minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

9 ore ago