Categories: Social

Doze de suc sau de bere? Nu le aruncati, o sa fie bune la… Craciun!

EcoStuff România se pregătește de iarnă: possibiliTREE este o instalație de artă urbană care va fi realizată din doze de aluminiu recuperate de la timișoreni. „Bradul” de Crăciun eco va fi înalt de peste 15 metri şi ar urma să lumineze Piața Libertății, în timpul sărbătorilor de iarnă.

„PossibiliTREE va reprezenta o alternativă sustenabilă a pomului de Crăciun, realizată cu sprijinul comunității, din materiale recuperate, cu o structură care va permite folosirea instalației mai mulți ani. Sistemul de iluminat va fi o combinație între vechi și nou, între tradiție și inovație, bazat atât pe energie convențională, cât și regenerabilă, din două motive. Primul este datorat istoriei Timișoarei, de prim oraș iluminat electric din Europa continentală, iar al doilea este datorat viitorului de Capitală Culturală a Europei, pe care timișorenii și-o doresc verde și sustenabilă”, spune Radu Rusu, din partea EcoStuff România. Alături de „bradul” principal ar urma să fie amplasaţi mai mulţi „brăduți” cu înălțimi cuprinse între 3 și 5 metri, construiți tot din materiale recuperate, care vor putea fi adoptați de diverse companii sau instituții.

Puteți contribui și voi la cea mai mare campanie de colectare selectivă de după „cu.podu – Cel mai mare pod de pet-uri din lume”. O simulare a proiectului poate fi văzută aici. Cei de la EcoStuff au nevoie de mii de doze de aluminiu întregi, neturtite, cd-uri, ambalaje de soluții de curățenie, cauciucuri, componente de biciclete, bucăți de geam colorat, pahare de plastic de unică folosință, cutii de lemn sau bubble wraps. Lista completă a celor necesare se găsește pe site-ul EcoStuff. Toți cei care vor să se implice pot aduce materialele solicitate la „fabrica de brazi”, în incinta fostei Fabrici de Țigări din Timișoara.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

O oră ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

2 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

2 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

4 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

5 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

5 ore ago