Categories: Social

Furtuna a facut probleme si in transportul in comun din Timisoara

Transportul în comun din Timișoara a fost afectat din cauza furtunii de duminică. STPT, fosta RATT, anunță că autobuzele sunt scoase în traseu în număr redus, din cauza asigurării programului pe traseele de tramvai, iar sistemul VeloTM nu este funcțional în totalitate în acest moment.

Angajații STPT au acționat, duminică noapte, pentru deblocarea liniilor de tramvai de la Gara de Nord, strada Preyer, bulevardul Dâmboviţa, pe întregul traseu al liniei 9, strada Ştefan cel Mare și Catedrala Mitropolitană. De asemenea, la depoul de tramvaie au fost avariate 30% din liniile de contact, din cauza acoperișurilor luate de vântul extrem de violent, care a depășit, la rafală, 90 km/h. „Echipele de intervenţie vor lucra luni pentru punerea în funcţiune a liniilor de troleibuze. În prezent troleibuzele circulă pe autonomie (diesel), pe traseul normal. Cu excepţia liniei 4, pe tronsonul Ciarda Roşie – AEM, toate tramvaiele circulă normal. De asemenea, echipele de intervenţie s-au deplasat la ieşirea din oraş de pe Calea Lugojului, pe traseul liniei M11”, transmit reprezentanții societății de transport în comun.

Dacă aveți de mers cu autobuze, s-ar putea însă să aveți de așteptat, pentru că acestea circulă în număr redus pe trasee. „Autobuzele sunt scoase în traseu în număr redus, din cauza asigurării programului de transport pe traseele cum sunt linia 7 şi linia 2b. De asemenea, linia 5 tramvai este asigurată cu microbuze. Totul, ca urmare a lucrărilor de infrastructură rutieră desfăşurate de Primăria Timişoara”, mai spun cei de la STPT. În plus, în acest moment, din cauza distrugerilor cauzate de condiţiile meteo extreme, 14 din cele 34 de staţii VeloTM sunt offline. „Din cauza personalului redus de la secţia de autobuze, începând cu data de 19. septembrie, pentu a se asigura cu prioritate traseele urbane şi metropolitane cu autobuz şi a circulaţiei pe liniile de tramvai suspendate, cursele de convenţie se vor suspenda până la terminarea lucrărilor la infrastructură şi revenirea curselor pe traseele obişnuite”, au mai spus reprezentanții fostului RATT.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

2 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

2 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

3 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

4 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

5 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

6 ore ago