Categories: Ziaristu' de terasă

„Apoliticul” Grindeanu a plecat oficial. Competitie Dobra vs. Pau pe sefia PSD Timis

Așadar, zvonurile și unele declarații au fost confirmate oficial, Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu s-au pupat în Piața Endependenței, iar cu multă voluptate fiecare a sărutat acolo unde a scuipat în urmă cu patru luni. C-așa-i în politică, ar scuza unii. Doar în politica dâmbovițeană, ar completa alții. Cert este că acum Grindeanu se bucură de faptul c-a fost exclus din partid, având încă un motiv să-i mulțumească lui Dragnea. În afara funcției prin care „reglementează” o piață de patru miliarde de euro. Ce se întâmplă însă cu cei care, prin mai-iunie, își sfâșiau cămeșile de pe ei și #rezistau alături de „Făt Frumos” Grindeanu în acerba luptă cu „balaurul” Dragnea e o altă poveste. Lăsați în ofsaid de fostul lor lider, acum trebuie să-și aleagă unul nou. Pe care să-l urmeze – nu-i așa? – în toate bătăliile care vor urma.

Exact, mă refer la funcția de președinte al PSD Timiș, post lăsat acum și oficial vacant după ce Grindeanu a anunțat că își retrage contestația la excluderea din partid. Momentan, filiala nu are un președinte interimar, o încercare a „centrului” de impunere a acestui lucru dând greș, în urma „răzmeriței” celor din jurul lui Grindeanu. Poate vă amintiți, au fost câteva nume pomenite ca „interimari”, precum Petre Andea sau șeful PSD Arad, Dorel Căprar. Dacă nu are președinte interimar, PSD Timiș are un președinte executiv în persoana lui Călin Dobra. Încă din perioada în care situația lui Grindeanu în partid era neclară, cel puțin doi oameni din filială și-au anunțat, e drept, nu oficial, dorința de a-l succede pe proaspătul „apolitic”. (Mai corect ar fi apartinic, dar folosesc termenul la care a recurs și Grindeanu).

Președinte și al CJ Timiș, Dobra este principalul favorit pentru a prelua conducerea filialei, având de partea sa atât funcția politică, dar mai ales cea administrativă. De partea sa ar fi marea majoritate a primarilor PSD-iști din județ, care sunt nevoiți să aibă o relație cât mai bună cu CJ. Al doilea candidat la șefia PSD Timiș este deputatul Adrian Pau. Aparent outsider, Pau are șansele lui. Este sprijinit de majoritatea parlamentarilor PSD-iști, dar, cel mai important lucru, este mai apropiat de Grindeanu, decât Dobra. Iar fostul premier mai are un cuvânt greu de spus în filială, chit că a trădat-o. Nu în ultimul rând, un avantaj ar putea fi, pe chiar modelul liderului suprem Liviu Dragnea, stagiul avut la PDL. Partid care l-a făcut și consilier local în perioada 2008-2012, dar și director de deconcentrată (ANIF). Mai trebuie adăugat că nu este exclus să mai apară competitori în afara celor doi care și-au anunțat deja intenția. De exemplu, deputatul incompatibil Matei Suciu a încercat la rândul lui să tatoneze terenul, dar a cam primit refuzuri de peste tot. Mai vag se vorbește chiar de posibilitatea de-a intra în cursă și deputații Alfred Simonis și/sau Bianca Gavriliță. Dar lucrurile sunt abia la început și contează mult și data la care vor fi organizate alegerile pentru noul șef al PSD Timiș.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

7 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

8 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

9 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

11 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

16 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

16 ore ago