Mai bine „sorosist”, decat PSD-ist!

Zeci de mii de români au ieșit din nou în stradă duminică seara, strigându-și nemulțumirile. Și n-au ieșit pentru a cere salarii sau pensii mai mari, ci pentru idei și deziderate. Unele televiziuni, dar și imbecili notorii gen Șerban Nicolae, Codrin Ștefănescu sau Laurențiu Pleșoianu i-au catalogat peiorativ din nou drept „sorosiști”, care vor răul României. Și nu azi, de ieri, ci de la primele proteste post-Ordonanța 13, atunci când – nu-i așa? – Soroș dădea câte 100 de lei la fiecare protestatar matur, 50 de lei la copii și câte 30 de lei pentru câini. Dincolo de aceste inepții nici măcar comice, haideți să vedem însă ce vor „sorosiștii” și ce vor PSD și media penalilor.

„Sorosiștii” consideră că locul tuturor infractorilor este în pușcărie. În schimb, PSD îi vrea în libertate și nu cu puțin timp în urmă un lot de câteva mii de pușcăriași a fost pus în libertate. Ce s-a întâmplat imediat după aceea se știe. Proaspăt ieșiți din pușcări, mulți dintre ei au făcut ce știu mai bine: au ucis, au violat, au tâlhărit și furat. Și au făcut aceste lucruri știind și de protecția de care se bucură de la nivelul actualei coaliții. În loc să petreacă la chefuri cu folcloriste, tare mi-aș dori ca ministrul Tudorel Toader să se fi întâlnit cu victimele sau familiile victimelor acestor crime, violuri, tâlhării etc. și să le explice ce-a avut în cap când le-a dat drumul buluc pe stradă infractorilor. În concluzie, cine a dorit mai mult bine românilor din acest punct de vedere: „sorosiștii” sau PSD-iștii?

„Sorosiștii” vor ca Justiția să nu intre sub controlul politicului, separația puterilor în stat fiind, de altfel, cheia de boltă a democrației. În schimb, PSD vrea ca politicul să controleze Justiția prin noile legi. De exemplu, procurorii șefi ai DNA și Parchetului General să fie numiți de ministrul politic al Justiției, la propunerea Parlamentului. Cine conduce cele două camere ale Parlamentului? Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, adică un penal și un infractor dovedit în justiție. În ce țară din lumea asta, în afara triburilor bananiere, șefii parchetelor sunt numiți de infractori și penali? Mai vrea PSD să înființeze o comisie condusă tot printr-o numire politică care să-i verifice pe procurorii DNA. Care – vezi Doamne ! – i-ar cam abuza pe politicienii noștri nevinovați ca niște prunci nou-născuți! Adică încă un control politic asupra Justiției! Cine are dreptate în privința Justiției, „sorosiștii” sau PSD-iștii?

Mai vrea PSD să pună un prag imens (100.000 de euro) sau chiar să anuleze pur și simplu abuzul în serviciu. Adică să se constate abuz în serviciu doar atunci când apare și luarea/darea de mită. Știți ce înseamnă asta? Mii de hoți cu funcții în administrație sau instituțiile statului vor scăpa din pușcării sau de procese pe deoparte, dându-se liber la furat pe de altă parte. Sau mai bine zis chiar se încurajează furatul. De exemplu, un șef de instituție va putea cumpăra un pix de doi lei cu 99.000 de euro și nimeni nu-i poate face nimic. Decât în cazul în care se constată luarea de mită. Și știți cum e asta, mai trebuie și un flagrant, lucru aproape imposibil. Trebuie subliniat însă aici că mulți dintre primarii liberali n-ar fi chiar supărați dacă ar dispărea abuzul în serviciu. „Sorosiștii” nu vor aceste lucruri și doresc un prag cât mai mic sau chiar deloc pentru abuzul în serviciu. Ei bine, cine vrea mai mult rău României în acest caz? „Sorosiștii”, care țin ca ea să nu fie furată, sau PSD-iștii, care vor s-o spolieze la sânge?

Și au mai fost câteva lucruri scandate de „sorosiști”, ca de exemplu demiterea unor miniștri. Credeți că România chiar are nevoie de un ciudat habarnist la Finanțe, precum acest Ionuț Mișa? Sau de un sfertodoct agramat la Educație, precum Liviu Pop? Sau o slugă la Justiție și un bufon la Agricultură? Una peste alta, „sorosițtii” nu vor ca România să fie confiscată de o mafie politică pusă pe prăduială și fără nici cea mai mică grijă pentru viitor. Or, chiar așa rău e acest lucru?

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

Stelu a spus: (noiembrie 6th, 2017 at 17:28 )

Domnu’ ziarist, dacă tot scrieți, măcar spuneți tot adevărul. De ce nu spuneți ca legea recursului compensatoriu (aia de a scos din închisori atâția infractori înainte de termen) este opera sorosistei doamne Raluca Pruna, ex-ministresa Justiției, cea care ieri #rezista în piața? Haideți sa punem totul pe masa! Toți sunt hoți. Toți! De la stânga la dreapta și viceversa! Am fost în iarna la manifestațiile alea pure. Astea de acum deja sunt direcționate politic în favoarea celelalte găști de hoți! Asta e adevarul.

suge-o stela! a spus: (noiembrie 6th, 2017 at 20:12 )

@pros-stelu: ” opera sorosistei „? daca cauti, chiar pe debanat.ro gasesti urmatorul text: au adoptat amendamente la Legea Gratierii fix in ziua in care CEDO a anuntat decizia conform careia gratierea nu este necesara Proiectul este o minciuna si trebuie respins, nu modificat si adoptat.

de data asta mai bine stai acasa.

Andrei a spus: (noiembrie 7th, 2017 at 07:33 )

@suge-o stela…nu, nu este necesara insa este singura modalitate de a incerca sa scapi naibii de amenda aia de 80 mil EUR. Si asta este doar inceputul!
Total de acord cu @Stelu si, in plus, domnu’ ziarist nici macar nu a citit ce propuneri au intrat in Parlament. Insa, ca toti TFL-istii …luati mana de pe justitie! Am observat ca NICI MACAR UNUL din toata tara nu a fost in stare sa dea un raspuns la intrebare reporterilor, de ce sunteti in strada? Toti rosteau slogane. Nici unul nu a vorbit pe prevederile propuse in legi.
Si inca ceva @suge-o stela, stii cumva care sunt cele trei cacofonii admise in limba romana?
Nu cred! Dar nu conteaza…JOS LABELE DE PE JUSTITIE! PSD – ciuma rosie!

@prostelu&andrei a spus: (noiembrie 7th, 2017 at 09:30 )
corial1 a spus: (noiembrie 7th, 2017 at 12:36 )

Daca in Ungaria, tara de origine a lui Gyuri Soros,a fost declarat indezirabil, si de asemenea se face opinie pentru a nu lasa populatia fara cuvant in fata miliardarului, noi, mai destapti, ne ploconim in fata lui, si RIDICAM „sorosismul” la rang de virtute….Chiar este ilar cata prostie este in capul marii mase de manevra! Pe cei platiti sa faca propoaganda, nu ii condamn. Sunt doar cozi de topor platiti pentru asta, cu burse de tot felul, si alte facilitati. Ia sa nu reactionam, si o sa vedeti cati isi vor pierde painea….Dar prostia omeneasca este asemenea cosmosului:INFINIT ! Ino, felicitari pentru articolele fulminante! Doar ca, nu tot „este” prosti ! Sa auzim de (mai) bine !

Andrei a spus: (noiembrie 8th, 2017 at 07:19 )

@prostelu si andrei…Cu Boia vii sa ma convingi?! ha, ha, ha
Da, m-ai convins, esti TFL-ist sadea!

andrei, de stelu sa ne iei a spus: (noiembrie 8th, 2017 at 09:54 )

Nu Boia? Da’ cine? vasile ernu?
esti boring, e ultima, Boia deocamdata e singurul istoric roman tradus si luat in serios in occident, si nu pe banii partidului sau ai „profesorului” voiculescu.

Alex a spus: (noiembrie 8th, 2017 at 17:49 )

S-au adunat la postaci pesedisti aici, grupa mare. Bravo, mai faceti si voi un ban la negru, din spagile luate de astia din banii platiti de noi, oamenii cinstiti.

Dar nu asta vreau sa spun. Ci asta cu Soros: ba, voi vreo dovada, vreo ceva, cat de mica, ati vazut la viata voastra? Ca omul asta ar vrea sa faca rele? O dovada mica mica mica mica. Una. Ca eu nu cred. Nu cred ca a vazut cineva, vreodata.

Uite, noi astia, ce protestam, atata vrem: sa nu se mai fure. Atat. E asa de rau, ca meritam sa fim jigniti pentru asta?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Hotărârea de guvern pentru noul stadion al Timișoarei este în dezbatere publică/FOTO

Unul dintre ultimii pași pe care proiectul noului stadion al Timișoarei îl mai are de trecut a fost „bifat”. Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea arenei care se va ridica in locul stadionului Dan Păltinișanu a intrat marți în procedură de transparență.  Potrivit legii, acest proiect trebuie să fie supus dezbaterii publice...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hotărârea de guvern pentru noul stadion al Timișoarei este în dezbatere publică/FOTO
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Pentru Alin Nica, speranța moare ultima. El solicită Biroului Politic Național să se opună deciziei din ședința coaliției

Confruntat cu decizia deja luată în ședința coaliției PNL – PSD, de a-l impune pe candidatul PSD ca și reprezentant al coaliției în lupta pentru șefia CJT, Alin Nica mai are o ultimă speranță pentru ca decizia liberalilor timișeni să fie aplicată. El speră că Biroul Politic Național va întoarce decizia luată în ședința coaliției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pentru Alin Nica, speranța moare ultima. El solicită Biroului Politic Național să se opună deciziei din ședința coaliției
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Cinci microîntreprinderi vor beneficia de finanțare din fonduri europene, din Programul Regional Vest, lansat anul trecut. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat primele contracte de finanțare a unor întreprinderi private prin Programul Regional Vest. Astfel, peste 1,66 milioane de lei, dintre care 877.000 lei fonduri nerambursabile, vor fi investiți la o societate timișoreană, specializată...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Unul dintre ultimii pași pe care proiectul noului stadion al Timișoarei îl mai are de trecut a fost „bifat”. Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea arenei care se va ridica in locul stadionului Dan Păltinișanu a intrat marți în procedură de transparență.  Potrivit legii, acest proiect trebuie să fie supus dezbaterii publice...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hotărârea de guvern pentru noul stadion al Timișoarei este în dezbatere publică/FOTO
Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Mai mulți specialiști olandezi au venit la Timișoara pentru a împărtăși societății Aquatim din experiența lor în managementul calității apei. Vizita a făcut parte dintr-un proiect european, în valoare de 6.5 milioane de euro, cu o durată de cinci ani. Săptămâna trecută, timp de două zile, la Timișoara, s-a desfășurat un eveniment deosebit de important...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Experiența olandeză în domeniul calității apelor, prezentată la Aquatim
Jumătate dintre timișorenii care au fost somați să își dărâme vechile garaje au decis să facă singuri această operațiune. Sunt peste 120 de garaje vechi, incluse în programul Primăriei Timișoara de amenajare de noi locuri de parcare, care au fost demolate înainte de expirarea termenului de 30 de zile prevăzut în notificare, iar altele sunt...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara promite 300 de locuri de parcare și spații verzi in locul a 231 de garaje demolate
Confruntat cu decizia deja luată în ședința coaliției PNL – PSD, de a-l impune pe candidatul PSD ca și reprezentant al coaliției în lupta pentru șefia CJT, Alin Nica mai are o ultimă speranță pentru ca decizia liberalilor timișeni să fie aplicată. El speră că Biroul Politic Național va întoarce decizia luată în ședința coaliției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pentru Alin Nica, speranța moare ultima. El solicită Biroului Politic Național să se opună deciziei din ședința coaliției
Top