Categories: Primăria Timişoara

Sustineti propunerea ca Bd. Republicii sa devina Bd. Regele Mihai I. Motivatia a fost inregistrata oficial la PMT

Timișoara e mai aproape de un bulevard care să poarte numele Regelui Mihai I. Solicitarea lui Flavius Boncea a devenit oficial expunere de motive pentru un proiect de HCL, fiind depusă de consilierul local Sorin Gabriel Ionescu. O puteți susține, trimițând mesaje către primărie, pentru ca schimbarea să intre cât mai repede pe ordinea de zi.

„Domnul consilier local Sorin Gabriel Ionescu a înregistrat oficial expunerea de motive pentru proiectul de hotărâre de Consiliu Local privind schimbarea denumirii bulevardului Republicii din Timișoara și revenirea la denumirea Bulevardul Regele Mihai I. Acum inițiativa are nevoie de suport mai mult decât oricând! Susțineți-o scriind aici! Rog toți consilierii locali timișoreni să adere la această inițiativă”, a anunțat, pe Facebook, Flavius Boncea. Aceasta a depus de două ori, prima dată în 2013, o solicitare privind „schimbarea denumirii bulevardului Republicii în Bulevardul Regele Mihai I al României”. Boncea propunea ca schimbarea să se facă în cadru oficial pe 30 decembrie 2013, la 66 de ani de la actul de abdicare forţată de la 30 decembrie 1947. Solicitarea lui a fost însă ignorată, la fel ca multe altele, în noianul de hârtii din PMT. Fostul consilier local decorat de însuși Majestatea Sa cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate a redepus solicitarea acum câteva zile.

„Vă rog să repuneți în discuție propunerea pe care am formulat-o în data de 6 august 2013, privind schimbarea denumirii bulevardului Republicii în Bulevardul Regele Mihai I al României. Menționez faptul că respectivul bulevard a purtat chiar numele de Regele Mihai până în anul 1948, când autoritățile comuniste i-au schimbat denumirea în Republicii, lucru care poate fi verificat în Nomenclatorul Stradal al Municipiului Timișoara. Revenirea la denumirea pe care bulevardul a avut-o până în 1948 ar reprezenta un minim gest de reparație morală față de cel mai important Cetățean de Onoare al Timișoarei acum, când țara întreagă plânge plecarea Majestății Sale la cele veșnice (…) Renunţarea la denumirea de «Bulevardul Republicii» în favoarea denumirii «Bulevardul Regele Mihai I al României» ar reprezenta o minimă reparaţie morală din partea oraşului Timişoara faţă de cel mai important Cetăţean de Onoare al său”, a scris Flavius Boncea.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

11 ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

11 ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

12 ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

13 ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

13 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

16 ore ago