Categories: Primăria Timişoara

Foisoarele dintre blocuri, spaima pensionarilor. Va disparea si ultimul din zona Soarelui

Ar fi fost frumos să avem foișoare printre blocuri, unde să stăm la aer. Asta promitea în 2015 primarul Nicolae Robu, care spune acum că ideea n-a fost una de succes. Tinerii n-au reușit să se înțeleagă cu timișorenii mai copți, așa că s-a lăsat cu reclamații la poliție.

Relaxare la foișor, alei pietonale printre blocuri și locuri noi de parcare – asta promitea, în 2015, primarul Nicolae Robu. Totul, în locul grădinilor improvizate din cartiere. „Dorim să amenajăm spații verzi, într-un concept gândit, nu la voia întâmplării, vrem să amenajăm locuri de parcare, să facem alei pietonale și printre blocuri, ca oamenii să poată ieși în condiții civilizate, nu prin noroi, să plantăm copaci, să amplasăm foișoare. Veți vedea că vor fi foarte multe foișoare care vor apărea între blocuri, peste tot unde facem amenajări”, declara, acum aproape trei ani, edilul. De planurile cu relaxarea organizată între blocuri s-a ales însă praful. Mult lăudatele foișoare, amplasate de test în zona Soarelui – Sudului, au ajuns să fie motiv de ceartă între cetățenii de vârste mai coapte și tineri, „arbitru” fiind, de multe ori, polițiștii.

Robu admite că ideea n-a prins. „Au fost probleme cu gălăgia, am pus foișoare și cetățenii s-au plâns. N-a funcționat. Uite, o idee pe care eu o credeam foarte bună și care a entuziasmat la început. Cetățenii erau încântați, dar s-a dovedit neinspirată. S-au plâns că vin niște tineri seara și fac gălăgie până la ore târzii. Mai e unul singur în zonă. Recent mi-a spus soția că au zis vecinii să-l iau și pe acela. Nu e chiar lângă blocul meu, ci lângă un bloc lipit de cel în care locuiesc eu. Oamenii spun că vin niște tineri seară de seară, nu se pot odihni, ei au mai sunat la poliție, vine poliția și în seara următoare sunt la loc. Asta ține de civilizație. Vă dați seama cât de frumos ar fi fost ca în vecinătatea blocurilor să poți ieși… Unii chiar stăteau, sunt pensionari, mergeau în foișor, jucau table, cărți… era și umbră”, spune edilul.

Pentru ca pensionarii să se poată odihni liniștiti, noile amenajări vor include numai bănci. „Avem peste tot bănci, am pus o mulțime de bănci, pensionarii nu fac gălăgie. Sunt multe, foarte multe bănci. Dacă vreți, uite, vine primăvara, mergem într-o vizită, să vedem noua față a unor părți din Timișoara, pentru că, din păcate, nu toată are această nouă față. Veți vedea că peste tot pe unde am făcut amenajări am pus bănci și vom continua să punem bănci”, a mai declarat primarul. Foișoarele vor fi „plantate” eventual în zonele de relaxare situate la distanță de blocuri. „Vom pune și foișoare, dar nu în vecinătatea locuințelor. Vă dau un exemplu. Pe FC Ripensia este un spațiu verde, la strada Negoiu, și loc de joacă. Acolo am pus foișoare și vom mai pune. Distanța până la blocuri este mare. În astfel de poziții, unde n-o să se poată plânge nimeni că este deranjat, vom avea foișoare. În Complexul Studențesc am pus o mulțime, 25 am cumpărat deodată, și ele sunt foarte apreciate, foarte folosite”, a conchis Nicolae Robu. (sursa foto: www.opiniatimisoarei.ro)

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

39 de minute ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

O oră ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

2 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

2 ore ago

Medalii de argint obținute de atleții Politehnicii Timișoara, la Naţionalele de alergare montană

Atleții Politehnicii Timișoara au fost la înălțime și la Campionatul Național de alergare montană, distanță…

2 ore ago

Jurnal de campanie (9). Primarul candidat din Giarmata, Claudiu Mihălceanu, câştiguri din pariuri de şase ori mai mari decât venitul din salarii!

Intuiţie, noroc, informaţii, ponturi? Sau câte puţin din fiecare. Cert este faptul că actualul primar…

4 ore ago