Categories: Timp liber

Lada cu Zestre, concurs cu peste 1.500 de artisti populari din Timis

Artiștii populari din Timiș, cu vârste între 6 și 80 de ani, se vor întrece, în această primăvară, la o nouă ediție a Festivalului-Concurs „Lada cu Zestre”. Premiile puse în joc însumează 21.000 de lei.

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează ediția a XII-a a Festivalului-Concurs „Lada cu Zestre”. Timp de trei luni și jumătate, peste 1.500 de artiști cu vârste cuprinse între 6 și 80 de ani se vor întrece la următoarele secțiuni: coregrafie, muzică, expoziții, colecții, poezie dialectală, gastronomie tradițională. Concursul este structurat pe două categorii: Laureați și Zestrea Timișului. Anul acesta, în premieră, jurizarea se va face la fiecare centru zonal, iar câștigătorii vor primi premii în bani. Au fost stabilite 7 centre zonele, iar concursul pleacă la drum chiar sâmbătă, 3 martie, la Traian Vuia. Urmează Sânnicolau Mare – sâmbătă, 10 martie, Jimbolia – duminică, 11 martie, Dumbrăvița – sâmbătă, 17 martie, Gătaia – duminică, 18 martie, Buziaș – sâmbătă, 24 martie, și Giarmata Vii – duminică, 25 martie.

Marele Premiu este în valoare de 4.500 lei. La categoria Laureați, premiul III este 2.500 lei, premiul II – 3.500 lei și premiul I – 4.000 lei. La Zestrea Timișului, premiul III primește 1.500 de lei, premiul II – 2.000 lei și premiul I – 3.000 lei. La Traian Vuia, sâmbătă, 3 martie, sunt așteptați peste 200 de artiști: interpreți, recitatori dialectali, colecționari și dansatori, care vor oferi un spectacol de peste 3 ore. Din caietul cu rețete al bunicii vor fi expuse peste 30 de produse gastronomice tradiționale, de la plăcinte cu brânză până la rețete complexe de friptură de miel. „Credem că această ediție a festivalului va atrage un număr mai mare de participanți, iar cele două categorii vor oferi șansa câștigării mai multor premii și vor crește vizibilitatea artiștilor din toate comunele timișene”, spune Liliana Laichici, directorul festivalului. Intrarea la toate evenimentele este liberă, iar finanțatorul festivalului este CJ Timiș.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago