Robu se intalneste cu oamenii de cultura. Pentru emiterea de idei de mai bine

Mai din scurt decât întâlnirea cu tinerii, primarul Nicolae Robu anunță acum o acțiune similară cu „personalitățile culturale ale orașului”. Tema este titlul de Capitală Europeană a Culturii, pe care Timișoara îl va deține în anul 2021, iar evenimentul este programat chiar luni după-amiază.

După ce a criticat dur acum două săptămâni echipa Asociației Timișoara Capitala Culturală Europeană 2021, în frunte cu Simona Neumann și Chris Torch, cărora le-a reproșat că nu comunică îndeajuns cu oamenii de cultură din oraș, primarul Nicolae Robu intră el în rolul de comunicator pe această temă. „Am promis, acum câteva zile, un șir de întâlniri menite să dea conținut ideii-angajament că proiectul «Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2021» este un proiect al comunității locale. Vă invit, stimați concitadini actanți în cultura timișoreană, la prima dintre aceste întâlniri, dedicată dv. Ea va avea loc luni, 5 februarie, de la ora 17, în Sala de Consiliu a Primăriei Timișoara. Scopul acestei întâlniri este informarea participanților asupra proiectului ca și conținut și stadiu, asupra posibilităților de implicare, respectiv deschiderea unui cadru de dialog și conclucrare, de emitere/recepționare de sugestii și idei de mai bine”, a anunțat Robu, sâmbătă seară, pe Facebook. Invitația este ceva mai din scurt decât cea adresată tinerilor, cu care edilul s-a întâlnit la jumătatea lunii ianuarie.

Citește și: Robu, nemultumit de Asociatia Timisoara Capitala Culturala: De acum am sa ma implic! Comisia Europeana il contrazice

Primarul Robu anunță, de asemenea, că, în perioada următoare, va organiza alte întâlniri pe această temă cu timișorenii care vor să se implice, că va face publice banii pe care i-a avut la dispoziție ATCCE și sursele în care au provenit ei în perioada 2013-2017, cum au fost cheltuite aceste sume, să anunțe exact ce proiecte derulează în 2018 ATCCE, să anunțe ce „evenimente culturale, respectiv acțiuni diverse adiacente și-a propus Primăria Timișoara”, atât singură, cât și în parteneriate, dar și care sunt „obiectivele infrastructurale asumate prin proiectul de candidatură declarat câștigător, sursele de finanțare și stadiul lor”, precum și care sunt „obiectivele infrastructurale, de modernizare, înfrumusețare și mai bună funcționalizare a orașului asumate de Primăria Timișoara în afara obligațiilor cuprinse în proiectul de candidatură declarat câștigător, sursele de finanțare și stadiul lor”.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

O oră ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago