Categories: Social

Persoanele cu dizabilitati vor sa iasa din casa si sa duca o viata normala! Le poti ajuta alergand si donand

Persoanele cu dizabilități vor să iasă din casă și să trăiască o viață ca toți ceilalți. Din păcate, imposibilitatea de a se deplasa și cineva care să-i ajute îi țin izolați între patru pereți pe cei care au probleme de mobilitate. Îi puteți ajuta să iasă din casă… alergați sau donați la Timotion, festival al alergării care va avea loc la Timișoara.

Dacă susțineți proiectul Asociației Ceva de Spus, alergând sau donând, veți contribui la strângerea de fonduri pentru a putea accesa servicii specializate la domiciliu și în comunitate pentru persoanele cu dizabilități.

„Este nevoie de acest proiect deoarece nevoile elementare ale membrilor asociației nu pot fi satisfăcute întotdeauna pe bază doar de voluntariat. În cazul unei scrântiri banale de gleznă, o colegă a noastră nu a mâncat toată ziua pentru că nu se putea deplasa prin casă și locuiește singură. Avem colegi cu dizabilități fizice severe care, în cazul unor urgențe medicale ale părinților, rămân singuri în casă, fără niciun sprijin, zile întregi. O altă colegă nevăzătoare are nevoie să-și facă perfuzii lunar, dar, dacă nu merge cineva cu ea la spital, nu o bagă nimeni în seamă cu orele, nevăzând nici nu poate aborda doctorii sau asistentele. Acestea sunt câteva exemple banale, dar care chiar pot pune în pericol viețile lor. Banii pe care îi vom aduna, împreună cu alte fonduri, dorim să-i folosim pentru a asigura serviciile de bază de care au nevoie membrii Ceva de Spus”, transmit cei de la Ceva de Spus.

Îi puteți ajuta donând sau alergând la Timotion. Timotion va avea loc în 22 aprilie. Suma pe care cei de la Ceva de Spus vor să o strângă la Timotion pentru servicii la domiciliu, respectiv în comunitate, este de 14.280 lei.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago