Rodica Aurelian ia bani de la Primaria Timisoara si cand nu vine la serviciu! Sute de ore platite ilegal

Vă întrebați cum de un funcționar public ajunge să-și cumpere apartament în Tenerife și Lexus din leafa de la stat? Camera de Conturi Timiș a găsit o explicație: pui ban pe ban, mai ales dacă primești salariu când, de fapt, nu ești la serviciu! I s-a „întâmplat” șefei Serviciului Resurse Umane al PMT, Rodica Aurelian.

Un control al Camerei de Conturi Timiș făcut în 2017 la Primăria Timișoara a descoperit mai multe nereguli la diverse structuri, rezultând un prejudiciu de peste 10 milioane de lei. O mică parte este în dreptul celebrei Rodica Aurelian, șefa Serviciului Resurse Umane al PMT. Conform inspectorilor de la Camera de Conturi, aceasta a fost plătită pentru munca desfășurată în primărie, deși, în perioada respectivă, lucra pentru propriul buzunar, ca formator de cursuri! „Au fost efectuate plăți nelegale pentru cheltuieli de personal pentru un număr de 208 ore care nu au fost lucrate efectiv de către șefa Serviciului Resurse Umane, în condițiile în care aceasta nu era în unitate, având în vedere că desfășura activități de formator cursuri în interes personal”, se arată în constatarea inspectorilor. Practic, Aurelian a încasat 13.000 de lei de la PMT, deși nici măcar nu era la serviciu!

Nu e prima dată când Camera de Conturi constată că șefa SRU a primit bani care nu i se cuveneau. În 2010, un control vorbea despre „stabilirea întinderii prejudiciului estimat la valoarea de 22.199 lei și luarea măsurilor de recuperare a acestuia, reprezentând plăți fără temei legal în perioada 1 decembrie 2006 – 31 decembrie 2009, prin încadrarea în funcția de șef serviciu și respectiv în funcția de consilier I gradul superior, treapta I, a Rodicăi Aurelian, șef Serviciu Resurse Umane”. Raportul CC a fost contestat de Primăria Timișoara, care a avut câștig de cauză la Tribunalul Timiș, darr dosarul a ajuns ulterior la Curtea de Apel Timișoara, care, în ianuarie 2014, a desființat sentința tribunalului pe această speță. Conform ultimei declarații de avere, Aurelian are un Lexus și un apartament în Tenerife. Nu e ca și cum ar deține proprietăți în insule exclusiviste, dar pentru un funcționar public obișnut sunt achiziții la care acesta nu poate decât să viseze.

Același control al Camerei de Conturi arată și că Primăria Timișoara a făcut, în 2016, plăți fără facturi la hoteluri de patru stele la care au stat funcționarii trimiși la perfecționare. „Au fost efectuate plăți fără documente justificative pentru servicii de cazare la unități hoteliere clasificate cu 4 stele, cu ocazia participării personalului entității la cursuri de pregătire, pe seama bugetului local, acceptate integral la plată fără a se proceda la decontarea a 50% a costurilor cu cazarea”, scriu inspectorii CC. Suma nu e uriașă, 108.000 lei, dar arată cam cum se fac lucrurile în PMT. În 2016, anul analizat de cei de la Camera de Conturi, 366 angajați ai primăriei au mers la cursuri de formare profesională, care au costat 349.520 de lei. Cazarea și transportul au scos de la bugetul locale ale 1.14 milioane de lei. În total, 1,49 milioane de lei, bani publici.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

15 comentarii pentru acest articol

INCHIZITIA a spus: (martie 28th, 2018 at 12:22 )

Si ce-i daca ? O executa cineva pe impostoarea asta abuziva? O sa-i gaseasca dom ” primar scuze , cel care „respecta legea, nu trece pe rosu” si alte barbi de acest fel !!
Nesimtiti ordinari !!

Druckerul din Mehala a spus: (martie 28th, 2018 at 15:10 )

Acum vad ca v-ati pus tunurile pe ea …pai daca in timpul cat era la formator de cursuri , cred ca si-a facut lucrul si in primarie , s-a inchis primaria in timpul asta ?…f,tui …mai bine vedeti neregulile cu casele tiganilor de langa primarie.

NickyBobu a spus: (martie 28th, 2018 at 20:57 )

Sunteti niste nesimtiti, e mana mea dreapta. Ea imi angajeaza tot tineretul liberal. Noi suntem liberali si ni se rupe de voi pesedistilor si carcotasilor. Meritocratie!! Asta a primit Timisoara liberala.

Ion Oncescu a spus: (martie 28th, 2018 at 22:03 )

Nu e vina lui Robu. Nu poate sa stea la cheremul tuturor. Pe vremea lui Ciuhandu se dadea 5000 euro prima de Pasti si nimeni nu zicea nimic. Primarul Robu e cel mai iubit din Timisoara. Cu el am castigat Capitala Culturala din 2021. Ce a construit Robu in 2 mandate nu pot altii sa varuiasca in 20 de ani.

Ion Oncescu a spus: (martie 28th, 2018 at 22:05 )

ROBU, TIMISOARA ITI ESTE SUPUSA!IARTA-I ACUMA IN POSTUL PASTELUI PE CEI O MANA DE OAMENI AGRAMATI CARE TE HUIDUIE! HABAR NU AU PE CE LUME TRAIESC!

Anubis a spus: (martie 29th, 2018 at 08:51 )

@Ion Oncescu – tocmai ce s-a eliberat un post de consilier de catre Maaareeele Flooooriiiiiinnnnnn Răăăăăvăăăsilăăăă. Nu vrei sa-l ocupi? Acuma serios de unde rasariti? Chiar partidul asta cu sediu de 15 euro are resurse umane nelimitate? Stii cum e vorba aia ”…… dar multi”.
Cand aud oameni culto-meritocrati ca tine ma intreb ce rost a mai avut Revolutia?

Ion Oncescu a spus: (martie 29th, 2018 at 09:04 )

@Anubis – Sacalule, din ce stiu eu, zeii nu au fost agramati. Unu, pune mana pe carte. Doi, pune mana pe carte! Nivelul tau intelectual este sub rezonanta Schumann. Doar ca tu nu rezonezi cu nimic… Cat despre istorie(revolutie) iti recomand o carte: Revolutia in 10 pasi. Revino, onanistule, la realitate!

Anubis a spus: (martie 29th, 2018 at 10:37 )

@Ion Coicescu este evident ca faci parte din categoria mentionata de mine – ma refer la… cei multi. In plus, vad ca ai tinut cont de sfaturile sefului de partid: ”pe net…cu parul…” – cam la asta se rezuma capacitatea voastra.
Problema ta, a voastra ca partid de fapt – este ca ati ajuns la un nivel la care sunteti prea mici, prea nesemnificativi pentru electorat si incercati sa va reveniti prin cel mai simplu si vechi truc politic: circ si paine. Despre paine nu putem vorbi ca nu sunteti capabili sa produceti din munca cinstita nici macar un covrig, dar circul il vedem zilnic in primarie si il mai vedem zilnic in postarile voastre de meritocrati inculti.
Vorbesti despre zei, dar mitologia se rezuma la tine la fratia pe linie de partid cu Bacchus.
Eu nu am nevoie de carti despre revolutie, eu am participat la revolutie, iar despre onanism poate iti explica sefii de partid cum sta treaba… nu de alta, dar poate scapi de cosuri.

Costel a spus: (martie 29th, 2018 at 10:45 )

@Ion Oncescu, cred ca la Revolutie erai deja pensionar, pentru ca numai pensionarii nu au participat, in Timisoara, la Revolutie. Asta este o varianta, a doua ar fi ca nu erai nici macar in stare de spermatozoid, pentru ca nu sti pentru ce s-a ridicat orasul. In nici un caz pentru a se naste idioti ca tine, dar care au invatat ca „limba dulce mult aduce”, daca linge unde trebuie.

Ion Oncescu a spus: (martie 29th, 2018 at 11:15 )

@Analubis – esti pe langa subiect. Ti se zbate ochiul. Cel maro. Si pare ca iti place.
@Costel – ramai la bloc amice. Esti prea limitat in hipotalamus ca sa treci strada.

Ion Oncescu a spus: (martie 29th, 2018 at 11:20 )

@Costel – ai facut mai multe greseli gramaticale decat Hagi cand a raspuns cu „asa ie”. Nu prea iti place limba amice. Vezi daca ai dat-o doar prin curuletz.

Ion Oncescu a spus: (martie 29th, 2018 at 11:20 )

@Costel – ai facut mai multe greseli gramaticale decat Hagi cand a raspuns cu “asa ie”. Nu prea iti place limba amice. Vezi daca ai dat-o doar prin funduletz.

Anubis a spus: (martie 29th, 2018 at 11:32 )

@Ion Coicescu nu am obiceiul sa port conversatii cu abjectii meritocrate, dar in cazul tau de nulitate liberala voi face o exceptie la ceea ce incerci tu sa faci: denaturarea subiectului articolului Coruptia liberala din Primarie.

Nu iti dai seama ca sunteti penibili? Cumparati like-uri din ”Brazilia”, postati si share-uiti cu ajutorul unor conturi false in timpul programului de functionaras, traiti in si din feisbuc si la sfarsitul zilei realitatea este ca ramaneti doar angajatii primariei, membrii de partid si familia restransa? Asa nu reusiti nici macar sa va influentati intre voi si va mirati ca va bate pesedeul la curul gol pe unde va prinde…partea rea e ca va place MULT.

Irational a spus: (martie 29th, 2018 at 23:18 )

Si totusi…DNA doarme la TimisoarA…? Nu se ia nimeni de maimuta asta urata? Este o parvenita pe care au tarat-o toti bosorogii din primarie…inclusiv Cojocari…ca de fapt el a pus-o sefa la resursr umane…fara sa aiba vechimea si studiile necesare….si acum se crede cineva…toate angajarile se fac doar cu dedicatie ls primaria de 5* …asa sa le ajute Dumnezeu!

istrate Dumitru a spus: (aprilie 1st, 2018 at 12:31 )

ba cum va certati voi aici pentru scandaluri so prostii, voi sunteti constienti ca stirile astea despre oamenii din primarie apare asa…doar ca sa ascunda alte prostii ce le face instututia. Voi efectiv cant de prosti sunteti? La femeia asta in mizeria asta de ziar de cacat a fost scris ca ia 18 000 de lei :)) cand defapt daca te uiti, avand in vedere ca functionarii publici au declarat salariu, la dansa scrie doar 8000. Si va mai spun ceva, numeni nu zice nimic de faptu ca RATT nu si-o platit angajatii 4 luni de zile? ca acolo te angajezi numa daca mergi la biserica? Sau banii care se dau pentru excuriile consilierilor lu Robu ( Kristof si Iapa) nimeni nimic? aa da si noul consilier, care cumva este un student incredibil care, spre mare supriondere a multora din poli, nu il prea stie lumea.Oamenii care scrieti in ziaru asta, nu mai fiti asa prosti 😀 si dobitoci 😀

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În mai puțin de o lună, în cadrul campaniei de curățare a spațiilor verzi, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri abandonate. Astfel, din 26 februarie până în 18 martie, angajații Horticultura și echipele partenere au ridicat din parcuri, din zonele de joacă, scuaruri și alte spații verzi, pet-uri, ambalaje, resturi alimentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lupta cu nesimţiţii. În mai puţin de o lună, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri de pe spațiile verzi/Foto
Executat la București, Alin Nica admite că se gândește în continuare la candidatura pentru un nou mandat în funcția administrativă deținută în prezent, de președinte al consiliului județean. Cum, deocamdată se gândește și spune că se va consulta cu primarii liberali din Timiș. El spune că s-a întâlnit deja cu Ludovic Orban, liderul partidului Forța...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica se pregătește de un nou proiect politic. A discutat cu Orban, urmează să discute și cu Fritz
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază
Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe
La finalul anului precedent, Compania Național de Administrare a Infrastructurii Rutiere le făcea o surpriză neplăcută șoferilor care circulau pe autostrada A1. Nu mai puțin de patru parcări erau închise, așa că cei care aveau … nevoi trebuiau să mai meargă niște kilometri buni pentru a rezolva problema. De scurt timp parcările s-au redeschis, iar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Compania de Drumuri a pregătit 11 milioane de lei pentru paza și curățenia spațiilor de servicii de pe autostrada A1
Universitatea Politehnica Timișoara continuă tradiția de 100 de ani de excelență în educație și cercetare, dar și de colaborare foarte bună cu mediul economic. Tradiția în domeniul mașinilor hidraulice, domeniu în care Aurel Bărglăzan a fost un adevărat pionier și creator de școală, dusă la prestigiu internațional de academicianul Ioan Anton, este continuată azi de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Recunoaştere internaţională. Un succes notabil pentru o echipă UPT în domeniul maşinilor hidraulice
Primăria Timișoara organizează o campanie de eliminare a căpușelor. Acțiunea este programată să aibă loc în perioada 2-6 aprilie 2024, în măsura în care vremea permite desfășurarea în siguranță a operațiunilor. Tratamentele vor fi efectuate terestru și se vor desfășura între orele 21:00 și 05:00. ”În această perioadă, rugăm locuitorii să evite pe cât posibil...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara se luptă cu căpușele
Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, s-a trezit peste noapte, la mii de kilometri distanță, că e zburat de pe postul de președinte al PNL Timișoara. Pentru simplul fapt că l-a “jenat” pe cel care speră să redevină primar al orașului, Nicolae Robu, din nou în urma unei alianțe de nevoie, nu ideologică, cu cei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără dă de pământ cu Nicolae Robu, după ce acesta l-a zburat de la conducerea PNL Timișoara
O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
Vasile Blaga şi Cristian Buşoi sunt noii şefi ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, potrivit unei decizii a Biroului Permanent Naţional al PNL. Ce legături au cei doi cu Timişoara? Ambii sunt absolvenţi ai unor facultăţii din Timişoara, având în spate şi mandate de parlamentari de Timiş. Amândoi sunt acum europarlamentari, dar niciunul nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cine sunt noii şefi ai PNL Timiş şi PNL Timişoara. Ce legături au Vasile Blaga şi Cristian Buşoi cu Timişoara
Top