Rodica Aurelian ia bani de la Primaria Timisoara si cand nu vine la serviciu! Sute de ore platite ilegal

Vă întrebați cum de un funcționar public ajunge să-și cumpere apartament în Tenerife și Lexus din leafa de la stat? Camera de Conturi Timiș a găsit o explicație: pui ban pe ban, mai ales dacă primești salariu când, de fapt, nu ești la serviciu! I s-a „întâmplat” șefei Serviciului Resurse Umane al PMT, Rodica Aurelian.

Un control al Camerei de Conturi Timiș făcut în 2017 la Primăria Timișoara a descoperit mai multe nereguli la diverse structuri, rezultând un prejudiciu de peste 10 milioane de lei. O mică parte este în dreptul celebrei Rodica Aurelian, șefa Serviciului Resurse Umane al PMT. Conform inspectorilor de la Camera de Conturi, aceasta a fost plătită pentru munca desfășurată în primărie, deși, în perioada respectivă, lucra pentru propriul buzunar, ca formator de cursuri! „Au fost efectuate plăți nelegale pentru cheltuieli de personal pentru un număr de 208 ore care nu au fost lucrate efectiv de către șefa Serviciului Resurse Umane, în condițiile în care aceasta nu era în unitate, având în vedere că desfășura activități de formator cursuri în interes personal”, se arată în constatarea inspectorilor. Practic, Aurelian a încasat 13.000 de lei de la PMT, deși nici măcar nu era la serviciu!

Nu e prima dată când Camera de Conturi constată că șefa SRU a primit bani care nu i se cuveneau. În 2010, un control vorbea despre „stabilirea întinderii prejudiciului estimat la valoarea de 22.199 lei și luarea măsurilor de recuperare a acestuia, reprezentând plăți fără temei legal în perioada 1 decembrie 2006 – 31 decembrie 2009, prin încadrarea în funcția de șef serviciu și respectiv în funcția de consilier I gradul superior, treapta I, a Rodicăi Aurelian, șef Serviciu Resurse Umane”. Raportul CC a fost contestat de Primăria Timișoara, care a avut câștig de cauză la Tribunalul Timiș, darr dosarul a ajuns ulterior la Curtea de Apel Timișoara, care, în ianuarie 2014, a desființat sentința tribunalului pe această speță. Conform ultimei declarații de avere, Aurelian are un Lexus și un apartament în Tenerife. Nu e ca și cum ar deține proprietăți în insule exclusiviste, dar pentru un funcționar public obișnut sunt achiziții la care acesta nu poate decât să viseze.

Același control al Camerei de Conturi arată și că Primăria Timișoara a făcut, în 2016, plăți fără facturi la hoteluri de patru stele la care au stat funcționarii trimiși la perfecționare. „Au fost efectuate plăți fără documente justificative pentru servicii de cazare la unități hoteliere clasificate cu 4 stele, cu ocazia participării personalului entității la cursuri de pregătire, pe seama bugetului local, acceptate integral la plată fără a se proceda la decontarea a 50% a costurilor cu cazarea”, scriu inspectorii CC. Suma nu e uriașă, 108.000 lei, dar arată cam cum se fac lucrurile în PMT. În 2016, anul analizat de cei de la Camera de Conturi, 366 angajați ai primăriei au mers la cursuri de formare profesională, care au costat 349.520 de lei. Cazarea și transportul au scos de la bugetul locale ale 1.14 milioane de lei. În total, 1,49 milioane de lei, bani publici.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

15 comentarii pentru acest articol

INCHIZITIA a spus: (martie 28th, 2018 at 12:22 )

Si ce-i daca ? O executa cineva pe impostoarea asta abuziva? O sa-i gaseasca dom ” primar scuze , cel care „respecta legea, nu trece pe rosu” si alte barbi de acest fel !!
Nesimtiti ordinari !!

Druckerul din Mehala a spus: (martie 28th, 2018 at 15:10 )

Acum vad ca v-ati pus tunurile pe ea …pai daca in timpul cat era la formator de cursuri , cred ca si-a facut lucrul si in primarie , s-a inchis primaria in timpul asta ?…f,tui …mai bine vedeti neregulile cu casele tiganilor de langa primarie.

NickyBobu a spus: (martie 28th, 2018 at 20:57 )

Sunteti niste nesimtiti, e mana mea dreapta. Ea imi angajeaza tot tineretul liberal. Noi suntem liberali si ni se rupe de voi pesedistilor si carcotasilor. Meritocratie!! Asta a primit Timisoara liberala.

Ion Oncescu a spus: (martie 28th, 2018 at 22:03 )

Nu e vina lui Robu. Nu poate sa stea la cheremul tuturor. Pe vremea lui Ciuhandu se dadea 5000 euro prima de Pasti si nimeni nu zicea nimic. Primarul Robu e cel mai iubit din Timisoara. Cu el am castigat Capitala Culturala din 2021. Ce a construit Robu in 2 mandate nu pot altii sa varuiasca in 20 de ani.

Ion Oncescu a spus: (martie 28th, 2018 at 22:05 )

ROBU, TIMISOARA ITI ESTE SUPUSA!IARTA-I ACUMA IN POSTUL PASTELUI PE CEI O MANA DE OAMENI AGRAMATI CARE TE HUIDUIE! HABAR NU AU PE CE LUME TRAIESC!

Anubis a spus: (martie 29th, 2018 at 08:51 )

@Ion Oncescu – tocmai ce s-a eliberat un post de consilier de catre Maaareeele Flooooriiiiiinnnnnn Răăăăăvăăăsilăăăă. Nu vrei sa-l ocupi? Acuma serios de unde rasariti? Chiar partidul asta cu sediu de 15 euro are resurse umane nelimitate? Stii cum e vorba aia ”…… dar multi”.
Cand aud oameni culto-meritocrati ca tine ma intreb ce rost a mai avut Revolutia?

Ion Oncescu a spus: (martie 29th, 2018 at 09:04 )

@Anubis – Sacalule, din ce stiu eu, zeii nu au fost agramati. Unu, pune mana pe carte. Doi, pune mana pe carte! Nivelul tau intelectual este sub rezonanta Schumann. Doar ca tu nu rezonezi cu nimic… Cat despre istorie(revolutie) iti recomand o carte: Revolutia in 10 pasi. Revino, onanistule, la realitate!

Anubis a spus: (martie 29th, 2018 at 10:37 )

@Ion Coicescu este evident ca faci parte din categoria mentionata de mine – ma refer la… cei multi. In plus, vad ca ai tinut cont de sfaturile sefului de partid: ”pe net…cu parul…” – cam la asta se rezuma capacitatea voastra.
Problema ta, a voastra ca partid de fapt – este ca ati ajuns la un nivel la care sunteti prea mici, prea nesemnificativi pentru electorat si incercati sa va reveniti prin cel mai simplu si vechi truc politic: circ si paine. Despre paine nu putem vorbi ca nu sunteti capabili sa produceti din munca cinstita nici macar un covrig, dar circul il vedem zilnic in primarie si il mai vedem zilnic in postarile voastre de meritocrati inculti.
Vorbesti despre zei, dar mitologia se rezuma la tine la fratia pe linie de partid cu Bacchus.
Eu nu am nevoie de carti despre revolutie, eu am participat la revolutie, iar despre onanism poate iti explica sefii de partid cum sta treaba… nu de alta, dar poate scapi de cosuri.

Costel a spus: (martie 29th, 2018 at 10:45 )

@Ion Oncescu, cred ca la Revolutie erai deja pensionar, pentru ca numai pensionarii nu au participat, in Timisoara, la Revolutie. Asta este o varianta, a doua ar fi ca nu erai nici macar in stare de spermatozoid, pentru ca nu sti pentru ce s-a ridicat orasul. In nici un caz pentru a se naste idioti ca tine, dar care au invatat ca „limba dulce mult aduce”, daca linge unde trebuie.

Ion Oncescu a spus: (martie 29th, 2018 at 11:15 )

@Analubis – esti pe langa subiect. Ti se zbate ochiul. Cel maro. Si pare ca iti place.
@Costel – ramai la bloc amice. Esti prea limitat in hipotalamus ca sa treci strada.

Ion Oncescu a spus: (martie 29th, 2018 at 11:20 )

@Costel – ai facut mai multe greseli gramaticale decat Hagi cand a raspuns cu „asa ie”. Nu prea iti place limba amice. Vezi daca ai dat-o doar prin curuletz.

Ion Oncescu a spus: (martie 29th, 2018 at 11:20 )

@Costel – ai facut mai multe greseli gramaticale decat Hagi cand a raspuns cu “asa ie”. Nu prea iti place limba amice. Vezi daca ai dat-o doar prin funduletz.

Anubis a spus: (martie 29th, 2018 at 11:32 )

@Ion Coicescu nu am obiceiul sa port conversatii cu abjectii meritocrate, dar in cazul tau de nulitate liberala voi face o exceptie la ceea ce incerci tu sa faci: denaturarea subiectului articolului Coruptia liberala din Primarie.

Nu iti dai seama ca sunteti penibili? Cumparati like-uri din ”Brazilia”, postati si share-uiti cu ajutorul unor conturi false in timpul programului de functionaras, traiti in si din feisbuc si la sfarsitul zilei realitatea este ca ramaneti doar angajatii primariei, membrii de partid si familia restransa? Asa nu reusiti nici macar sa va influentati intre voi si va mirati ca va bate pesedeul la curul gol pe unde va prinde…partea rea e ca va place MULT.

Irational a spus: (martie 29th, 2018 at 23:18 )

Si totusi…DNA doarme la TimisoarA…? Nu se ia nimeni de maimuta asta urata? Este o parvenita pe care au tarat-o toti bosorogii din primarie…inclusiv Cojocari…ca de fapt el a pus-o sefa la resursr umane…fara sa aiba vechimea si studiile necesare….si acum se crede cineva…toate angajarile se fac doar cu dedicatie ls primaria de 5* …asa sa le ajute Dumnezeu!

istrate Dumitru a spus: (aprilie 1st, 2018 at 12:31 )

ba cum va certati voi aici pentru scandaluri so prostii, voi sunteti constienti ca stirile astea despre oamenii din primarie apare asa…doar ca sa ascunda alte prostii ce le face instututia. Voi efectiv cant de prosti sunteti? La femeia asta in mizeria asta de ziar de cacat a fost scris ca ia 18 000 de lei :)) cand defapt daca te uiti, avand in vedere ca functionarii publici au declarat salariu, la dansa scrie doar 8000. Si va mai spun ceva, numeni nu zice nimic de faptu ca RATT nu si-o platit angajatii 4 luni de zile? ca acolo te angajezi numa daca mergi la biserica? Sau banii care se dau pentru excuriile consilierilor lu Robu ( Kristof si Iapa) nimeni nimic? aa da si noul consilier, care cumva este un student incredibil care, spre mare supriondere a multora din poli, nu il prea stie lumea.Oamenii care scrieti in ziaru asta, nu mai fiti asa prosti 😀 si dobitoci 😀

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial

După ce anul trecut în Parcul Rozelor au avut loc Europenele de volei pe plajă U23, şi în acest an, acelaşi loc cu multă simbolistică pentru timişoreni va fi în centrul atenţiei. Federația Română de Lupte va organiza în perioada 18-21 iulie 2024 Campionatul European de Lupte pe Plajă (U15, U17, U20) precum și etapa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Zece fanfare, cinci scene, sute de alămuri! Emoții, nostalgie, atmosfera Banatului de altădată și o muzică irezistibilă, ce face inimile să tresalte, la Festivalul Fanfarelor. Cea de-a 36-a ediție a festivalului se va desfășura în Duminica Floriilor, 28 aprilie 2024, de la ora 16:00, în cinci locații din Timișoara. Zece redutabile formații muzicale vor anima...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un festival unic şi de tradiţie ajunge la a 36-a ediţie! Haideţi să ascultaţi fanfarele
Vineri, Primăria Timișoara a anunțat că va penaliza societatea care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30. Suma este una semnificativă, de 2,7 milioane de lei, De asemenea, a mai anunțat că a reziliat contractul cu respectiva firmă, iar primarul Dominic Fritz spune că respectiva firmă ar fi refuzat să termine lucrările în timpul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara intră în conflict cu firma care extinde Generală 30. Se lansează acuzații de intervenții … electorale
Lanțul acuzațiilor și contraacuzațiilor pe tema stadionului continuă, după ce Alin Nica l-a acuzat, dimineața, pe Alfred Simonis că ar bloca deliberat procedura pentru proiectul noului stadion al Timișoarei. Cel acuzat reacționează și transmite că Nica nu se pricepe, că, de fapt, el ar fi trebuit să ceară hotărâre de guvern pentru demolare. ”Am luat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis îi dă replica lui Nica, pe tema stadionului: E rău intenționat și nu se pricepe
Mai puţin până la o nouă ediţie a unui concurs apreciat. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas, susținut de parteneri din mediul privat. Cursa ciclistă, care se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ciclişti din toată ţara îşi dau întâlnite la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge
Alin Nica, actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, candidat pentru un nou mandat, spune că modul în care guvernul lucrează cu investiția pentru noul stadion al Timișoarei transformă acest obiectiv în mită electorală. Conform celor spuse de acesta, proiectul și hotărârea de guvern prin care se aprobă indicatorii tehnico-economici au fost ținute deliberat la sertar,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nica acuză PSD că șantajează Timișoara cu noul stadion, pentru voturi: ”Suntem martorii unui trafic de influență pentru blocarea acestui stadion”
Vicepreședintele în funcție al Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, plecat pe un drum diferit de cel al USR Timiș spune că nu a primit încă nicio înștiințare oficială referitoare la retragerea atribuțiilor pe care le avea în cadrul instituției. Spune că își va da demisia din funcție, așa cum i-a cerut Alin Nica, dar aceasta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș acceptă să își dea demisia din funcția de vicepreședinte CJT, dar după demisia lui Nica. Acesta îi răspunde
Prim-divizionara de volei din Lugoj rămâne şi în continuare o echipă europeană. Bănățencele au câștigat și al doilea meci cu CSM București și termină sezonul pe locul 5. Au fost două seturi rapide pentru gazde, după care oaspetele au dat semne că pot reveni. În cele din urmă, Lugojul a pus capăt partidei în patru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lugojul prinde locul 5 şi astfel avionul de Europa
Piața muncii este una dinamică, noi meserii apărând și dispărând periodic. Progresul tehnologic este cel mai mare generator de job-uri care nu existau la începutul anilor 2000, gambling-ul este unul dintre domeniile în care influența noului este ușor detectabilă. Din 1996, atunci când a fost lansat primul cazinou online, și până în 2024, lumea distracției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dealer la Live Casino: Una dintre cele mai bine cotate noi meserii din România
Pentru prima dată în istorie, Primăria Dumbrăviţa a accesat un proiect european destinat drumurilor. Este vorba de un milion de euro cu care se vor asfalta primii cinci kilometri de străzi cu bani europeni.  “Unii știu să vorbească despre fonduri europene. Eu și echipa mea ne pricepem să le atragem și să implementăm proiecte. Proiecte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primul proiect european pentru drumuri la Dumbrăviţa. Vor fi asfaltaţi primii 5 kilometri cu bani europeni
Top