Toți oamenii primarului. Azi, Gârboni, care „poate”

Scenă halucinantă în centrul centrului Timișoarei, cică viitoarea Capitală Culturală Europeană. Așadar, nu la Văscăuți, Dorohoi și nici măcar… Videle. O femeie „înarmată” cu o găleată, mop și alte ustensile spăla de zor un „jeep” direct pe trotuar. Care „jeep” aparține șefului ei și totodată al filarmonicii, Ioan Gârboni. Repet, totul pe un trotuar în fața filarmonicii, aproape sub geamul biroului primarului Nicolae Robu. Dincolo de umilirea unei femei, obligate să spele mașina „stăpânului” în văzul tuturor, dincolo de „neamprostia” gestului (ce-ar fi dacă toți timișorenii ar veni să-și spele mașinile în Piața Operei?), trebuie făcute câteva observații vizavi de această scenă incredibilă pentru un oraș cu pretenții, nu de Capitală Culturală, ci pur și simplu de urbe locuită de oameni, nu de animale.

În primul rând e vorba de caracterul omului. Gârboni e cunoscut ca un tip extrem de arogant, conflictual și cu o mare doză de narcisism în el. (Are cu cine semăna!) Nu mai discut de șapte ani de acasă, respect pentru semeni etc. Apoi vine chestiunea cumva mai puțin vizibilă. De ce și-a pus omul să-i spele mașina? Simplu, fiindcă poate! Și fiindcă are modele.

Pentru adevarul.ro, el și-a motivat gestul prin faptul că se grăbea la o întâlnire la Novi Sad, unde se va discutau lucruri despre Capitala Culturală Europeană. Cum ar veni, omul nu se grăbea în propriul său interes, ci pentru noi, gâzele (vorba lui Hagi), ca să ne facă un bine. Și fiindcă el e sus, nu respiră același aer ca prostimea, poate să-și pună „sclavii” (citește angajați ai unei instituții din subordinea primăriei) să-i spele mașina și în fața Operei, dacă așa vor vrea cândva mușchii lui.

Și chestiunea cu modelul. Vă amintiți ce a răspuns primarul Nicolae Robu, întrebat de ce a depășit o coloană de mașini circulând pe linia de tramvai? Exact, el mergea la un șantier, se grăbea pentru binele nostru, al muritorilor de rând, astfel că avea tot dreptul din lume să meargă cu mașina și pe trotuar dacă are chef. Având acest model și Gârboni e convins că n-a greșit cu nimic, punându-și o „sclavă” să-i spele mașina pe trotuarul din fața filarmonicii. Mai trebuie spus că Gârboni se numără printre oamenii lui Robu? Că a fost tolerat de acesta din urmă, în pofida nenumăratelor scandaluri cu angajații filarmonicii? Iar ca orice om al lui Robu, e normal să-și permită orice. Vorbim de marea nesimțirea a lui Dragnea și a găștii din jurul său, mânați să confiște întreaga țară. La o scară ceva mai mică, exact același comportament aberant îl au și Robu și trupa lui în Timișoara. Fără nici cea mai mică diferență.

P.S. Curios, niciun polițist local n-a văzut scena, deși era exact în fața primăriei. După ceva mai mult de patru ore, după apariția în presă a evenimentului, polițiștii locali s-au dus la filarmonică, amendând… „sclava” de pe plantația lui Gârboni. De ce-a durat oare atât? S-a cerut acceptul de la Porto?

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

13 comentarii pentru acest articol

Stelu a spus: (aprilie 20th, 2018 at 17:36 )

Te doare mintea! Cu toată cultura și pretiozitatea pe care o afișează, Garboni asta e un nimeni.

Flexul a spus: (aprilie 20th, 2018 at 18:24 )

Cum dumnezeu au reusit nemernicii , bolsevicii si oligofrenii astia sa ne reprezinte orasul??!!?? Sa i auzi cat si cum se sacrifica pentru binele nostru!! Jeguri ambulante !!

Poli 21 a spus: (aprilie 20th, 2018 at 18:50 )

Se pare ca zilele calduroase ti-au cam afectat cei citiva neuroni care alergau in capatina ta atunci cind stateai pe terasa, altfel nu pot sa inteleg de cind acest maimutoi pe nume girboni este omul ACTUALULUI primar. Te faci ca uiti cind si cine l-a instalat la cirma filarmonicii, ca sa nu mai vorbim de pedigriul psd-ist din familia girboni.

Stelu a spus: (aprilie 20th, 2018 at 18:56 )

Te faci ca uiți dumitale în favoarea cărui candidat s-a retras din cursa pentru primăria Timișoara acest babuin. Se întâmpla în anul 2012. De atunci cei doi geniali sunt de nedespărțit, frați cum ar veni.

drucker a spus: (aprilie 20th, 2018 at 19:01 )

Garboni are un comportament de tigan de Strehaia .
De ce plm nu-si parcheaza masina in parcarea privata a filarmonicii de pe lateralul institutiei ?????

BUG Mafia a spus: (aprilie 20th, 2018 at 23:59 )

Gunoiu’ asta si cu fi-su au pus stapanire pe cultura din oras, se alege praful de totata capitala culturala cu astia doi. Cel mai tare „faragotist” si actoru’ care a primit la schimb cu sustinerea lui” orbu” postul de director fara concurs. Au murit degeaba fratii nostri in 89, tot comunistii ne conduc !!!

anteconbega a spus: (aprilie 21st, 2018 at 15:09 )

ALDERobu e modelul, imensa vină e a lui, nu a epigonului!

No name a spus: (aprilie 21st, 2018 at 18:47 )

Sunteti niste frustrati toti, niste ciudosi, cat a lucrat Garboni pentru imaginea Filarmonicii si a Timisoarei, habar nu aveti, iar acum cat Timisoara va fi capitala Europeana, voi dati cu cct in tot ce s- a construit pentru imagine…niste frustrati…iar voi care ati scris articolul, niste analfabeti..vis-a-vis asa se scrie…ar trebui sa laudati Timisoara cu tot ce are ea…nenorocitilor

Azrael a spus: (aprilie 22nd, 2018 at 19:35 )

No brain, esti postac al lui nea Nelu sau chiar el? Ce-a facut fagotistul la viata lui?! A suit o soprana in excavator? A dus bietii artisti ai Filarmonicii sa cante in grota, ca are, cica, acustica? A ingropat coarne de vita la Ciacova? (faimosul proiect Agrobiodinamica). A dat drumul la ratuste pe Bega? L-a „reinventat” pe Traian Vuia cu o macheta de prost gust, a trantit o halba goala de tabla in fata Fabricii de bere si un felinar stupid in Piata 700? A distrus locul care din fericire i-a fost acum luat, dupa ani de lupte, Beraria 700? Cine nu-si aduce aminte de istoria acestui oribil slugoi pesedist care s-a folosit de solistii filarmonicii pentru propriul profit si chiar de fosta lui nevasta, pe vremea cand aia, ajunsa amanta a unui ministru al mediului, poza in salvatoarea planetei si ingerul padurilor din Timis. Cata vreme a fost ea directoare la APM, Timisul a pierdul 1/3 din padurile sale. Iar materiale sifonate din APM, au fost folosite ca sa-si renoveze nenea Girboni vila… Dar uite ca somnul Opozitiei naste astfel de monstri…

NickyBobu a spus: (aprilie 23rd, 2018 at 09:20 )

Am eu grija si ii trimit pe Ion si pe Catalin sa va aranjeze putin comentaci pesedisti care sunteti.

@ No name a spus: (aprilie 23rd, 2018 at 09:20 )

Sa inteleg ca daca iti faci treaba in postul in care ai fost numit , ai dreptul sa-t parchezi si sa-ti speli masina in centrul orasului ca ultimul oltean de MH sau GJ aterizat in Timisoara ?

Si Hitler a redat demnitatea Germaniei dupa primul razboi mondial , transformand-o intr-o putere mondiala , cu o economie puternica si mii de kilometrii de autostrazi .
Sa inteleg ca asta il scuza ca a gazat vreo 4 milioane de evrei???

Esti un cretin .la fel ca si ghertoiul de Garboni !

anteconbega a spus: (aprilie 24th, 2018 at 08:02 )

Domnule AZAREL, în anul 1975 la Casa de Cultură a Municipiului Timişoara este fondat clubul „Speotimiş” de psihiatrul pasionat de peşteri şi de muzică simfonică doctor Constantin Lupu. Datorită acestuia în Peştera de la Româneşti s-au organizat concerte de mu­zică simfonică cu începere din anul 1984. În Peştera Româneşti au concertat Filarmonica „Banatul”, Ştefan Ruha, violoncelista Alexandra Guţu, Gabriel Croitoru, Corala „Sabin Drăgoi”, grupurile „Bega Blues Band”, „Survolaj”, „Night­losers”, „Cargo”, „Cele­lalte Cuvinte”, „Zdob şi zdub”.Un moment deosebit l-a constituit concertul organizat în Peşteră cu prilejul Zilei Austriei (24 octombrie 2004), atunci când a concertat „Őster­reichisches Symfonic Quintet“ pe a căror muzică au valsat balerinii profesio­nişti de la „Spaleovals”.

drucker a spus: (aprilie 24th, 2018 at 08:57 )

In continuare ghertoiul de GARBONI sfidand bunul simt isi parcheaza bolidul in fata Filarmonicii ,desi institutie detine 2 parcari private pe aripile laterale ale cladirii.
Comportamentul sau dovedeste ca poti fi si intelectual si nesimtit in acelasi timp.Acest marlan are tupeul unui oltean inadaptabil .
Sau poate omul are un handicap ,care impune creearea unui loc special ,cat mai aproape de intrare .Dar atunci ADP va trebui sa amenajeze in fata, un loc special dedicat persoanelor cu handicap si semnalizat corespunzator , loc pe care ghertoiul va fi indreptatit sa-l ocupe, putand sa-si spele si bolidul acolo daca „muschii lui vrea”.
Ce tupeu de taran prost .

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând astfel trecerea la noua identitate de brand. Noua marcă reflectă responsabilitatea în fața comunității, angajamentul de a crea valoare pentru toți, de a fi o organizație axată pe sustenabilitate și economia circulară. ” Energia electrică ne însoțește constant în rutina...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL. Primarul liberal al comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, afirmă că a colaborat foarte bine în Consiliul Local cu cei doi proaspeţi membri PNL. Ionuţ Stănuşoiu susţine că nu doar PNL va deveni mai puternic în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL
Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL a lui Nicolae Robu pentru Primăria Timișoara, un eveniment ce a avut loc la Iulius Congress Hall. Deși era de așteptat să fie un moment de unitate pentru alianța PSD-PNL, un gest al lui Nicolae Robu a stârnit nemulțumiri printre...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale
Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în grafic. Peste trei sferturi din lucrări au fost realizate și investiția este planificată pentru finalizare completă în această vară. Constructorul a montat geamurile de mari dimensiuni. Clădirea are două niveluri, parter și etaj, și include spații unde vor studia aproape...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate
Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei de la Consiliul Județean Timiș a depășit un milion de lei. Sala Multifuncțională din Palatul Administrativ a trecut printr-o importantă modernizare Cu o investiție de peste 1 100.000 lei (TVA inclus), am fost realizate modernizări esențiale pentru a oferi utilizatorilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată
Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
PSD Timiș a decis lista consilierilor locali propuși pentru Timișoara, respectiv a celor județeni. Sunt zece poziții pentru CJT, respectiv șapte pentru CLT. Propunerile urmează să fie ”amestecate” cu propunerile partenerilor de la PNL. Paritatea la consiliul județean este una favorabilă PSD, iar aici sunt zece candidați propuși de social-democrați, în ordinea pe care vor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ce candidați propune PSD la ”mixarea” cu PNL. Au fost stabilite propunerile pentru CLT și CJT
Disputa dintre Alin Nica, actualul președinte al CJ Timiș, și Alfred Simonis, contracandidatul său la alegerile locale, pe tema ședinței de guvern de joi de la Timișoara pare să nu mai aibă final. Miercuri, Alin Nica a ieșit public și a acuzat PSD că ar fi amenințat participanții la o dezbatere pe teme de regionalizare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis îi cere lui Alin Nica să prezinte lista celor care acuză că au fost amenințați de PSD: ”Să depună plângeri la Parchet”
Concursul prin care Florin Răvăşilă, fostul consilier personal al lui Nicolae Robu, a ajuns şef peste jumătate din patrimoniul Tmişoarei a fost anulat în instanţă. Trimis în judecată de DNA pentru şpagă, Răvăşilă a trecut acest concurs fără ca măcar să-şi scrie lucrarea. Primăria Timișoara a câștigat procesul de anulare a concursului în baza căruia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Instanţa a anulat concursul prin care Florin Răvăşilă, omul lui Nicolae Robu, a ajuns stăpân peste patrimoniul Timişoarei
Surpriză în organizarea ședinței de guvern de la Timișoara. Întâlnirea ar putea avea loc în sala Video, aflată la sediul Prefecturii Timiș, și nu la sala Multifuncțională, așa cum se dorea inițial. Scandalul sălilor pentru găzduirea ședinței de guvern programate joi la Timișoara s-ar putea termina cu o surpriză. Discuțiile susținute, mai ales în contradictoriu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Video de la Prefectură ar putea fi gazda ședinței de guvern de la Timișoara
Top