Primăria lui Robu, unealtă pentru manevrele din PSD Timiș. Un lider important al PSD se angajează în instituție

Angajările în Primăria PNL-istului Nicolae Robu se fac doar pe bază de meritocrație, necontând carnetul de partid. Cel puțin acest lucru îl demonstrează faptul că un important lider al PSD Timiș vrea să lucreze în subordinea lui Robu. Este vorba de șefa femeilor PSD Timiș, Romanița Jumanca, care a trecut proba dosarului, pentru a ocupa un banal post de funcționar. Dacă Jumanca chiar vrea să rămână să lucreze pe „tarlaua” lui Robu, sau folsosește primăria doar ca o trambulină pentru funcția de prefect rămâne de văzut.

Joi, 17 mai, la sediul Primăria Timișoara va avea loc un concurs de angajare pentru ocuparea mai multor posturi. Surpriză imensă, printre cei care au trecut prima fază a concursului, selecția dosarelor, se numără și unul dintre liderii importanți ai PSD Timiș, Romanița Jumanca. Președinte al Organizației de Femei a PSD Timiș (omoloagă la nivel local a Vioricăi Dăncilă, cu care de altfel are o relație extrem de bună), vicepreședinte al organizației județene și președinte a Comisiei de cultură din CJ Timiș, Romanița Jumanca vrea să fie consilier 1 principal la Serviciul Reglementare Monitorizare Proiecte și Ameliorare Mediu. Unii vor spune că această angajare e o dovadă clară că în primăria lui Robu contează meritocrația și nu carnetul de partid, așa cum a și spus primarul de mai multe ori. Ca atunci când în instituție și-au găsit un loc călduț, pentru a-și face siesta, o grămadă de tineri, dar mai ales tinere, din PNL. Și asta dincolo de părerile personale ale primarului care cataloghează PSD a fi „ciumă roșie”.

Numai că e foarte puțin probabil că visul Romaniței Jumanca este să lucreze în subordinea celui mai mare adversar al PSD Timiș. Cel puțin declarativ. Și oricum ar fi o pată pentru întregul PSD Timiș ca un ditamai lider al organizației să se angajeze în instituția celui mai mare dușman. Și atunci ce să caute un dascăl universitar, fiindcă asta este Jumanca la bază, ba chiar omoloaga Vasilicăi Dăncilă la nivel local, într-o banală funcție în primărie? Lucrurile sunt cât se poate de simple. Cu sau fără acordul primarului Nicolae Robu, primăria e doar o trambulină pentru Jumanca. O trambulină pentru funcția de prefect pe care PSD-ista o vizează de mai mult timp. Pentru a junge însă reprezentantul Guvernului Dăncilă în teritoriu, Jumanca are nevoie însă de o patalama de funcționar public, pe care o va primi tocmai de la cel mai mare adversar în viață (la nivel declarativ) al PSD. De altfel, curios, acest parcurs l-a avut și nașul Romaniței Jumanca, fostul mare PSD-ist Radu Țoancă, actualmente unul din apropiații lui Robu. Pentru a ajunge șef al clubului sportiv al municipalității, Țoancă a dat conscurs inițial pentru o un post, culmea, tot în subordinea Direcției de Mediu. Rămâne întrebarea dacă Robu știe de mașinațiunile PSD-iștilor sau unii fac mișto de el. Dacă știe, înseamnă că e doar o unealtă în manevrele „ciumei roșii”.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

16 comentarii pentru acest articol

observator a spus: (mai 11th, 2018 at 11:31 )

Robu va face orice ca să-și conserve poziția. Treaba cu „ciuma roșie” este doar de paradă pentru ”proștii” care încă mai cred că el face opoziție PSD-ului. Romanița Jumanca știe ce vrea și își construiește cu tenacitate cariera politică. Iar Robu, în lumea lui, crede că este vorba de meritocrație.

Mecanicul a spus: (mai 11th, 2018 at 12:12 )

Dobra are intelegere cu Robu iar Jumanca e doar un instrument de lucru. Dobra, Ritivoiu si altii sunt in curs de imbogatire. PSD Timis e masa de manevra

banateanul a spus: (mai 11th, 2018 at 12:50 )

JENANT !!!!!!!!!!!!!
Aceasta nulitate sa devina prefect ?

Ovidiu a spus: (mai 11th, 2018 at 13:43 )

Jenant și penibil este și “bănățeanul”, in conditile in care Jumanca este profesoara universitară. Cred ca nulitățile trebuie căutate in alte locuri , inclusiv printre frustrații care postează astfel de mizerii.

GELU a spus: (mai 11th, 2018 at 13:55 )

RUSINE.USL traieste.

Tzoanca a spus: (mai 11th, 2018 at 15:53 )

Jumanca universitara? :)))) asta e gluma secolului. E fina mea si am grina de pesedistii care tradeaza. Vivat Robu! Jos PSD. Liberal am fost si cand eram la pesede la produs bani. Bani de bani, bai saracilor!

Costel a spus: (mai 11th, 2018 at 16:14 )

@Ovidiu, ti se pare foarte greu sa devii profesor universitar, in zilele noastre? Iti trebuie doar proptele potrivite, la locul potrivit. Asta ca sa nu mai vorbim de nulitati.

timisorean a spus: (mai 11th, 2018 at 16:53 )

Romanița este OK. Nu ea e problema, ci Robu care nu își susține liberalii săi în poziții de forță. L-ar eclipsa și asta nu e voie. El e singur și strălucitor. Asta îl va costa în 2020, la alegeri.

anteconbega a spus: (mai 11th, 2018 at 18:49 )

Sigur, Romaniţa ar fi putut alege un naş mai acătării, dar aşa o fi fost fost ordinul pe unitate. Pe de altă parte, Romaniţa, dacă vrea să ajungă prefect de Timiş, ar trebui să o doboare din jilţ pe dna prefect Eva Andreaş, care are girul lui Dragnea, prin fostul premier Grindureanu, care a luat, dar a şi dat. Oricum, cel mai fain ar fi ca cele două, Eva şi Roma’, să fie prefecte prin rotaţie: o zi Eva, o zi Roma’. Freddy la primărie! Robu la betonieră!

Anca a spus: (mai 11th, 2018 at 20:15 )

Atat articolul cat si unele comentarii arata doar nivelul prea josnic al unor oameni, care nu sunt in stare sa vada valoarea unui om si incearca doar sa arunce cu noroi.
O cunosc pe Romanita personal si pot spune ca e un om minunat si ca daca toti politicienii ar fi ca ea, situatia tarii ar fi alta.
Iti doresc mult succes, sa realizezi tot ce ti-ai propus si sa nu pleci capul la vorbele celor care doar atat pot – sa nu isi depaseasca nivelul.

Adrian DZ a spus: (mai 11th, 2018 at 21:09 )

Am tot respectul pt doamna Romanita. Ne-a ajutat foarte mult pe plan local. Este o persoana foarte capabila, o persoana deosebita, sa lasam uitarii toate diferentele politice. Ar trebui sa ne focusam pe orasul nostru, sa avem toti un tel comun. Credeti ca astfel de mesaje sau astfel de atitudini si impresii fac bine orasului? Haideti sa fim uniti si sa facem din Timisoara o capitala cu adevarat cultural europeana. Deja este prea mult negativism…haideti sa ne mai gandim si pentru bine orasului.

Alex a spus: (mai 11th, 2018 at 21:16 )

O cunosc pe Romanita de 20 de ani. E fata faina, dar in politica a intrat exclusiv pentru sinecuri si bani lejeri. Pe fb le-a dat unfriend tuturor care comentau activ anti psd, ca sa vedeti ce deschisa e spre dialog.

Pe scurt, e un soldat disciplinat care spera ca va ajunge un om de paie in varful unei institutio, ca sa ciuguleasca si ea ceva pana la pensia speciala.

Stela a spus: (mai 11th, 2018 at 23:43 )

Radem, glumim, dar tovarasa stie ce vrea, nu se incurca in scrupule . Traseele ei de pana acum dovedesc asta. Comparatia si asocierea cu Dancila e savuroasa. Acestea sunt „valorile” care ne conduc, sau cred ele ca ne conduc. De fapt, exista 2 lumi: lumea lor si lumea noastra.
Doamna poate sa faca ceva treaba daca ajunge pe la servici, intre 2 chiuluri la care e experta.

Cineca a spus: (mai 12th, 2018 at 13:16 )

Rusine!
Imdivida asta a ciugulit gritari multi datorita politicii. Si sotul ei la cluburi sportive prin functia ei de onsilier la Timisoara .
Paralela cu tot, cu politica, cu bunul simt, cu rusinea.
Cum sa-ti sapi prietena ca sa-i ocupi tu locul??

Marga a spus: (mai 12th, 2018 at 23:10 )

Pe cine intereseaza personajul acesta ? Cine e persoana ? A auzit cineva despre ea ceva important pana acum ? Stie sa faca ceva mai mult decat sa ranjeasca languros ?

Augustus a spus: (mai 13th, 2018 at 14:11 )

Meritocratie USL-ista de tip bocsigean.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Știri de ultimă oră

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene

Prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj a câştigat dramatic prima partidă pentru locul 5 în fața celor de la CSM București. S-a păstrat tradiția scorului din meciurile disputate în sezonul regulat: 3-2! CSM București a trecut peste o mare șansă. A condus cu 1-0 și 2-1 la seturi, iar apoi în decisiv a avut 10-5...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
Proiectul de realizare a studiului de fezabilitate pentru campusul de învățământ dual care se va ridica la Timișoara a fost semnat de primărie cu societatea timișoreană care a câștigat contractul. Investiția este făcută cu finanțare prin PNRR. Primăria pune la dispoziție un teren de trei hectare în Calea Buziașului, va realiza construcția și va asigura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost semnat contractul de proiectare faza SF pentru viitorul campus pentru învățământ dual Timișoara
Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, a decis să-i retragă lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al Consiliului Judeţean. Reacţia vine după ce Moş a anunţat că va candida la Primăria Timişoara, atacând totodată tandemul Aliana Dreapta Unită, Dominic Fritz – Alin Nica. Candidat pentru un nou mandat la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica i-a retras lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al CJ Timiş
Viitorul stadion care ar urma să fie ridicat la Timișoara, de Compania Națională de Investiții (CNI), ar urma să aibă indicatorii tehnico-economici aprobați în următoarea ședință de guvern. Mai mult, dorința liderilor locali politici este ca această ședință să aibă loc chiar la Timișoara, într-un gest simbolic. Conform celor de la PSD Timiș, Hotărârea de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ședința guvernului, susținută la Timișoara? Se aprobă indicatorii tehnico-economici pentru noul stadion al Timișoarei
Primăria Timișoara anunță că a recuperat o stradă care asigura o legătură între bulevardul Loga și Parcul Copiilor. Aceasta ar fi fost acaparată de proprietarii a două vile din zona respectivă, care ar fi ridicat acolo garduri și construcții ilegale. Acum, au fost emise documentele necesare pentru a demola construcțiile respective. Respectiva stradă ar avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O stradă pietonală din zona centrală a Timișoarei, închisă accesului public de clanuri imobiliare, va fi redată circulației publice/Foto
Dominic Fritz afirmă că fostul preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş, a fost sedus sau chiar şantajat de PSD şi Nicolae Robu pentru a se înscrie în lupta pentru scaunul de primar al Timişoarei. Primarul Timişoarei mai spune că singura misiune a lui Cristian Moș este să saboteze proiectul de continuitate europeană a Timișoarei. Dominic...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz despre candidatura lui Cristian Moş la Primăria Timişoara: “În realitate a fost șantajat sau sedus de tandemul PSD-Robu”
Misterul candidaturii lui Cristian Moș s-a elucidat joi, iar la decizia luată de cel care a reprezentat, timp de patru ani, USR Timiș în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș este de a candida ca și independent la funcția de primar al Timișoarei. Moș spune că decizia a luat-o exact după ce a văzut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș spune că s-a simțit nevoit să candideze la Primăria Timișoara: ”Cred în continuare în proiectul USR, nu mai cred în proiectul USR Timiș”,
Top