Concursul de la Primăria Timișoara la care a căzut cu brio Romanița Jumanca, suspendat de ANFP

Cel mai controversat concurs de angajare organizat de Primăria Timișoara în ultima perioadă a fost suspendat! A reclamat nereguli către ANFP chiar cea care l-a organizat, adică șefa Serviciului Resurse Umane al PMT. Printre respinși s-a numărat consilierul județean PSD Romanița Jumanca. Acesta ar fi vrut să ajungă funcționar public pentru a-și putea deschide ușa către funcția de prefect.

Primăria Timișoara, prin Serviciul de Resurse Umane, a organizat, pe 17 mai, proba scrisă a unui concurs de angajare la care participau câteva zeci de persoane. Printre posturile pentru care se căutau oameni se numărau și unele de la Serviciul Reglementare Monitorizare Proiecte și Ameliorare Mediu, iar printre cei interesați de ele s-a aflat și șefa Organizației de Femei a PSD Timiș, Romanița Jumanca. Aceasta viza un post de consilier I principal. Rezultatele ar fi trebuit afișate, conform legii, până pe 22 mai, urmând ca în 24 mai să aibă loc interviul. Rezultatele au fost afișate pe 22 mai, dar cele de la Serviciul Reglementare Monitorizare Proiecte și Ameliorare Mediu au apărut pe 24 mai, la ora 15. Doar trei candidați reușiseră să obțină punctajul care să le permită să treacă la proba următoare. Pe 23 mai, Rodica Aurelian, șefa Serviciului Resurse Umane al PMT, a sesizat însă Agenția Națională a Funcționarilor Publici, reclamând nereguli în desfășurarea concursului. Pe 24 mai, directorul ANFP Vasile Felix Cozma, a trimis o adresă prin care solicita explicații suplimentare legate de acest concurs. „Prin adresa nr. 7271 din data de 23 mai 2018, înregistrată la ANFP (…), Rodica Aurelian, șef SRU în PMT, a sesizat, în temeiul art. 73, al. 1, din HG 611/2008, că membrii comisiei de concurs nu au formulat propuneri privind subiectele de concurs (…) Potrivit celor menționate în cuprinsul adresei de mai sus, baremul de corectare a probei scrise nu a fost întocmit și comunicat de către membrii comisiei de concurs, cu precizarea că la corectarea lucrărilor și notarea probei scrise au participat alte persoane”, scria Cozma.

Pe 18 iunie, la Serviciul Reglementare Monitorizare Proiecte și Ameliorare Mediu ar fi trebuit să se prezinta singura persoană care reușise să promoveze concursul cu cântec, pe postul de consilier clasa I grad profesional asistent. Nu s-a întâmplat asta, pentru că atât de discutatul concurs a fost… suspendat! „ANFP a fost sesizată (…) cu privire la nerespectarea unor prevederi legale la concursul de recrutare organizat de Primăria Timișoara în data de 17 mai 2018 (…) Agenția a procedat la verificarea respectării prevederilor legale care reglementează procedura de organizare și desfășurare a concursului (…) Agenția a inițiat un demers la Primăria Municipiului Timișoara, în vederea verificării aspectelor semnalate. PMT a răspuns prin adresa (….) cu anexarea unor documente aferente organizării și desfășurării concursului. Pe baza celor constatate, în temeiul art. 22 alin (1) lit. J și art. 22 lit. a) din Legea 188/1999 și al art. 73 alin. (2) din HG 611/2008, Agenția a dispus suspendarea concursului de recrutare sus-menționat, pentru nerespectarea prevederilor art. 52 alin. (1) și (4) din HG 611/2008”, a precizat, pentru deBanat.ro, Vasile Felix Cozma. Directorul ANFP spune, astfel, că nu au fost respectate prevederile legale în ceea ce privește subiectele pentru proba scrisă, care „se stabilesc pe baza bibliografiei și a tematicii de concurs, astfel încât să reflecte capacitatea de analiză și sinteză a candidaților, în concordanță cu nivelul și specificul funcțiilor publice pentru care se organizează concursul”. De asemenea, nu s-au respectat prevederea care spune că „fiecare membru al comisiei de concurs propune cel puțin 3 subiecte. Pe baza propunerilor membrilor comisiei de concurs sunt astfel întocmite minimum două seturi de subiecte care vor fi prezentate candidaților”.

Ce urmează? ANFP a cerut precizări suplimentare legate de acest concurs, „urmând ca, în funcție de rezultatul analizei, să stabilească dacă sunt întrunite condițiile legale de exercitare a prerogativelor conferite de art. 22 alin. (3) din Legea 188/199”. Conform acestuia, „ANFP are legitimare procesuală activă și poate sesiza instanța de contencios administrativ competentă cu privire la actele prin care autoritățile sau instituțiile publice incalca legislația referitoare la funcția publică și funcționarii publici și la refuzul autorităților și instituțiilor publice de a aplica prevederile legale în domeniul funcției publice și al funcționarilor publici”.

Ce are special acest concurs organizat de Primăria Timișoara și reclamat la ANFP chiar de șefa Serviciului Resurse Umane al PMT? La prima vedere, nimic special. Printre candidați s-a numărat însă și Romanița Jumanca, președintele Organizației de Femei a PSD Timiș și consilier județean. La bursa zvonurilor, Jumanca viza un post de consilier în primărie ca prim pas spre numirea în funcția de prefect. Adevărat sau nu, cert este că ea n-a reușit să obțină, la proba scrisă, decât 8,66 puncte din 100 posibile.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

5 comentarii pentru acest articol

Sirius a spus: (iunie 19th, 2018 at 20:00 )

Rodica Aurelian = Florin Iordache

Aldulescu Liana-Olivia a spus: (iunie 19th, 2018 at 22:38 )

Nimic mai trist decât să vezi indivizi(individe) fără educație, moralitate, nivel intelectual batându-și joc zilnic de legalitate și bunul simț. Și asta , fără a suporta vreo consecință.Ciuma roșie stăpânește Timișoara.

LaeBobu a spus: (iunie 19th, 2018 at 23:39 )

Dna Liana, ati grait adevarul doar pe jumatate, Ciuma e rosie distruge tot la nivel national, dar la nivel local avem de a face cu o noua ciuma, la fel de periculoasa, poate chiar mai periculoasa pentru spiritul si modul nostru de a trai… ciuma galbena trebuie eradicata din Timisoara. Ambele infectii trebuie tratate cu maxima seriozitate.

jean valjean a spus: (iunie 20th, 2018 at 10:15 )

cred că oamenii statului paralel( cu functii importante) sunt infiltrați de sus si până la nivel de cadre(sefi de resurse umane) si au drept scop ostracizarea(îndepărtarea) oamenilor competenți si cinstiti din sociatatea românească. acesta este opinia mea!

anteconbega a spus: (iunie 20th, 2018 at 19:06 )

Domnule Valjean, nu mai fâsâiţi chestia cu statul paralel, asta e o invenţie a borfaşilor politicii cu rang de baroni locali. La noi nici liniile de cale ferată nu sunt paralele, mai ales vara, când devin şerpuitoare.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Flavius Biea

Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial

Gala Boxing Fighting Championship 4 „Biea luptă pentru România”, va avea loc sâmbătă, începând cu ora 20 la Sala Constantin Jude. Cântarul oficial se va desfăşura, vineri, 26 aprilie, de la ora 18.00, la Iulius Town. După o carieră impresionantă la amatori, unde a câștigat 9 titluri de campion național, 3 titluri de campion european,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”

Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

3. Apel scurt_page-0001

Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor

Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor. Intervalul de depunere: 14.05.2024-26.06.204* sau până când valoarea proiectelor depuse este de cel puțin 110% din valoarea alocării sesiunii Fonduri disponibile: 124.692,42 Euro Ghidul solicitantului este disponibil pe site-ul GAL Colinele Recaș, la adresa: https://galcolinelerecas.com/apeluri-deschise/.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor. Intervalul de depunere: 14.05.2024-26.06.204* sau până când valoarea proiectelor depuse este de cel puțin 110% din valoarea alocării sesiunii Fonduri disponibile: 124.692,42 Euro Ghidul solicitantului este disponibil pe site-ul GAL Colinele Recaș, la adresa: https://galcolinelerecas.com/apeluri-deschise/.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor
Primăria Municipiului Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei vor semna, în perioada imediat următoare, un contract de închiriere a imobilului de pe bulevardul Loga nr. 3, în vederea desfășurării activității Grădiniței cu Program Prelungit nr. 19. Clădirea cu demisol, parter și etaj, în suprafață totală de 1.145,3 mp, a fost verificată deja de către echipe de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grădinița cu Program Prelungit nr. 19 are asigurat un spațiu adecvat pentru funcționare
Elevii interesați să vadă cum e viața de studenți pot participa și în acest an la proiectul West Summer University (WSU), universitatea de vară destinată elevilor începând cu vârsta de minimum 16 ani, organizat la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), care simulează toate aspectele vieții de student. În acest an, acesta va avea loc...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vară revine cu o nouă ediție a Școlii de Vară. Elevii vor afla cum e să fii student
Sediul Prefecturii Timiș găzduiește de la această oră ședința Guvernului României. În frunte cu primul ministru, Marcel Ciolacu, miniștrii dezbat  în sedință  mai multe proiecte.  Lista include și trei asemenea proiecte extrem de importante pentru județ. Vorbim despre cele referitoare la Institutul Oncologic, cel de aprobare a indicatorilor pentru noul stadion care va fi ridicat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectele noului stadion, al Institutului Oncologic și cel al PTF Beba Veche au fost aprobate in ședința de guvern de la Timișoara
O stradă ocupată timp de mai mulţi ani de samsarii imobiliari din Dumbrăviţa urmează să fie asfaltată. Strada a fost cedată primăriei abia anul trecut, după ce Primăria Dumbrăviţa şi locuitorii comunei au făcut front comun. Printre imobiliarii care au stăpânit strada se numără şi candidata PSD-PNL la primărie, Alina Sperlea.  Este un lucru arhicunoscut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Stradă din Dumbrăviţa recuperată de la samsarii imobiliari urmează să fie asfaltată de primărie
Universitatea de Vest din Timișoara a obținut certificatului de acreditare pentru „Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic” constituit în cadrul instituției. Acestă acreditare marchează un pas semnificativ în consolidarea rolului UVT ca pol de inovație în regiune și întărește capacitatea centrului de a oferi servicii de top în domeniile Digital (Economie digitală și tehnologii spațiale), Green (Mediu și eco-tehnologii),...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UVT a obținut acreditarea Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic
Top