Categories: Primăria Timişoara

Pe Martirilor a început demolarea baricadei. Sunt deja restricții de trafic pe care nu le-a anunțat nimeni

Uriașa construcție de pe Calea Martirilor care ascunde diverse țevi și conducte va dispărea. Muncitorii de la Colterm au început luni lucrul, urmând ca rețeaua de termoficare să fie refăcută și funcțională până la începutul sezonului de furnizare a căldurii. Vor fi și restricții de trafic, iar șoferilor nu le rămâne decât să spere că ele vor fi anunțate. UPDATE: Se circulă pe o bandă dinspre Giroc.

UPDATE: Dacă veniți de pe strada Mareșal Constantin Prezan (n.r. fostă Lidia) spre Calea Martirilor, mare grijă! Strada se înfundă. Trei muncitori, din care unul șofer de utilaj, au spart prima bandă de pe Lidia și se pregătesc să înceapă mutarea magistralei Colterm. Accesul pe Calea Martirilor se face pe o singură bandă. De asemenea, dinspre Giroc spre Timișoara se vine tot pe o bandă, fiind coadă.

Șantierul de pe Calea Martirilor a început în primăvara anului 2016, cu schimbarea unei părți a rețelelor de utilități din subteran. Conform proiectului, tronsonul de Calea Martirilor de la str. Mareșal Constantin Prezan până la ieșirea din oraș va avea patru benzi de circulație, piste pentru biciclete și trotuare noi. Licitația a fost câștigată de asocierea SuperConstruct – Electroechipament, la un preț de 9,4 milioane de lei, sumă care include TVA. Termenul de execuție era 2 ani, dar zona încă nu e gata.De lucru n-ar mai fi mult în acest moment, însă situația s-a schimbat. Asta, pentru că a început demolarea „baricadei”, acea structură care ascunde diverse rețele de utilități, „S-a discutat cu E.ON și se poate muta rețeaua de gaz. Colterm, de asemenea, poate să intre în subteran cu acea conductă de la intersecția Martirilor cu Mareșal Prezan”, spunea, la jumătatea lunii mai, primarul Nicolae Robu.

Lucrările pentru demolarea baricadei de pe Calea Martirilor au început luni dimineață. Muncitorii de la Colterm sunt cei care s-au pus pe treabă, pentru că societatea de termoficare trebuie să-și ducă țevile în subteran. Apoi vor lucra și cei de la E.ON. Demolarea este estimată să dureze câteva săptămâni, perioadă în care, în zonă, vor fi instituite diverse restricții de circulație. „Lucrările au început la data stabilită. Nu se vor închide străzi complet, ci doar câte un sens pe strada Lidia și pe Girocului. Lucrările vor fi finalizate cel mai târziu până la momentul începerii unui nou sezon de furnizare, adică cel mai târziu 1 octombrie. Orice modificare va fi anunțată din timp”, explică Ofelia Herghelegiu, purtătorul de cuvânt de la Colterm. Momentan, luni, șoferii care veneau dinspre strada Drubeta pe Lidia au constatat că nu mai pot face dreapta pe Calea Martirilor, spre Giroc. Așa cum a devenit deja obișnuință, restricțiile nu au fost anunțate de cei de la primărie.

În toamna trecută, la primărie s-a întrunit un „comandament” care să stabilească soarta construcției care maschează magistrala Colterm și rețeaua de apă. Ideea era ca aceasta să fie demolată, iar țevile să fie toate îngropate. Pentru asta însă era nevoie și de mutarea rețelei de gaze naturale, însă proprietarul acesteia anunța că nu poate face investiția la momentul respectiv. Data la care pe Calea Martirilor vor putea circula, ca-n palmă, șoferii, bicicliștii și pietonii este necunoscută.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

2 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropoliul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

2 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

9 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

12 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

12 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

15 ore ago