Sabin Bociu pune PSD Timiș pe jar. Deocamdată bătălia se dă pe Facebook

PSD-iștii locali au fost luați prin surprindere de ieșirea publică a primarului din Jebel, Sabin Bociu, vicepreședinte al PSD Timiș, care a cerut demisia lui Liviu Dragnea atât de la conducerea partidului, cât și a Camerei Deputaților. Dacă secretarul executiv al filialei, Adrian Negoiță, și o pretendentă la șefia PSD Timișoara îl atacă pe Bociu, deputatul Adrian Pau i-a luat apărarea.

Unul dintre cei mai vechi și influenți primari PSD din Timiș, Sabin Bociu, a luat luni o poziție publică împotriva lui Liviu Dragnea, solicitând demisia acestuia din funcția de președinte al partidului și Camerei Deputaților. Mai mult, Bociu îi etichetează pe colegii de partid care vor să continue alături de Dragnea drept “sinucigași politic”. Cum era de așteptat, reacțiile din filială la adresa lui Bociu nu s-au lăsat așteptate. De menționat că primarul din Jebel deține și funcția de vicepreședinte al PSD Timiș. La nivel de simpli membri, el a fost felicitat de mai mulți colegi. Primul care a luat însă poziție împotriva lui a fost secretarul executiv al PSD Timiș, Adrian Negoiță, care a ținut să amintească într-o postare pe Facebook un episod mai vechi.
“Președintele PSD, Liviu Dragnea, vizitează comuna Jebel. Cu această ocazie primarul Sabin Bociu face următoarea declarație în fața cetățenilor din localitate: Este o onoare pentru noi, pentru localitatea noastră, să avem alături o personalitate ca domnul Liviu Dragnea, care ne-a fost întotdeauna alături și fiți convinși că ne va fi alături și în continuare…, a spus primarul comunei Jebel, Sabin Bociu. În calitate de secretar executiv al PSD Timiș am o întrebare retorică: când a mințit dl. Bociu, când era disperat să îl primească pe Liviu Dragnea în comună sau mai nou când s-a trezit năpădit de principii și valori?”, a postat Negoiță. Tot într-un comentariu pe Facebook, fosta consilieră locală și candidată la Senat, Ramona Olteanu, vine cu un alt gen de reproșuri la adresa lui Bociu. “Mie nu mi se pare deloc corect! Ar fi fost corect dacă nu ar fi existat o decizie prin care un partid întreg, prin forurile de conducere, nu ar fi luat o decizie în unanimitate de susținere a conducerii actuale! Iar poziția domnului primar, era normal sa fie comunicată în biroul județean și nu în presă”, a scris Olteanu, care se pregătește, potrivit mai multor surse din partid, să candideze la funcția de președinte al PSD Timișoara.
În schimb, în apărarea primarului din Jebel a sărit deputatul Adrian Pau. “De ce-l acuzăm pe Sabin Bociu??? Îl cunosc pe Sabin Bociu de multă vreme, iar datorită acestui lucru îmi permit să nu pun la îndoială calităţile pe care le are. Cu atât mai mult principiile sale şi faptul că mereu spune ce gândeşte. Sabin Bociu este unul dintre cei mai vechi şi performanţi primari pe care PSD Timiş îi are. Faptul că afirmă răspicat, aşa cum ne-a obişnuit, ceea ce crede nu este o supriză şi nici un lucru rău. Este dovada clară că suntem membrii unui partid viu, în care democraţia încă are loc. Atacurile unor colegi la adresa unui primar care este un stâlp al acestui partid nu fac bine, ele dovedesc slăbiciuni de care trebuie să ne debarasăm”, a postat Pau pe Facebook. În schimb, președintele PSD Timiș, Călin Dobra, înceracă să aibă o poziție împăciuitoare. “Încă o dată se demonstrează că partidul, PSD-ul, este un partid plin și democratic. Este dreptul dumnealui. Noi în cadrul partidului am avut un Comitet Executiv Județean, unde s-a analizat situația, ca de obicei, și s-a stabilit foarte clar o singură prioritate: unitatea în cadrul partidului, susținerea implementării mai departe a programului de guvernare și, bineînțeles, a proiectelor județene”, a declarat Dobra pentru site-ul pressalert, adăugând că nu se pune problema sancționării lui Bociu.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

observator a spus: (iunie 25th, 2018 at 18:41 )

Dobra declară:”“Încă o dată se demonstrează că partidul, PSD-ul, este un partid plin și democratic…..” Că este „plin”, de acord, dar cu ce anume? Că pute rău!

anteconbega a spus: (iunie 26th, 2018 at 08:24 )

PSD Timiş e chiar durduliu, băieţii au pus ceva pe ei de când conduc judeţul. Iar Bociu e aşa cum zice Adrian Pau, care iaca, vorba ceea: „Omul din beţia politică se trezeşte, din prostie jamais!” La fel şi Bociu, jebeleanul a ieşit cu bine din coşmarul Dragnea şi a spus ce a visat! Ne mirăm de dl Negoiţă, un om de cultură pasionat de rumba, samba,mambo, tumba, bomba, că vine cu asemenea postări învechite, de pe vremea lu Petru Ţuţea. Să nu uităm că dl Negoiţă, în calitate sa de consilier personal, l-a învăţat pe dl preşedinte C.I. Dobra paso doble, ba chiar şi un pic de bolero, ceea ce, orş’cum, e ceva pozitiv. Cât despre dna Ramona, bine ar face să candideze la preşedenţia PSD Timiş, căci o doamnă e oricând binevenită, modelul Veorica Vasilica e molipsitor pînă la pandemie social-democrată, boala României contemporane! Vorba senatorului de Călăraşi Vasile Nedelcu: „România este afectată de o pandemie a nesimţirii, a nepăsării şi a manipulării!”

Augustus a spus: (iunie 26th, 2018 at 10:53 )

Herr @anteconbega despre PSD numai de bine, vor scoate și eu două-trei voturi în familie și câteva în Timișoara pe baza de ură față de estompat și de clanul lui, dar să îl pui pe negoiță în barcă cu Țuțea nu e puțin cam mult? Sau avem de-a face cu un mare gânditor al vremurilor noastre și nu am știut să îl apreciem pe acest Negoiță care pare mai mult un fan al petrecerilor cu lăutari unde se dă în stambă șeful lui pe linie pe partid…

anteconbega a spus: (iunie 26th, 2018 at 13:39 )

Magister Augustus, iaca de ce-i bun dialogul onest şi pildele zgduitoare. Petre Ţuţea în aceeaşi barcă virtuală cu dl A. Negoiţă e un prilej de a cita filosoful român, spre studiu individual, social-democrat-sindical! Ţuţea: „Comunismul e cea mai mare aflare-în-treabă din istoria omenirii.” Sau:
„Stalinismul e definiția comunismului. Unde nu e stalinism, după trei luni cad de la putere, că nu sunt în stare să dea nici… apă. Nu se poate impune comunismul decât cu bâta, cu parul! ” Ori: „Am suferit 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi!” De unde explicaţia lui Ion Coja, cel care în 1990 a votat cu Ion Raţiu: „Această vorbă a lui PETRE ȚUȚEA a fost mai degrabă o… o interjecție, iar nu o aserțiune! A fost reacția sa, plină de năduf, la rezultatul alegerilor din 20 mai 1990, când FSN, în frunte cu Iliescu, a obținut o majoritate zdrobitoare!” Astea, pe scurt.

anteconbega a spus: (iunie 26th, 2018 at 17:54 )

Magister Augustus, iaca de ce-i bun dialogul onest şi pildele zguduitoare. Petre Ţuţea în aceeaşi barcă virtuală cu dl A. Negoiţă e un prilej de a cita filosoful român, spre studiu individual, social-democrat-sindical! Ţuţea a spus: „Comunismul e cea mai mare aflare-în-treabă din istoria omenirii.” Sau: „Stalinismul e definiția comunismului. Unde nu e stalinism, după trei luni cad de la putere, că nu sunt în stare să dea nici… apă. Nu se poate impune comunismul decât cu bâta, cu parul! ” Ori: „Am suferit 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi!” De unde explicaţia lui Ion Coja, cel care în mai 1990 a votat cu Ion Raţiu: „Această vorbă a lui PETRE ȚUȚEA a fost mai degrabă o… o interjecție, iar nu o aserțiune! A fost reacția sa, plină de năduf, la rezultatul alegerilor din 20 mai 1990, când FSN, în frunte cu Iliescu, a obținut o majoritate zdrobitoare!” Astea, pe scurt.

anteconbega a spus: (iunie 26th, 2018 at 18:08 )

Magister Augustus, iaca de ce-i bun dialogul onest şi pildele zgduitoare. Petre Ţuţea în aceeaşi barcă virtuală cu dl A. Negoiţă e un prilej de a cita filosoful român, spre studiu individual, social-democrat-sindical! Ţuţea: „Comunismul e cea mai mare aflare-în-treabă din istoria omenirii.” Sau: „Stalinismul e definiția comunismului. Unde nu e stalinism, după trei luni cad de la putere, că nu sunt în stare să dea nici… apă. Nu se poate impune comunismul decât cu bâta, cu parul! ” Ori: „Am suferit 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi!” De unde explicaţia lui Ion Coja, cel care în 1990 a votat cu Ion Raţiu: „Această vorbă a lui PETRE ȚUȚEA a fost mai degrabă o… o interjecție, iar nu o aserțiune! A fost reacția sa, plină de năduf, la rezultatul alegerilor din 20 mai 1990, când FSN, în frunte cu Iliescu, a obținut o majoritate zdrobitoare!” Astea, pe scurt.

anteconbega a spus: (iunie 27th, 2018 at 06:02 )

Nu ştiu cum s-a petrecut cu repetirul acesta enervant, dar,cum zice şvabul: „Aller guten Dinge sind drei”“, că vorba o au şi italienii:” Non c’è due senza tre…”

Augustus a spus: (iunie 27th, 2018 at 10:07 )

Herr @anteconbega, de acord cu cele spuse despre filozof, dar reprezentatul nostru local în cel mai bun caz îi scrie speech-ul lui Dobra, m-am uitat peste postarea în cauză și în afară de multă repetiție în răspunsuri nu prea am vazut inteligență, coerență și argumentare.

Devizul ultrașilor PSD Timiș cu afinități filozofice se pare că este: Ai n-ai Logos, pathos și ethos aperi partidul.

anteconbega a spus: (iunie 27th, 2018 at 12:03 )

Al cui reprezentat local e respectivul? Al nostru sau al urmaşilor urmaşilor lor? Părerea mea e că PSD nu are ultraşi! Doar oportunişti cu ifose de gladiatori prin lanurile de cucuruz furajer. Salve!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Autostrada A1

Compania de Drumuri a pregătit 11 milioane de lei pentru paza și curățenia spațiilor de servicii de pe autostrada A1

La finalul anului precedent, Compania Național de Administrare a Infrastructurii Rutiere le făcea o surpriză neplăcută șoferilor care circulau pe autostrada A1. Nu mai puțin de patru parcări erau închise, așa că cei care aveau … nevoi trebuiau să mai meargă niște kilometri buni pentru a rezolva problema. De scurt timp parcările s-au redeschis, iar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Compania de Drumuri a pregătit 11 milioane de lei pentru paza și curățenia spațiilor de servicii de pe autostrada A1
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Cosmin Tabără dă de pământ cu Nicolae Robu, după ce acesta l-a zburat de la conducerea PNL Timișoara

Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, s-a trezit peste noapte, la mii de kilometri distanță, că e zburat de pe postul de președinte al PNL Timișoara. Pentru simplul fapt că l-a “jenat” pe cel care speră să redevină primar al orașului, Nicolae Robu, din nou în urma unei alianțe de nevoie, nu ideologică, cu cei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără dă de pământ cu Nicolae Robu, după ce acesta l-a zburat de la conducerea PNL Timișoara
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe
La finalul anului precedent, Compania Național de Administrare a Infrastructurii Rutiere le făcea o surpriză neplăcută șoferilor care circulau pe autostrada A1. Nu mai puțin de patru parcări erau închise, așa că cei care aveau … nevoi trebuiau să mai meargă niște kilometri buni pentru a rezolva problema. De scurt timp parcările s-au redeschis, iar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Compania de Drumuri a pregătit 11 milioane de lei pentru paza și curățenia spațiilor de servicii de pe autostrada A1
Universitatea Politehnica Timișoara continuă tradiția de 100 de ani de excelență în educație și cercetare, dar și de colaborare foarte bună cu mediul economic. Tradiția în domeniul mașinilor hidraulice, domeniu în care Aurel Bărglăzan a fost un adevărat pionier și creator de școală, dusă la prestigiu internațional de academicianul Ioan Anton, este continuată azi de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Recunoaştere internaţională. Un succes notabil pentru o echipă UPT în domeniul maşinilor hidraulice
Primăria Timișoara organizează o campanie de eliminare a căpușelor. Acțiunea este programată să aibă loc în perioada 2-6 aprilie 2024, în măsura în care vremea permite desfășurarea în siguranță a operațiunilor. Tratamentele vor fi efectuate terestru și se vor desfășura între orele 21:00 și 05:00. ”În această perioadă, rugăm locuitorii să evite pe cât posibil...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara se luptă cu căpușele
Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, s-a trezit peste noapte, la mii de kilometri distanță, că e zburat de pe postul de președinte al PNL Timișoara. Pentru simplul fapt că l-a “jenat” pe cel care speră să redevină primar al orașului, Nicolae Robu, din nou în urma unei alianțe de nevoie, nu ideologică, cu cei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără dă de pământ cu Nicolae Robu, după ce acesta l-a zburat de la conducerea PNL Timișoara
O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
Vasile Blaga şi Cristian Buşoi sunt noii şefi ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, potrivit unei decizii a Biroului Permanent Naţional al PNL. Ce legături au cei doi cu Timişoara? Ambii sunt absolvenţi ai unor facultăţii din Timişoara, având în spate şi mandate de parlamentari de Timiş. Amândoi sunt acum europarlamentari, dar niciunul nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cine sunt noii şefi ai PNL Timiş şi PNL Timişoara. Ce legături au Vasile Blaga şi Cristian Buşoi cu Timişoara
Nicio surpriză! În şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului din această după-amiază a fost luată decizia schimbării lui Alin Nica din funcţia de preşedinte al PNL Timiş. În locul lui a fost votat ca preşedinte interimar Vasile Blaga. De asemenea BPN a validat decizia luată de coaliţie, respectiv candidaţi comuni PSD-PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica, demis de la şefia PNL Timiş. Vasile Blaga, preşedinte interimar. Cristian Buşoi preia conducerea PNL Timişoara
Un număr de 207 dintre cele 341 proiecte depuse în cadrul programului TimCultura 2024 al Consiliului Județean Timiș au fost acceptate pentru finanțare de către comisia de selecție. Suma totală solicitată s-a ridicat la 14.700.000 lei, iar bugetul disponibil pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural – artistice și de tineret este de 6.150.000 lei, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura
Top