Nicolae Robu, perpendicular cu cetățeanul, paralel cu realitatea

Nu primarului, ci președintelui PNL Timiș, Nicolae Robu, au început să-i zbârnâie tot felul de idei prin cap. Atât de multe au fost aceste idei, încât trebuia undeva să le deverseze. Și-a ales, bineînțeles, o latrină, respectiv Antena 3, după ce ani de zile a fost abonat la RTV. Adică cele două televiziuni controlate de grupul infracțional organizat care aproape că a sechestrat România. Normal, fiind la Antena 3 nu avea cum să rateze ocazia de a-și ataca propriul partid. Nu foarte dur, că totuși îi funcționează autoconservarea, dar suficient pentru a da satisfacție PSD și slugilor PSD.

Primii vizați a fost Ludovic Orban și cei din jurul acestuia. Despre care a spus și citez din colosalul ideolog: „Simt că discursul PNL este paralel cu cetăţeanul şi acest lucru nu mai poate continua”. E adevărat, Ludovic Orban e departe de-a fi perfect. E adevărat și că nu prea poate, deși omul ar vrea. Și nu poate fiindcă, de multe ori nu știe, dar pe de altă parte și fiindcă e prea mult lăsat în ofsaid de baronii PNL. Orice s-ar spune despre Orban, dar el este liberal și vrea să se lupte cu PSD, în timp ce baronii partidului, printre care îl includ și pe Robu, ar face blaturi în fiecare zi cu infractorii aflați la putere.

Asta e una. Pe de altă parte, parcă s-a întors lumea pe dos, dacă a ajuns Robu să dea sfaturi. Adică cel care a avut cele mai slabe rezultate din istoria PNL Timiș. Cel care a permis PSD să câștige pentru prima dată în Timiș și Timișoara să vină acum să dea indicații, e chiar ridicol. Să nu mai vorbim că PNL Timiș a fost la un pas de destructurare din cauza lui, noroc că s-a implicat chiar Orban pentru ca filiala să nu fie îngropată. (Asta nu înseamnă că acum ar fi performantă.) În fine, a vorbi Robu despre strategii și performanță în PNL e ca și cum Liviu Dragnea și clanul Duduianu ar conduce lupta anticorupție în România. Mai spune Robu că Orban „nu trebuie să asculte de un grup restrâns care l-a îndrumat greşit, după părerea mea”. Chiar așa? PNL Timiș cum a ajuns la acele mai slabe rezultate din istorie? Prin implicarea tuturor sau a fost aventura unui mic grup de pupincuriști, incompetenți și impostori din jurul lui Robu?

Și ca să vezi că Robu nu e paralel cu cetățeanul, ci perpendicular cu el și paralel cu realitatea, la puțin tinp după ce-a dat sfaturi partidului, omul său de bază a ieșit în presă cu niște fabulații de care ar râde și copiii de grădiniță. Exact, e vorba de Ionuț Nasleu, omul de legătură între clanurile interlope și Primăria Timișoara. Din postura de nou șef al CA la SC Piețe, Nasleu a povestit pentru Opinia Timișoarei cum vrea să facă niște turnuri gemene pe modelul Turnurilor Petronas în Piața 700. ”În viziunea mea, fiind șoseaua în mijloc, văd două clădiri de sticlă, frumoase, să se vadă marfa, mai ales în partea de flori și aș vedea sus un spațiu de servicii, cu un restaurant cu view frumos, cu un tunel suprateran care să lege cele două cladiri. Să fie ca niște clădiri gemene”, a fabulat omul lui Robu, inspirat probabil de un film (Entrapment) cu Sean Connery și Catherine Zeta-Jones. (Dacă Robu vrea să ne facă fântâni cântărețe după ce le-a admirat în Dubai, omul său de încredere de ce nu s-ar inspira din filme?)

Mai mult, cică totul ar trebui terminat până în 2021. O primărie care nu reușește să facă un drum de 200 de metri într-o jumătate de an sau spitalul de copii în două mandate vrea acum să facă niște turnuri în doi ani. Sincer, când am văzut știrea, nu știam ce să fac, să râd sau să plâng. Să râd de aceste bazaconii sau să plâng gândindu-mă la ce ciudați conduc acum Timișoara. Asta să însemne oare discursul care să nu fie paralel cu cetățeanul? Că Nasleu n-a vorbit fără permisiunea lui Robu. Ce visezi noaptea să dai pe gură ziua, chit că orice om normal ar râde de tine? Nu mai vorbesc că acefalii care ar mai putea crede în astfel de basme, oricum sunt abonați la Antena3 și PSD, așa că tot nu te votează.

P.S. 1 Pentru confortul său personal care include și o pensie special, Robu le-a impus deputaților PNL de Timiș să voteze noul Cod administrativ al PSD. Printre altele acesta înseamnă: oficializarea limbii maghiare ca a doua limbă de stat; revenirea la prefecți membri de partid; politizarea totală a administrației locale.
P.S. 2 În loc de aberațiile cu turnuri gemene și turiști duși în vizită în Piața Iosefin (altă inepție marca Nasleu), poate dl Robu ne explică totuși cum Ionuț Nasleu a reușit să-și achite în doi ani datorii de peste 60.000 de euro, în condițiile în care veniturile declarate au fost sub 18.000 de euro. Că tot e cel mai cinstit și corect primar de pe mapamond.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

Poli 21 a spus: (iulie 12th, 2018 at 16:41 )

Stimate Ino, dupa cum evolueaza acest site in curind cred ca ve-ti pune in antet sigla a3.

Costel a spus: (iulie 12th, 2018 at 17:57 )

@poli, te apropii de a doua copilarie, dupa cum se vede. Chestia comica e pseudonimul ales, „poli”! Cred ca ai studiat pe la agronomie, dupa tampeniile ce le scoti din pana….

Radu Moraru a spus: (iulie 12th, 2018 at 18:27 )

Ino, pana la un punct iti inteleg adversitatea fata de primarul Robu. Nu intru in detalii, pentru ca nimeni nu m-ar crede (poate doar tu care stii ca e asa). Insa am si eu o rugaminte: incearca sa te temperezi putin atunci cand vorbesti despre telespectatorii A3 si RTV. Pana in urma cu cativa ani si eu eram privitorul celor doua televiziuni. Era perioada in care cele doua televiziuni se bateau cu Basescu, din punctul meu de vedere, pe buna dreptate. Dar m-am lasat vazand ce magarii promoveaza din 2014 incoace. Insa, daca as fi ramas telespectatorul lor, cum crezi tu ca m-as fi simtit eu facandu-ma in felul in care ii faci tu pe privitorii celor doua televiziuni? In conditiile in care nu ma consider cu nimic inferior tie, fara lipsa de modestie. Mama mea, femeie simpla de la tara, se uita la cele doua televiziuni. Nu iti permit sa o faci in tot felul doar pentru ca tu te consideri (desi nu esti) superior ei. Ai „pana” buna, nimic de zis, insa caracterul, da-mi voie sa-ti spun, lasa mult de dorit.
P.S. Daca as stii ca nu imi veti cenzura comentariul, as spune mai multe legat de felul tau (vostru) de a fi.

Iuda Ben Oni a spus: (iulie 12th, 2018 at 18:53 )

Apropo de „curajul” lui Robu. Oare nu se pune la cale un congres extraordinar de schimbare a lui Orban iar o boare de la București i-a ajuns și la urechea vopsitului? Alfel nu-mi explic ieșirea lui ALDErobu care e cam grijuliu cu propriul lui viitor politic.

anteconbega a spus: (iulie 12th, 2018 at 19:55 )

Dl consilier Ionutz s-a inspirat din povestea bisericii catolice din Şandra numită „biserica cu palarie”, pentru ca între cele doua turnuri există un însemn din metal: o pălărie. Legenda locului spune că părintele din Alexanderhausen de acu’ peste 200 şi de ani şi-a aruncat pălăria spre cer, zicând, pe limba lui: „Acolo unde o duce vantul si o lasă pe pământ, acolo facem biserica!”. Chiar atunci, o servitoare de la nemţi a alunecat pe pămant si a cazut cu picioarele în sus”, povestea acu’ câţiva ani băştinaşul Aurel Enic din Şandra. „Popa s-a repezit si a pus pălăria să ascunda ruşinea femeii…” Iaca şi porecla: „biserica cu pălărie”! Dl Ionutz Nasleu are pălărie? Parcă are: una albă, cu boruri mari şi cu panglică neagră-neagră, precum părul des al primarului nost…

Poli 21 a spus: (iulie 12th, 2018 at 22:31 )

Mai costele, de ce nu stai cuminte in camasa de forta la Gataia si Iti etalezi mitocania pe site ?

Costel a spus: (iulie 12th, 2018 at 23:50 )

@poli, de unde ai scos cuvântul „mitocănia”? Nu cred că m-am adresat cuiva în acest fel, dar tu chiar ai merita-o. Și mai ușor cu recomandările, că ești varză. Eu am comentat într-un ziar, nu pe site.?

vest a spus: (iulie 13th, 2018 at 10:15 )

Din pacate, asa cum publicul celor doua televiziuni este (prea) numeros, asa si Lae are (prea) multi adepti, si unii si altii mizand pe semianalfabetismul care bantuie prin populatia tarii si a orasului, ceea ce inseamna ca vremurile grele abia incep.

anteconbega a spus: (iulie 14th, 2018 at 18:03 )

Observai, cu placere, că dl Iuda Ben Oni a folosit porecla pe care i-am aplicat-o lui Lae acu’ câteva luni, cea de ALDErobu. Mulţumim, e un semn de maturitate!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

sorin predescu

Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău

Sorin Predescu, Directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, i-a făcut o caracterizare pe Facebook fostului primar Nicolae Robu:  lipsă de caracter și satisfacție în a face rău. “N-am chef să râdă toată țara de noi că l-am ales primar pe Robu, n-am chef să le explic la copii că asta e, a fi ridicol și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Când un simplu hobby devine o pasiune adevărată şi apoi un stil de viaţă! Antonia Andreea Maliţa, campionă naţionala la crossfit

Este una din cele mai apreciate persoane din lumea fitness-ului bănăţean. Antrenoare personală cu stil şi legendă naţională în crossfit. Vorbim despre Antonia Andreea Maliţa, sportivă pur-sânge. „De loc sunt din Reșița sau cum îl mai știu unii ”satul cu tramvaie”, locul acela prin care treci să mergi la Văliug. Am practicat sportul de mică...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Când un simplu hobby devine o pasiune adevărată şi apoi un stil de viaţă! Antonia Andreea Maliţa, campionă naţionala la crossfit
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

O importată companie din domeniul automotive a deschis la Timișoara cel mai mare centru de testare și validare/Foto

Una dintre principalele companii din domeniul automotive a deschis la Timișoara o nouă locație, aici urmând să fie amplasat cel mai mare centru de testare și validare al companiei la nivel global. Specializată în sisteme de acces și autorizarea în condiții de siguranță a mașinii, compania a inaugurat un Laborator de testare al Centrului de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O importată companie din domeniul automotive a deschis la Timișoara cel mai mare centru de testare și validare/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara a organizat miercuri, la Universitatea Ştiinţele Vieţii din Timişoara, o conferință de prezentare a proiectului „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă.”. Proiectul este în valoare financiară de 13,8 milioane de euro , fiind cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din total. La conferinţă au participat reprezentanți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă”. Proiect transfrontalier de importanţă strategică, prezentat la Timişoara
Este una din cele mai apreciate persoane din lumea fitness-ului bănăţean. Antrenoare personală cu stil şi legendă naţională în crossfit. Vorbim despre Antonia Andreea Maliţa, sportivă pur-sânge. „De loc sunt din Reșița sau cum îl mai știu unii ”satul cu tramvaie”, locul acela prin care treci să mergi la Văliug. Am practicat sportul de mică...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Când un simplu hobby devine o pasiune adevărată şi apoi un stil de viaţă! Antonia Andreea Maliţa, campionă naţionala la crossfit
Sorin Predescu, Directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, i-a făcut o caracterizare pe Facebook fostului primar Nicolae Robu:  lipsă de caracter și satisfacție în a face rău. “N-am chef să râdă toată țara de noi că l-am ales primar pe Robu, n-am chef să le explic la copii că asta e, a fi ridicol și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău
Comisia de selecție și evaluare constituită la nivelul Consiliului Județean Timiș a stabilit beneficiarii și proiectele din domeniul activității sportive, care vor fi finanțate din bugetul județului. Cea mai mare parte a cererilor au fost aprobate, câteva nu au întrunit punctajul și condițiile cerute. Suma totală acordată este de 3,250 milioane de lei, fiind stabilită...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș a decis cum se împart banii pentru activități sportive
Peste două luni, Primăria Timișoara va putea pregăti licitația pentru desemnarea unei firme care să realizeze  Centrul de colectare separată a deșeurilor prin aport voluntar. Instituția a semnat contractul pentru proiectarea acestui centru, care va prelua 13 tipuri de deșeuri. Prin contract va fi elaborat studiul de fezabilitate (SF) și proiectul tehnic (PT), totodată se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un pas mic pentru un proiect mare. Centrul de predare a deșeurilor, care va fi amenajat pe 2,5 hectare are proiectant
Primarul Dominic Fritz afirmă că, dacă pe vremea lui Nicolae Robu, societatea Colterm a fost căpuşată de clici de partid, acum funcționează pentru timişoreni. Fritz îi răspunde astfel fostului primar care, zilele trecute, a prezentat un grafic pe care l-a denumit “situaţia reală de la COLTERM”. Dominic Fritz afirmă că Nicolae Robu dezinformează din nou,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz reacţionează: Pe vremea lui Robu Colterm a funcționat pentru a fi căpușat de clici de partid
De vineri, 19 aprilie, operele artiștilor români și islandezi realizate în cadrul proiectului de revitalizare a Conacului Mocioni vor fi expuse la Centrul Multifuncțional Bastion. Astfel, după trei săptămâni de expunere pe simezele din capitala Islandei, expoziția eveniment despre Conacul Mocioni revine acasă. Intitulată „Heritage of the past-Future of the Community”, expoziția cuprinde lucrări de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Expoziția dedicată reabilitării Conacului Mocioni revine acasă, pe simeze la Centrul Multifuncțional Bastion/Foto
Din 29 aprilie devine efectiv funcțională obțiunea de a se rezolva online operațiunea de a obține o autorizație de construire, la Primăria Timișoara. Cei care vor depune primele trei astfel de cereri vor fi extrem de fericiți, primele trei solicitări depuse în format digital pentru obținerea autorizației de construire, vor fi operate cu prioritate, fără...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara devine funcțională rezolvarea online a cererilor pentru autorizația de construire. Primii trei solicitanți, tratați cu prioritate, fără taxe
Universitatea Politehnica Timișoara e pregătită de un nou eveniment în care practic îşi pregăteşze viitorul… Ziua Porţilor Deschise, rezervat viitorul studenţi. UPT a cultivat mereu o bună relație de colaborare cu elevii și cu școlile, organizând o serie de cursuri, concursuri și evenimente dedicate acestora, de la „Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!”,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un eveniment aşteptat se apropie cu paşi repezi: Zilele Porților Deschise la UPT
Top