Primăria Timişoara

Tramvaiul turistic iese oficial pe traseu. Timișoara, pe înțelesul vizitatorilor: între modern și paragină

Tramvaiul turistic a fost testat duminică dimineață, pe linia 6, și este gata să intre în pâine. El va circula de săptămâna viitoare, pe un traseu pe care turiștii vor putea admira Timișoara, în toate fazele ei: de la zona centrală, mai dichisită, la cartiere înțesate de clădiri istorice lăsate în paragină.

Tramvaiul turistic al Timișoarei este gata să iasă din nou la plimbare. Au fost de acord în ultimul plen și consilierii locali, care au votat tarifele care vor fi percepute călătorilor. „„Se introduce pur și simplu pe circuitul 6 tramvaiul turistic și urcă în el cine dorește și coboară cine dorește, contra-cost. Eu am cerut să se întâmple asta. Trebuie să-l punem în valoare, nu să-l ținem cinci curse pe an, când vin grupuri. E păcat, e un tramvai amenajat serios, e păcat. Se pot plimba cu el timișorenii și oaspeții Timișoarei. Dacă vom constata că nu merge, că nu se justifică economic, putem să renunțăm”, a spus, în plen, primarul Nicolae Robu. Se întâmpla pe 6 iulie, iar acum tramvaiul a fost scos la teste. „Tramvaiul turistic al Timișoarei este gata pentru noua misiune. De a arăta timișorenilor și turiștilor frumusețea orașului. Veți asculta povești despre Timișoara de altădată, în română și engleză, veți face un tur al cetății într-o atmosferă de sărbătoare. Toate acestea începând de duminică, 22 iulie. Până atunci, astăzi, s-au finalizat testele pentru ca totul să decurgă în bune condiții. De dimineață, Tramvaiul Turistic a circulat pe Linia 6 și oricine a dorit a putut admira facilitățile din interiorul său. Timișorenii s-au plimbat timp de 3 ore cu tramvaiul aflat în probe”, au postat reprezentanții STPT, pe Facebook.

Conform celor votate de consilierii locali, tramvaiul turistic va ieși pe traseu în fiecare duminică, între orele 12 și 20. Biletele vor costa 15 lei pentru adulți, respectiv 5 lei pentru copiii între 7 și 14 ani, și vor putea fi cumpărate, cel mai probabil, de la vatman. Copiii sub 7 ani vor circula gratuit. Traseul va include obiective precum Piața Libertății, Piața 700, Spitalul de Copii, Parcul Central, Biserica Piaristă, Catedrala Mitropolitană, Piața Maria, Piața Nicolae Bălcescu, Sala Olimpia, Abatorul Orășenesc, Fabrica de Pantofi Guban, Fabrica de Bere, Parcul Poporului, Băile Neptun, Podul Decebal, Consiliul Județean, Facultatea de Medicină, Casa Ciobanului și Piața Sf. Gheorghe. Este un „mix” interesant de modernitate și delăsare, pentru că, dincolo de zona centrală, Elisabetinul și Piața Traian nu sunt cartiere care să inspire prea mult fior artistic turistului, dacă acesta nu are destulă imaginație. Dincolo de asta, călătorii din tramvaiul turistic vor putea prinde un strop din istoria și farmecul de altă dată al orașului care, în 2021, va fi Capitală Europeană a Culturii. De altfel, un ghid le va explica turiștilor care sunt obiectivele care le trec prin fața ochilor.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

12 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

15 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

15 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

16 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

16 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

16 ore ago