Alin Popoviciu desființează organizația PNL Timișoara. El vrea să aducă concursurile de ceaune și în Timișoara

Biblia PNL Timiș (II)

Continuăm cu nou nou episod prezentarea așa-zisei strategii a PNL Timiș, elaborate de secretarul general Alin Popoviciu, cel care și-a numit creația drept o „Bibliei” a filialei. În vizorul lui Popoviciu a intrat organizația PNL Timișoara, pe care Popoviciu o desființează pur și simplu. El propune și aici, pe model PSD, tot felul de chermeze, concursuri de ceaune etc.

Alin Popoviciu consideră că organizația PNL Timișoara„“trebuie restructurată radical, în carne vie”, afirmând că este mai mult decât ineficientă. „Ceea ce am constatat este că mulți dintre cei din Biroul Municipal nu au nicio implicare în partid, fiind prezenți doar la acțiuni unde știu că vine și dl. Robu și unde vor fi văzuți. Mulți dintre ei nu au nici o responsabilitate clară și chiar dacă o au nu prea îi interesează. Exista deja o vorbă în Biroul Municipal Timișoara, și anume: «Știi cumva, azi vine Robu la ședință? Că dacă nu vine, nu vin nici eu» (…) Persoanele care sunt cu adevărat implicate și care muncesc pot fi numărate pe degetele de la o mână”, susține Popoviciu. De remrcat că președinte al PNL Timișoara este viceprimarul Dan Diaconu.

Popoviciu propune astfel reîmpărțirea Timișoarei în zone, actuala organizare părându-i-se ineficientă. De critici n-au scăpat nici consilierii municipali ai PNL. „Avem 12 consilieri locali la Timișoara iar implicarea multora din ei lasă de dorit. Propunerea mea este ca acei consilieri locali care nu doresc să se implice să li se retragă sprijinul politic din consiliul local pt a da un semnal că nu mai tolerăm neimplicarea în partid mai ales la cei cu funcții”, arată Popoviciu, făcând slalom printre greșeli gramaticale. El mai cere implicarea politică și a city-managerului și a consilierilor personali ai primarului Nicolae Robu. „Fiecare trebuie sa aibă atribuții clare și pe linie de partid la nivelul organizației Timișoara și să preia cât mai multe din problemele pe care le semnalează și cu care se confruntă în oraș membrii de partid si nu numai”, le-a trasat Popoviciu sarcini consilierilor.

El propune de asemenea mai multe întâlniri între primar și lideri ai PNL Timișoara cu locuitorii orașului. La fel ca la nivel județean, Popoviciu propune și pentru Timișoara tot felul de chermeze, printre care și nelipsitul concurs de ceaune, plimbări cu vaporașele, ziua vecinului (sic!) etc. „Fiecare zonă trebuie să aibă în decursul unui an cel puțin 2 acțiuni civice în zonă (curățenie în parc, activități pt copii, activități pt pensionari, organizarea zilei vecinului etc) și o acțiune pt membrii și simpatizantii PNL din zona respectivă (un ceaun sau gulaș intr-o locație de lângă Timișoara, organizarea unei plimbări cu vaporașele pe Bega, vizită la centrul infotrafic, plimbare cu tramvaiul turistic etc). O dată pe an trebuie organizată la pădurea verde sau în altă locație lângă Timișoara o acțiune pt toți membrii PNL Timișoara, acțiune susținută total de biroul municipal și biroul județean. La fel ca și la judet poate fi organizat un concurs de ceaune sau orice altceva între zonele din Timișoara, cu premii simbolice”, a dispus Popoviciu.

De criticile lui Popviciu n-au scăpat nici organizațiile de tineret, respectiv femei. La Organizația de Tineret, el vrea înființarea unei „echipe de guerilă” pentru mediul online. „Ceea ce am observat este că de exemplu la tineret am avut un val de intrări în partid înainte de alegerile la tineret, iar din aceștia cei mai mulți nici nu mai recunosc că sunt membri, recunoscând că au fost membri doar pt o perioadă scurtă până la alegerile la tineret cu scopul de a susține un candidat. În răspunderea organizației de tineret trebuie să intre acea echipă de guerila care să răspundă imediat la tot ce apare pozitiv sau negativ în mediul online. Această echipă trebuie să cuprindă minimum 10 membri activ în mediul online, iar fiecare dintre aceștia să gestioneze alți 10 membri care să fie în orice moment pregătiți să răspundă fie atacurilor care vizează PNL Timiș, fie să transmită în mediul online tot ceea ce este pozitiv despre realizările primarilor din PNL Timiș. Această echipă trebuie să fie sub directa coordonare a biroului de presă și supervizată de Președinte”, arată Popoviciu.

La Organizația de Femei, lucrurile sunt și mai grave, susține autorul „Bibliei” PNL Timiș. „Organizația de femei este o organizație măcinată de frustrări și lupte interne duse pe la spate. Cred că femeile din această organizație trebuie să lase orgoliile deoparte și să se focuseze pe ceea ce pot aduce ca plus valoare în PNL. Sunt doar câteva femei care sunt implicate la maxim în activități de partid, restul mulțumindu-se să fie prezente doar atunci când există un eveniment de partid. Supărarea mare este că o parte din acestea deși nu au contribuit cu nimic pozează în organizator de eveniment, sperând că nu toata lumea știe cine sunt cu adevărat cei care s-au implicat”, a mai scris Popoviciu.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

Dragnea a spus: (septembrie 25th, 2018 at 11:42 )

Dragnea face puscarie ca a angajat 2 amarate. Voi cata o sa faceti ca puneti cIty manager si consilierii personali ai lui Robu sa munceasca pentru partid?

TM a spus: (septembrie 25th, 2018 at 11:46 )

Daca scapa de cei doi pacalici de la varful judetului, PNL creste cel putin 7%. Dar pentru asta trebuie ceva ce nu prea mai exista in partid.

LuckyNoSlevin a spus: (septembrie 25th, 2018 at 11:55 )

Alooooo DNA Timis, e cineva pe fir? Sau inca sunteti ocupati cu cardasia DNA Timis – PMT?

”…Tergiversarea soluționării acestui dosar se datorează, aproape sigur, și faptului că printre profitorii acestei mega-afaceri imobiliare s-au aflat și cei doi foști procurori-șefi ai Serviciului Teritorial Timișoara al DNA, Vasile Speriusi (2003-2009), respectiv Tamas Schiffbeck (2009-2015), care au cumpărat locuințe în care nu au avut calitatea de chiriași la data adoptării Legii nr. 112/1995.”

Aaa a spus: (septembrie 25th, 2018 at 12:21 )

Cum vrei mah sa te ajute tineretul? Când ai făcut ceva pentru ei? Când ai venit vreodată in birourile se tineret sa zici ca ii ajuți cu ceva? Tot ce se poate lua se organizează in BPJ și de acolo pupincuristii iau caimacul . Cum sa dai like/ share la o activitate tâmpită cu care nu ești deloc de-acord? Numai despre cum avem apa calda și un amărât de sens giratoriu asfaltat a 3 -a oara. Asta ii nivelul TM? Când in unirii stau Fațadele sa cada și este principalul obiectiv turistic al orașului. Fațada operei ii este așa cum a fost și acum 10 ani cu licitații câștigate pe subiect, vrem capitala culturală și noi nu avem parcare in centru de autocare pentru turiști, Când la Timisoara nu sa făcut nici un proiect pe fonduri de infrastructura serios. Totul pe banii timișorenilor drept dovada Pmt= faliment.

Ravasila a spus: (septembrie 25th, 2018 at 15:17 )

Lasati l in pace pe Alin, a muncit 6 luni la document. L a primit si Robu sa il verifice, doar ca nu a inteles nimic (cica nu e scris in romana). In rest, strategia e perfecta…cu ceaune si cu Contra(o poza cu el), poate batem ALDE si ramanem in top 3 pe judet

liberalisme a spus: (septembrie 26th, 2018 at 10:16 )

What a f-ing joke 🙂 Singurul liberal dintre cei de sus e d-ul Coifan, Sorin & Iulia ce au facut pentru oras sau judet? Nu am auzit de voi, nu va cunoastem, cine sunteti? Iubiti PNL sau iubiti avantajele oferite de cei 8 ani pe care dorim sa ii uitam cat mai repede.
Singurul interes al organizatiei voastre locale este capusarea bugetului local si al intregului aparat (regii, companii, etc) cu tot felul de contracte paguboase si persoane inapte.

Aveti cea mai proasta administratie liberala (usor demonstrabil) si partidul se duce spre 5%. Nu ajungeti nici macar sa ii pupati pantofi la Bulojan sau Boc (mini-mi ce sunteti). Cred ca e cazul sa va treziti si sa vedeti in ce hal a a ajuns orasul si care e parerea reala a cetatenilor sau votantilor despre voi. Singurele voturi pe care le mai luati in afara familiei, prietenilor sau a angajatilor sunt voturile de ura impotriva PSD.

PS: Cine iubeste PNL? Uitandu-ma la dialogul vostru nu mai trebuie sa platesc biletul la stand-up comedy.

PeNibilLi a spus: (septembrie 26th, 2018 at 12:11 )

Iulia cu cine ai facut Limba Română? Ai ”loat” Bacalaureatul? Toți sunteți la fel de agramați în partid?

PeNibilLi a spus: (septembrie 27th, 2018 at 12:08 )

Erată: Am făcut referire la Iulia – comentatoarea penelistă. Deci Iulia C. ai făcut Limba Română la școală sau nu?

Liber Al. a spus: (septembrie 27th, 2018 at 13:50 )

Tzatza Iulia ? Hahahahaha! E nu e liberala e doar penelista si pupatoare de buci robuliene. Barba-su – consilierul local- un nevinovat care pupa ce ii ordona … tzatza! Despre ceilalti – din pacate Langoshofagul Alin are dreptate …. dar nu ca el ar fi mai breaz. Hotzul striga hotzii! 😉

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării

Baschetbaliștii Timişoarei joacă vineri, 29 martie, de la ora 18.00, cu CS Vâlcea, la sala Constantin Jude. Partida contează pentru etapa a 26-a, ultima din faza secundă a Ligii Naționale, grupa 11-18. Cele două formații se află la egalitate de puncte, 21, pe locurile al treilea și al patrulea. Jocul va decide ocupanta poziției a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Consiliul Județean Timiș a primit confirmarea aprobării cererii de finanțare depuse în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul primește 25 de milioane de lei pentru cumpărarea a 25 de noi microbuze ecologice, destinate mediului școlar
După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic
Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
Dorința administrației orașului, de a demara operațiunile pentru ridicarea unui nou spital municipal, a făcut joi primul pas spre realizare. Deocamdată vorbim despre hârtii, nu despre demararea unei licitații pentru construire, primarul Dominic Fritz a semnat acordul de colaborare cu IFC, divizie a Băncii Mondiale, instituție care va realiza un prim studiu de prefezabilitate referitor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara a semnat cu IFC contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru ridicarea unui nou spital municipal
Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Top