Sport

Campionii de la Saracens încep sezonul de rugby acasă cu un meci accesibil

Ediția 2018-2019 a SuperLigii de rugby va fi cea de-a opta de când primul eşalon valoric se dispută în actualul format, respectiv cea cu numărul 102 din istoria ovaliadei din România, la care vor participa, dupa o pauză de cinci ani, opt echipe.

Îmbucurator pentru acest nou sezon care va debuta sâmbătă este faptul că numărul participantelor a revenit la opt, prin promovarea campioanei şi vicecampioanei din eşalonul secund, Divizia Naţională de Seniori, Tomitanii Constanţa, respectiv Gloria Buzău. În formula de „octet” s-au disputat până în prezent doar ediţiile din anii 2011 şi 2012.

Timişoara Saracens porneşte cu statutul de campioană en-titre, iar Ştiinţa Baia Mare cu cel al finalistei ediţiei trecute, însă după recent disputata Cupă a Regelui reprezentantele capitalei, CSM şi Steaua, care şi-au disputat trofeul pe sezonul 2018-2019 pare a fi o relansare a luptei dintre provincie şi capitală, având în vedere că SuperLiga a fost câştigată până în prezent doar de reprezentantele provinciei, Timişoara de 5 ori şi Baia Mare de două ori.

Saracens începe campionatul pe teren propriu cu un meci la îndemână, contra celor de la Gloria Buzău. În astfel de partide se pune doar problema scorului, însă jucătorii care intră pe teren trebuie să demonstreze că, în ciuda tuturor problemelor, merită să îmbrace tricoul echipei. „Avem înaintea noastră un sezon aglomerat, în care ne propunem să continuăm să fim pionii principali. Ne dorim victorii cât mai multe şi, bineînţeles, titlul. Cred că singurul adversar al Timişoarei este chiar Timişoara, pentru că uneori noi singuri ne facem viaţa grea în meciuri”, a spus cel mai vechi component al echipei, Eugen Căpăţână. Iată şi echipa anunţată de club pentru meciul de sâmbătă, de la ora 11, programat pe stadionul „Gheorghe Răşcanu”: Halalilo, Sabău, Pungea, Stewart, Popârlan, Morrison, Rus, Whitehurst, Conecahe, Rose (c), Fercu, Manumua, Popa, Zaharia, Samoa. Rezerve: Căpăţână, Taupaki, Mariș, Drenceanu, Mureșan, Rupanu, Shennan, Lemnaru.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Tragedie în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un bărbat de 44 de ani a murit într-un incendiu

În această noapte, în jurul orei 01:50, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada…

59 de minute ago

Liga 3. Ghiroda pierde două puncte mari acasă, Politehnica se impune în sfârşit cu Buziaşul

Înainte de Paștele ortodox, în Liga 3 s-a jucat doar vineri, 3 mai 2024, partidele…

O oră ago

Victorie cu clasă a SCM Timişoara în meciul pentru locul 13

Echipa de baschet a Timişoarei s-a descurcat de minune în primul joc al seriei cu…

2 ore ago

Prognoza meteo de Paște. Ce spun meteorologii

Sunt prognozate ploi de Paşte în jumătatea vestică a țării, în timp ce în rest…

2 ore ago

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

17 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

21 de ore ago