Timp liber

Struguri, delicatese și veselie, la Vârșet. Invitație la Zilele recoltei / FOTO

Timp de 3 zile, orașul Vârșeț se predă unui personaj boem și foarte îndrăgit. Este legendarul Vinko, sub a cărui oblăduire au loc, an de an, Zilele culesului de struguri. Timișorenii, dar nu numai ei sunt invitați să vină să vadă cum se distrează sârbii, la unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului.

Orașul Vârșeț, Organizația turistică din Vârșeț si Consulatul General al Republicii Serbia organizează, în perioada 13-16 septembrie, o nouă ediție a Zilelor recoltei sau a Zilelor culesului de struguri. „Grozdjebal”, ajuns la ediția cu numărul 61, este cel mai mare, cel mai vechi și cel mai vizitat eveniment turistic și de afaceri din această regiune. Distracția, care durează trei zile, este deschisă de o paradă colorată și veselă, condusă de legendarul Vinko, căruia primarul Vârșețului îi predă cheile orașului, pe care le va primi înapoi doar la finalul sărbătorii.

Dacă vă hotărâți să dați o fugă până peste graniță, n-o să regretați alegerea. Vă așteaptă multe surprize, dar și un târg de struguri și vin. Printre cele mai îndrăgite momente se numără carnavalul și parada tradițională, teatrul pentru copii, turul podgoriilor locale pe biciclete, competiții sportive, divertisment, concerte și focuri de artificii. O tradiție, oricât de neobișnuită ar părea, este și popularul joc al aruncatului de struguri din… avion. Pofticioșii vor avea de făcut o alegere grea, pentru că specialitățile culinare, bunătățile la grătar sau ceaun le vor face cu ochiul la fiecare pas.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

O oră ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago