Pe 34.000 de euro în 80 de zile, Horticultura dă și cu mătura, deși nu scrie în contract. Robu: Nu e nicio nenorocire

Horticultura va primi 425 euro / zi în următoarele 80 de zile, pe contractul prin care trebuie să golească toate cele 2.300 de coșuri de gunoi din oraș. Primarul Nicolae Robu spune că angajații societății vor mătura chiar și bulevardele, deși acest lucru nu este prevăzut expres. Edilul nu crede că situația curățeniei în Timișoara este gravă, așa cum susțin „haterii”.

Primăria Timișoara plătește 34.000 de euro pentru curățenia stradală a Timișoarei pentru 80 de zile. Societatea Horticultura se ocupă până în primăvară de golirea coșurilor de gunoi de pe străzile orașului, iar pentru asta primește puțin peste 424 de euro pe zi. În contractul semnat zilele trecute de primărie nu scrie și de măturatul străzilor, însă primarul Nicolae Robu ne asigură că muncitorii societății se vor ocupa și de această operațiune.

Primăria Timișoara a semnat, pe 30 octombrie, noul contract cu Horticultura. Acesta este valabil timp de 80 de zile și are o valoare de aproximativ 160.000 de lei cu tot cu TVA, adică aproape 34.000 de euro. Potrivit acestuia, societatea cu acționar unic CL Timișoara trebuie să presteze „serviciul de golit coșuri pe raza Municipiului Timișoara”. Nu este menționat nimic legat de măturarea străzilor, dar primarul Nicolae Robu spune că nu este cazul să se îngrijoreze cineva: orașul are să fie curat!

Primarul Nicolae Robu a încercat să explice, vineri, care este situația în ceea ce privește contractul de salubrizare. Municipalitatea nu a finalizat încă licitația pentru acest serviciu, după o licitație ratată asupra căreia vom reveni. Anunțul pentru actuala licitație este publicat pe SICAP – SEAP, iar ofertele pot fi depuse până pe 27 noiembrie, la ora 15.

„Aș vrea ca lumea să înțeleagă cum stau lucrurile, pentru că, având în vedere schimbările de legislație, cetățenii nu au de unde să știe ce are cine în sarcină. Până acum primăria era responsabilă de asigurarea curățeniei sub toate aspectele. Exista un contract unic cu un operator, era Retim acest operator, și pentru golirea pubelelor, pentru strângerea gunoaielor de pe rampele clandestine și pentru golirea coșurilor de gunoi, pentru curățenie în jurul coșurilor, pentru măturatul străzilor, pentru spălatul străzilor. Legea s-a schimbat, iar partea de salubrizare referitoare la preluarea gunoiului menajer din pubele și a celui depozitat clandestin este acum în sarcina unei asociații județene – ADID și doar partea referitoare la golirea coșurilor de gunoi, măturat străzi și spălat străzi este în jurisdicția primăriei”, spune Robu.

Pentru că licitația pentru partea de care se ocupă PMT nu e gata, Horticultura a fost „încălțată” cu noi sarcini. Interesant este că deși în contract nu este specificată decât golirea coșurilor de gunoi, Robu spune că lucrurile stau altfel. Edilul a avut de făcut și o tură de reproșuri. „Se ocupă de golirea coșurilor, de măturat în jurul coșurilor și, evident, unde este nevoie societatea Horticultura. Feedbackurile pe care le am sunt pozitive. Eu am cerut să se mobilizeze corespunzător și să mobilizeze forța de muncă pentru ca orașul să fie curat. Nu suntem în fața niciunei nenorociri așa cum și-ar fi dorit unii. Nu vom vedea un oraș îmbâcsit în gunoaie cum și-ar fi dorit unii, ca să poată împroșca cu noroi. De fapt, ei au probleme la cap, unii au făcut-o deja. Am mai spus și altădată: când vezi ce prostii pot să debiteze unii, te crucești. Și prostia își are limitele ei și te întrebi până la ce nivel, anvergură se poate materializa, întruchipa și prostia. Dar poate că nu am eu destulă imaginație”, a afirmat edilul.

Întrebat cine mătură, totuși, de exemplu, pe bulevarde, Robu spune că tot Horticultura! Edilul nu pare deloc îngrijorat de curățenia din oraș. Ba mai mult, el spune și că, în perioada următoare, nu va mai fi atâta mizerie. Nu de alta, dar vine iarna. „Scrie câți centimetri în jurul lor (al coșurilor de gunoi – n.r.)? Nu scrie! Deci, în jurul lor unde este nevoie. Bulevardele tot Horticultura le mătură, sunt coșuri pe marginea bulevardelor. Înțelegeți că nu există forme legale de a se proceda altfel, nu există. Nu putem noi să facem ilegalități. Să mă apuc eu să atribui cuiva lucrările acestea ca să dau socoteală? Pentru ce? Noi am făcut licitații, dacă nu s-a prezentat nimeni la licitație, cine e de vină?”, a afirmat acesta.

Nu va fi o nenorocire, pentru că noi ne vom descurca în acest regim de forță majoră în care suntem. Trebuie să avem și grijă de curățenie. Cred că suntem favorizați și de sezon, pe de o parte, în sensul că vine sezonul rece și orașul va fi mai puțin animat.
Primarul Nicolae Robu

Și totuși… La licitația eșuată, caietul de sarcini prevedea inclusiv serviciile care sunt asigurate de contractul cu ADID. El a fost modificat în august, prin eliminare, iar prețul a scăzut în consecință. Întrebat dacă este mulțumit de felul în care au gestionat subordonații lui această problemă esențială pentru oraș, Robu a dat vina pe… entuziasm! Și nu numai. „Eu sunt întotdeauna nemulțumit când nu se obține succes într-un anumit demers al primăriei. Totul a fost făcut într-un exces de entuziasm, într-o abordare utopică”, a spus acesta.
Ce urmează? Nimic grav, susține Nicolae Robu, care aruncă în continuare săgeți către fostul operator Retim. „Facem tot posibilul prin Horticultura să măturăm, să ridicăm gunoaiele din coșuri, astfel încât orașul nostru să nu fie murdar. Nu am fost mulțumit de starea de curățenie a orașului din ultimii ani (…) Eu nu doresc niciodată să spunem că ceva care e rău în orașul nostru e bine. Nu am pretins nimănui așa ceva și nici nu o să pretind vreodată. Dar să împroști cu noroi orașul acesta și să nu vorbești niciodată despre ce are bun, mai ales la nivel național… cei care nu trăiesc aici sunt influențați. Păi ce am putea spune despre Paris, oameni buni? Păi în Paris nu există mizerie?”, a mai declarat edilul.

Sunt oameni măcinați de un sentiment pe care nici nu știu cum să-l calific. Sunt acei hateri care la absolut orice ei sunt negativi și și-ar dori rău pentru orașul lor ca să se poată manifesta, să-și poată manifesta trăirea lor negativă, că nu sunt capabili de trăiri pozitive. Dar să fie sănătoși și să facă față măcinărilor lăuntrice de care au parte.
Primarul Timișoarei

Potrivit lui Robu, municipalitatea a făcut în jur de 300 de sesizări către ADID, cu privire la activitatea de salubritate care trebuie să fie făcută de Retim. Edilul nu intenționează oricum să renunțe la mașina cumpărată de societatea la care CL este acționar cu 50%. „E cel mai firesc ca primarul unui oraș ca Timișoara să aibă o mașină la nivelul a ceea ce înseamnă orașul. Dacă a fost aceasta opțiunea să se cumpere mașini pentru actionari, avea vreun sens ca eu să mai cumpăr o mașină? Avea vreun sens? Oricând pot să fac asta, dar eu sunt un tip care nu aruncă cu bani. Nu e din categoria lux, e o masina tipică de lucru, pentru clasa de mijloc. Alte primării au mașini mult mai cu ștaif”, a conchis Nicolae Robu.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

5 comentarii pentru acest articol

Anca S. a spus: (noiembrie 2nd, 2018 at 23:52 )

M-am tot abtinut sa nu jignesc pe nimeni pe aici dar nu mai suport iesirile acestui…personaj ! Chiar suntem cu totii asa cum spune el ? Pana unde mai merge sfidarea acestui tovaras ? Timisoara miroase a gunoaie iar el ne spune ca nu e adevarat si ca suntem noi prosti ! Mizeria invadeaza orasul iar el e fericit in lumea lui ! A dus de rapa TM si parca vad ca mai castiga un mandat ! Asa ne trebuie !
PSD-ul poarta vina pentru ca datorita lui a ajuns primar in primul mandat cu USL-ul, atunci cand nu a facut o zi de campanie electorala si cand putea sa candideze si o matura si tot ajungea la Primaria TM .!

anteconbegaa a spus: (noiembrie 3rd, 2018 at 08:05 )

Donna Ana, dacă ar fi candidat o mătură ar fi fost excelent! Ratat ca politician liberal, ALDERobu îşi dozează intelectul la nivelul pubelei şi a micului coş de gunoi. Radio România Actualităţi a prezentat pe larg vineri, 2 noiembrie, isprava Primului Gunoier al Timişoarei, iar pe Feisbuc vorba zilei pusă în circulaţiei de timişorenii „fără cap” a fost: „Oraşul premierelor- Timişoara este primul oraş din ţară declarat oficial fără curăţenie stradală!” Oricum, Laie West Nile are o obligaţie morală faţă de Horticola: declararea directorului acesteia, domnul Andrei Drăgilă””Cetăţean de Onoare al Timişoarei Culturale Murdare”. Şi o întrebare încurajatoare pentru fostul rector, la afirmaţia lui doctă: „de măturat în jurul coșurilor”. Care va fi lungime cercului numai bun de măturat? Raza? Diametrul?

Bodo a spus: (noiembrie 6th, 2018 at 12:34 )

Adevărata nenorocire este prezența acestui individ, absolut dezgustător, în fruntea Primăriei Timișoara. La alegheri să ne mobilizăm cu toții și să-l trimitem pe Robu la locul lui: la gunoi! Oricum, omul pare și bolnav mintal, așa că nu ar strica un consult de specialitate. Poate o pensionare de boală ar fi chiar indicată, pentru că tem că până în 2020 ipochimenul poate distruge orașul, îngropându-l în gunoaie și lăsându-l cu totul nefuncțional. În acest timp, orașe precum Oradea și Cluj se dezvoltă exploziv, pe banii europeni și printr-un management juducios. Au tramvaie noi, autobuze electrice, autobuze articulate de mare capacitate și proiecte serioase de dezvoltare. Ce are Timișoara? Tot felul de nimicuri, panglici tăiate de Robu, promisiuni goale și palavre grupamare.

leo di taio a spus: (noiembrie 6th, 2018 at 15:30 )

Poate asa a crescut in Bocsigul natal in gunoaie si miros pestilential. Cel mai slab primar din istoria Timisoarei.Sa speram si mai ales sa ne mobilizam la viitoarele alegeri sa scapam orasul de acest individ.Daca mai vrea un mandat, eventual unul de la D.N.A. (de aducere si retinere)

Sirius a spus: (noiembrie 7th, 2018 at 13:47 )

Puscarie si confiscarea averii pentru toti cei care au adus orasul in acest stadiu (valabil si pentru cei de CJT).

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Cu ajutorul Consiliului Județean Timișoara, iubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou spre Serbia, pe cea mai lungă pistă din România. Veți putea pedala pe pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, pe la frontiera româno – sârbă. În urma solicitării făcute de CJ Timiș, se va putea circula...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În acest weekend se va putea pedala pe pista de pe malul Begăi, până la Zrenjanin
British International School of  Timișoara se mândrește să aibă prima generație de absolvenți care va susține examenele pentru diploma de Bacalaureat Internațional la sfârșitul acestui an academic. Școala a demarat procedura de admitere pentru anul școlar 2024-2025 atât pentru școala primară, cât și pentru gimnaziu și liceu. Un număr de 33 de elevi sunt pregătiți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul British International School of Timișoara a deschis procedura de înscriere pentru anul școlar 2024-2025/FOTO
Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi,  iubeşte atât de mult Timişoara încât a vrut să o priveze de cea mai mare investiţie prin PNRR: Institutul Oncologic. El a vrut să deturneze fondurile de aici, 200 de milioane de euro, către oraşe cu primari PNL. L-a acuzat în acest sens chiar şi candidatul PSD-PNL la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi, s-a împotrivit celei mai mari investiţii în municipiul de pe Bega prin PNRR: Institutul Oncologic
Cea mai nouă cucerire a tehnologiei în domeniul realizării de ochelari este acum disponibilă în cadrul Clinicii de oftalmologie și optică medicală VISTA din Timișoara. Un aparat japonez, de ultimă generație, realizează ramele de ochelari ”croite” special pe forma feței beneficiarului, iar cea a lentilelor în poziția ideală față de ochii celui care va folosi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul YUNIKU, cea mai nouă tehnologie din domeniul realizării ochelarilor, este acum prezentă la Timișoara în cadrul Clinicii VISTA
În mai puțin de o lună, în cadrul campaniei de curățare a spațiilor verzi, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri abandonate. Astfel, din 26 februarie până în 18 martie, angajații Horticultura și echipele partenere au ridicat din parcuri, din zonele de joacă, scuaruri și alte spații verzi, pet-uri, ambalaje, resturi alimentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lupta cu nesimţiţii. În mai puţin de o lună, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri de pe spațiile verzi/Foto
Top