Alte sporturi

Locul 5, dar se putea mai mult pentru Agroland

Runda de la finalul săptămânii trecute a consemnat finalul turului în sezonul regular al Diviziei A1 de volei feminin. UVT Agroland Timișoara este pe poziția a cincea după opt etape, cu 10 puncte, la o lungime în fața echipei U NTT Data Cluj și la cinci puncte de următoarele două clasate, CSM Târgoviște și Știința Bacău.

Succesul cu CSU Belor Galați, scor 3-0, i-a permis formației bănăţene să urce două poziții în clasament, la finalul turului sezonului regulat. În clasamentul Diviziei A1 de volei feminin, UVT Agroland Timișoara a acumulat 10 puncte și se află pe poziția a cincea. Daniela Lupescu & Co. au înregistrat trei victorii și cinci înfrângeri până acum. La fel ca în sezonul trecut, Agroland a înregistrat și un succes împotriva unei formații din “careul de ași”, scor 3-1 cu Știința Bacău, chiar pe terenul medaliatei cu bronz din sezonul trecut. La decepţii trecem eşecul de acasă cu Lugojul, primul din istorie din fata trupei de pe Timiş. înfrângerea din campionat şi Cupă de la Dinamo, dar şi eliminarea, aproape fără luptă din Challenge Cup.

Trei dintre jucătoarele formației apar în topurile individuale din Divizia A1 de volei feminin. Franțuzioască Maeva Orle este a doua realizatoare a campionatului, cu 123 de puncte. La capitolul serviciu, sunt două jucătoare în top 5: Barbora Kosekova (poziția a doua, 15 ași) și Maeva Orle (poziția a cincea, 14 ași). Campioană mondială alături de națioanala Serbiei, Teodora Pusic este, la finalul turului, jucătoarea cu cea mai bună recepție din Divizia A1 de volei feminin.

În plus, toate cele cinci jucătoare sub 20 de ani din lot au avut șansa de a evolua în turul campionatului. Pentru două dintre ele, extrema Sorina Miclăuș și liberoul Cybill Catargiu, sezonul de toamnă a însemnat și debutul în Divizia A1.

Campionatul se reia la 19 ianuarie, dată la care este programată prima rundă a returului. Anul 2019 începe cu o deplasare la Cluj pentru formația bănăţeană, pe terenul celor de la U NTT Data, într-un duel al vecinelor de clasament.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

O oră ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

2 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

3 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

3 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

5 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

7 ore ago