Sport

Unde aţi fost până acum? ACS Poli, victorie entuziasmantă cu Farul

Şi-au adus aminte de Ziua Naţională că ştiu să joace fotbal. Jucătorii lui ACS Poli au făcut un meci mare contra Farului, obţinând o victorie clară, 3-0 (2-0), din păcate doar al doilea succes în 20 de partide, dar destule ca să părăsească ultimul loc al clasamentului.

Bănăţenii au început jocul lansat, Golda şi Drăghici având şanse de gol încă din primele minute. Elanul gazdelor a fost tăiat de accidentarea dură suferită de Dorin Codrea, care a ieşit cu salvarea de pe teren. Farul a avut şansa de a deschide scorul în minutul 21, dar şutul lui Grigoraş a lovit bara! După un şut al lui Bârnoi aproape de ţintă, acesta a găsit o centrare perfectă pentru Denis Golda care a deschis scorul în minutul 32. Oaspeţii nu au replică, iar gazdele au cu asalt poarta marinarilor. Stere a tras lângă bară. Apoi, în minutul 35, Haruţ a centrat perfect din corner, iar Drăghici a pus capul pentru 2-0. Până la pauză Fotescu şi Grigoraş au dat semnul revenirii vizitatorilor, dar tabela nu s-a mai modificat.

Partea secundă a început cu Farul în atac, dar Smaranda şi bara porţii sale s-au opus golurilor. Dobrogenii au atacat mai mult, dar pe contre şi ACS se putea desprinde. În cele din urmă, în minutul 85, când meciul oricum curgea spre victoria amfitrionilor, Giani Stere a reuşit probabil cea mai frumoasă execuţie a sezonului în liga secundă, marcând din foarfecă pentru 3-0. Victorie la scor de forfait pentru bănăţeni, care, totuși, au speranţe de doi bani pentru a se salva de la retrogradare.

În etapa a doua a returului, ACS Poli merge la Brăila unde va încerca să nu piardă pentru a nu rămâne peste iarnă pe ultimul loc.

ACS Poli – SSC Farul 3-0 (2-0) (’32, Golda, ’35, Drăghici, ’85, Stere)

ACS Poli: Smaranda (’68, Contra) – Motreanu, Ivanov, Melinte, D. Filip – Golda, Haruţ, D. Codrea (’19, Pop), Bîrnoi – Stere (’91, Bocșan), Drăghici. Antrenor: Ștefan Nanu.

SSC Farul: Popa – Doumbia, Roumadi, Sabangeanu, M. Tudorică – Zamfir (’17, Licu), M. Fotescu, G. Păun (’77, Dumitrașcu), Al. Grigoraş (c.) (’59, Iani) – Nic. Moise, Jallow. Antrenor: Petre Grigoraş.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

18 minute ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

O oră ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

2 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

2 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

4 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

6 ore ago