Politica

Președintele, în război total cu PSD: refuză revocarea lui Augustin Lazăr

Președintele Klaus Iohannis a declanșat un război total cu PSD-ul. După ce a refuzat propunerile premierului pentru cele două funcții vacante din guvern, Iohannis a anunțat că nu-l va revoca pe procurorul general Augustin Lazăr.

În ziua în care și-a reiterat intenția de-a candida pentru un nou mandat la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a declanșat mai multe atacuri grave la adresa PSD. După refuzul de-a numi în funcția de ministru al Dezvoltării pe unul dintre cei mai influenți lideri ai PSD, Olguța Vasilescu, Iohannis i-a dat cu tifla și lui Tudorel Toader în privința revocării procurorului general Augustin Lazăr.

„Domnul ministru, probabil neavând altă treabă mai bună de făcut, mi-a mai trimis încă o dată documentele pe care le trimisese pentru revocare. În această etapă pot să vă răspund foarte simplu: nu voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr. (…) Procurorul general Lazăr face o treabă foarte bună acolo. Sunt mulţumit de activitatea domniei sale”, a spus Iohannis, adăugând că cererea de revocare nu respectă rigorile legii.

Nu în ultimul rând, Iohannis a criticat guvernul fiindcă nici acum nu are proiect de buget, deși potrivit legii acesta trebuia prezentat până pe data de 15 noiembrie anul trecut. „Ei iată asta este o problemă gravă. Eu am pus această întrebare deja în decembrie și o mai pun o dată – unde este proiectul de buget. PSD a guvernat în tot acest timp, PSD a avut toate condițiile și PSD trebuia să vină până pe 15 noiembrie cu un proiect de buget. Ba dimpotrivă în loc să se ocupe de buget, se ocupă de schimabt șefi la ANAF, lucru care îmi dă de gândit. Probabil există probleme cu bugetul. Nu de parlament ține această chestiune, mai întâi trebuie să vină guvernul cu o propunere de buget”, a afirmat Klaus Iohannis.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

7 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

8 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

10 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

11 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

13 ore ago