Sport

Răchită, la prezentare: „Timişoara merită mai mult”

Iarna a adus şi o infuzie de speranţe la ACS Poli, odată cu venirea unui nou antrenor principal, care va prelua şi funcţia de manager general. Vorbim despre Valeriu Răchită, omul care vrea să facă o revoluţie în actualul lot al echipei.

„Am acceptat după un telefon primit de la Fane Nanu, apoi de la președintele Birlică, cu care a existat o chimie chiar de la primul telefon. Am venit în decembrie la Timişoara să văd baza și infrastructura. După o întâlnire cu primarul Robu, pe care l-am simţit aproape de echipă, am dat răspunsul afirmativ. Mulți oameni de fotbal au fost puțin surprinși că vin la ultima clasată, dar eu mi-am făcut un plan de pregătire, prin care trebuie să aducem echipa sus. Şi cred că ne putem salva de la retrogradare”, a explicat Valeriu Răchită despre cum a ajuns la Timişoara.

Acesta este hotărât să schimbe mentalitatea jucătorilor, spunând că din vechiul lot vor rămâne doar cei care doresc cu adevărat să pună osul la salvarea de la retrogradare. „La nivelul lotului vor exista mișcări masive. Vor fi jucători care vor fi disponibilizați și vor încerca să găsească vina în altă parte, însă nu poţi să ai salarii de Liga 1 şi tu să fii pe ultimul loc în liga secundă. Am vorbit cu Hagi, cu Rednic, am vorbit la FCSB şi la Astra şi este posibil să primim şi de acolo întăriri, dar doar după ce îşi definitivează ei loturile. Există posibilitatea să aducem jucători şi de la Snagov, dacă nu va exista o continuitate acolo. Cert este că ne dorim un lot din jucători cu experienţă, dar şi tineri cu dorinţă, care să ne ajute să depăşim acest moment. Personal voi merge şi la echipele de juniori. Pe Budescu l-am găsit la 16 ani la juniori, nimeni nu i-a dat vreo şansă, eu l-am luat de acolo, împotriva tuturor sfaturilor şi l-am promovat. De ce să nu găsesc un Budescu şi aici. În plus, au fost foarte mulţi tineri talentaţi şi aici, care au plecat prea uşor, că nu i-a văzut nimeni. Trebuie să avem ochi pentru toţi”, a mai spus Răchită.

Acesta a vorbit şi despre un nou stadion la Timişoara, despre studii de fezabilitate şi de faptul că Timişoara merită mai mult, dar până ca o nouă arenă să devină realitate, va mai curge multă apă pe Bega.

„Simțim că a fost cea mai bună alegere şi că impreună putem să reușim să ne salvăm de la retrogradare”, a spus Radu Birlică, administratorul special al clubului bănăţean, care l-a dat dispărut d ela club pe Ovidiu Petre, postul de team-manager revenindu-i lui Ştefan Nanu, încă de anul trecut.

Aşadar, va urma multe mişcări de trupe la echipa bănăţeană, meciuri de pregătire şi un cantonament în Antalya.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL

În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde…

41 de minute ago

Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale

Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL…

O oră ago

Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate

Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în…

O oră ago

Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată

Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei…

O oră ago

Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor…

3 ore ago

Ce candidați propune PSD la ”mixarea” cu PNL. Au fost stabilite propunerile pentru CLT și CJT

PSD Timiș a decis lista consilierilor locali propuși pentru Timișoara, respectiv a celor județeni. Sunt…

3 ore ago