Politica

Boicot în PSD Timiş. Sabin Bociu: „Eu nu mă regăsesc lângă astfel de indivizi”

Lucrurile sunt departe de-a se fi stabilizat în filiala PSD Timiş, după şedinţa Comitetului Executiv Judeţean de sâmbătă. Şedinţă în care s-a stabilit ca alegerile în filială să aibă loc pe data de 1 martie, unic candidat la funcţia de preşedinte fiind Călin Dobra. Nemulţumiţi de ce se întâmplă în filială, mai mulţi primari vor boicota alegerile.

De menţionat că şedinţa CEx de sâmbătă a fost boicotată de nu mai puţin de 25 de primari PSD din judeţ, adică aproape jumătate din edilii social-democraţi dintre ei. Printre ei s-a numărat şi primarul comunei Jebel, Sabin Bociu, unul dintre ei mai vechi, puternici şi influenţi primari din Timiş. El a vorbit pentru deBanat care sunt nemulţumirile primarilor şi motivul pentru care nu va merge nici la Conferinţa de alegeri din 1 martie. „Eu, unul, o să fiu foarte ocupat vineri. Probabil la fel de ocupaţi o să fie şi colegii care n-au fost la CEx. De ce să mă duc? Cu un singur candidat la funcţia de preşedinte, chestia e chiar caraghioasă. Oare o să pună şi cabine ca votul să fie secret?”, ne-a declarat Bociu.

Din 2004 vicepreşedinte al PSD Timiş, el a spus că nu-l mai interesează nicio funcţie în partid, astfel că nu va mai candida. Mai mult, el a afirmat că, foarte probabil, şi  delegaţii din PSD Jebel vor avea treburi mai importante pe 1 martie, decât să participe la alegeri. Bociu ne-a mai dezvăluit că, potrivit sondajelor interne, în Timiş PSD este abia pe locul III, după PNL şi USR-PLUS. „Îi las pe ei să-şi asume victoria din alegeri, sunt o echipă grozavă, le urez mut succes şi la europarlamentare. Sunt convins că noua conducere va duce partidul sus, foarte sus, pe locul I, doar e formată doar din competenţi. Eu le urez succes, că doar până 2020 sunt membru PSD”, a mai spus el ironic.

Bociu este convins că acum era momentul să fie mai mulţi candidaţi pentru funcţia de preşedinte al PSD Timiş. „Nu e competiţie, nu e progres. Au mai fost alegeri în care nu era competiţie, dar aveam lideri. Acum era momentul să avem competiţie”, a spus el. Întrebat dacă la europarlamentare se va implica în acmnie elerctorală pentru Pro România,. Bociu a râţs iniţial, apoi ne-a declarat: „N-o să mă implic pentru nimeni. O sa fie ca un sondaj pentru mine. Să văd cine sunt mai buni.”

Bociu l-a luat apoi în vizor pe deputatul Matei Suciu, cel care i-a ameninţat recent cu sancţiuni pe membrii care nu sunt solidari cu conducerea. „L-am auzit pe Matei Suciu că exclude din PSD pe cei care nu merg pe linia partidului. Bine măi, deşteptule, acum vorbeşti de solidaritate, dar în 2017, când toată lumea din filală s-a solidarizat cu Grindeanu, tu ai fost singura oaie neagră. Acest om e un Dinu Păturică, ori eu nu mă regăsesc lângă astfel de indivizi. Eu o să vorbesc tot timpul şi o să-mi spun opinia. Să vină Suciu la mine şi să-mi spună mie ce pot să vorbesc”, a mai declarat Suciu.

De menţionat că nu este pentru prima dată când Sabin Bociu nu se înscrie pe linia partidului. În vara anului 2018 el  afirma că Liviu Dragnea trebuie să plece din fruntea PSD, catalogându-i drept sinucigași pe colegii care-l mai urmează pe acesta.

Primarul comunei Jebel, Sabin Bociu, unul dintre cei mai vechi și influenți edili PSD din Timiș anunță că se delimitează de liderul partidului Liviu Dragnea. Într-o postare pe Facebook, Bociu, care este și vicepreședinte PSD Timiș, a afirmat că Dragnea trebuie să plece din fruntea partidului.

Începe și în Timiș! După ce mai mulți aleși locali din țară s-au arătat îngrijorați de drumul cu fundătură pe care a luat-o PSD în ultima perioadă, a venit rândul ca și un edil din Timiș să se ridice în picioare. Este vorba de Sabin Bociu, unul dintre cei mai vechi, puternici și influenți primari PSD din Timiș. Culmea, în trecut, Bociu chiar l-a găzduit pe Dragnea la una din vizitele acestuia în Timiș. Bociu a scris pe Facebook, luni dimineața, că Liviu Drgnea trebuie să plece din fruntea partidului,. “Prefer să deranjez cu adevărul decât să fac pe plac cu lingușiri! (Seneca). Sunt membru al Partidului Social-Democrat de 20 de ani, cred în valorile stângii, dar nu mă alătur grupului de sinucigași politici și dezavuez deciziile CExN! Trăiesc cu speranța că sunt mulți colegi ce gândesc la fel ca mine și că PSD va realiza că Liviu Dragnea trebuie să plece de la conducerea partidului și a țării, iar PSD, în plenitudinea sa, să se apropie din nou de idealurile românilor”, a postat Bociu. La numai o oră de la această postare, el a fost felicitat de mai multă lume.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Alianța Dreapta Unită a lansat, la Timișoara, campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Alianța Dreapta Unită a ales Timișoara pentru a lansa oficial campania electorală pentru alegerile locale…

2 ore ago

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

6 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

8 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

8 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

9 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

9 ore ago