Afaceri

United Business Center 2, singura clădire de birouri din Timişoara certificataă LEED®

Clădirea United Business Center 2 a primit certificarea LEED® Gold conform standardelor internaţionale. Având o suprafață închiriabilă de 18.000 mp, UBC 2 a fost inaugurată la începutul anului 2017 și face parte din ansamblul mixt Openville Timișoara, pe care companiile IULIUS şi Atterbury Europe îl dezvoltă, în prezent, în vecinătatea Iulius Mall.

Sistemul de rating LEED® (Leadership in Energy and Environmental Design), elaborat de USGBC, reprezintă cel mai important program destinat clădirilor, locuinţelor şi comunităţilor care sunt proiectate, construite, întreţinute şi operate cu scopul de a obţine o performanţă îmbunătăţită din punct de vedere al sănătăţii mediului şi oamenilor. „UBC 2 a devenit prima clădire de birouri din Timișoara certificată conform standardului american LEED®. Criteriile pentru care proiectul a obținut punctaje foarte bune au fost accesibilitatea la transportul în comun, eficientizarea consumului de apă din interiorul clădirii și eficiența energetică”, a declarat Anca Mitrea, Senior Associate în cadrul departamentului de certificări verzi al Colliers International, compania de consultanță imobiliară care s-a ocupat de procesul de certificare.

UBC 2 dispune de un grad sporit de lumină naturală, reglarea automată a intensităţii luminii din interior, sistem inteligent de automatizare a instalaţiilor electrice, sisteme de ventilație de ultimă generație, care asigură o temperatură constantă și un volum optim de aer proaspăt, fațade din sticlă specială, care oferă protecţie termică şi solară etc. „Imobilele office din ansamblul mixt Openville vor reprezenta polul regional de business şi sunt  construite pentru a oferi maximum de confort și eficiență, astfel încât prezența în comunitatea UBC să reprezinte o carte de vizită în sine pentru partenerii noștri. Cu atât mai mult cu cât procesul de certificare a urmărit nu doar perioada de desfășurare a lucrărilor, ci și sustenabilitatea în operare. Obținerea certificării LEED® Gold este confirmarea preocupării noastre de a livra spații de birouri premium”, a declarat şi Laurențiu Manea, Manager Office Buildings Openville. Companiile care își desfășoară activitatea în UBC 2 și se bucură de aceste dotări sunt: Ness Software Engineering Services, Veoneer, ACI Worldwide, Azets Insight, Convergys, PwC România, Bitdefender, sucursalele CEC Bank și ProCredit Bank, dar și policlinica REGINA MARIA.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

5 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

7 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

8 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

9 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

9 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

11 ore ago