Spor la treabă, domnule Brâncovan

Vi-l mai amintiți pe Cristian Brâncovan? Activistul civic, da. Cel care lua hoții de buzunar de guler și îi dădea pe mâna poliției, uneori de abia după ce le aplica o corecție fizică, ajutat de o brigadă ultras cu cagule și fulare alb-violete. Activistul civic de supermarket, corect. El pândea diferențele de preț între etichetele de la raft și de pe bonul fiscal, facând filmulețe pe care le posta apoi pe rețelele de socializare. Activistul civic #rezist, e adevărat. Cine a petrecut măcar o oră prin piața Operei, în față la Dicasterial sau în coloană pe străzile Timișoarei l-a auzit îndemnând prin portavoce lumea la protest împotriva măgăriilor făcute de guvernele și majoritatea parlamentară PSD-ALDE-UDMR. Nu în cele din urmă, activistul civic anti-Robu, primarul căruia îi reproșează păcatul primordial de a înființa o clonă de echipă de fotbal, ACS Poli, când suporterii s-au dus să susțină echipa universității tehnice, ASU Politehnica. Și numai acest păcat al primarului, ci și multe altele din actul administrării acestui oraș.

Într-un interviu dat recent în opiniatimisoarei.ro, Cristian Brâncovan reconoaște că este interesat de viața politică așa cum ar trebui să intereseze treaba asta pe orice român ce vede ce se întâmplă în jurul său zi de zi. O remarcă merită reținută. „Am participat la niște dezbateri ale unui partid politic, mi-a plăcut că au făcut un tur al tării, s-au prezentat membrilor lor, dar si cetățenilor, iar după aceea s-au ales intre ei. Nu a impus șeful de organizație pe cineva. E un model. Oamenii așa vin si candidează la europarlamentare… Avem exemple negative cu o doamnă de la Tecuci (n.r. – Alina Gorghiu, senator de Timis), care nu știu cum ne reprezinta pe noi. Sau un domn adus din alta țara (n.r. – Pavel Popescu, deputat PNL de Timiș). Cred ca fiecare trebuie sa tragem un semnal in jurul nostru si prin prezența la europarlamentare să se simtă că oamenii au ințeles ceva”,  spunea Cristian Brâncovan.

Parțial corect. Apelul la o selecție curată din interiorul organizației unui partid nu e de azi de ieri. Fenomenul „Agamiță Dandanache” e mult mai vechi ca junele Brâncovan și în Timiș a făcut carieră după revoluție. Dovada că nimeni nu e perfect o aduce tot Cristian Brâncovan. În primul rând că readuce în discuție problema Alina Gorghiu din interiorul filialei PNL Timiș, pe de altă parte că însuși activistul civic dă cu bâta-n baltă exemplificând cu Pavel Popescu fenomenul candidaților de import. Da, Popescu a revenit din Norvegia, dar este timișorean, fie și pentru că s-a născut aici și a făcut școala generală în Giroc, apoi liceul Moisil tot pe Bega, ba chiar și facultatea la Universitatea de Vest din Timișoara. Putea să se întrebe, dacă tot voia să ia PNL Timiș la purecat de unde este Ben Oni Ardelean, de la Hunedoara sau de la Timișoara? Dar asta este o altă omisiune.

In mare, ideea lui Brâncovan este despre ce fac „viniturile” astea politice pentru circumscripția în care au fost alese. Da, Pavel Popescu cel venit din Norvegia a făcut cu o mare inimă de român multe intervenții pentru arșii din „cazul Colectiv”. Nu a fost cunoscut ca timișorean, ci ca norvegian, de unde și greșeala junelui activist. Chiar și Alina Gorghiu a fost auzită mai aprins ca mulți alți parlamentari de Timiș în mizeria asta făcută de trei ani de PSD-ALDE, iar dacă amintim aici de reacțiile ei la „revoluția fiscală” a PSD și pierderea unei părți din impozitul pe venit tot e mai mult decât nimic ca activitate parlamentară.

Dar dacă tot vorbim de parlamentari cu ADN timișean (sanchi), să vedem cu ce ne-am mândri că Alfred Simonis (PSD) reprezintă acest județ. Că a fost disident în episodul Grindeanu, iar acum este sluga lui Dragnea? Deputatul ALDE Marian Cușca, poreclit lacheul lui Tăriceanu, e bănățean din Caraș, ca și alt deputat roșu, Matei Suciu. Eugen Dogariu (PSD) este timișorean de Loga, iar senatorul Adrian Diaconu e cu facultatea făcută aici, dar venit din Prahova. Colcăie de bănățeni pe lista PSD și la ce ne-a ajutat asta, domnule Brâncovan? Ei se vor lăuda că au ajutat o grămadă de primari de-ai lor să facă podețe, ace, brice și carice, dar să nu uităm că prin votul lor toxic în ultimii doi ani, acești bănățeni au făcut mai mult rău orașului și țării decât ar fi făcut Alina Gorghiu dacă juca la păcănele tot mandatul, pe banii statului.

Acum îl știți pe Cristian Brâncovan, activistul civic. Poate v-ați întrebat dacă va candida anul viitor și dacă acest interviu din care am citat face parte din acest parcurs. Sincer, îl vedeam măcar consilier local ori județean din partea USR. Sau, după modelul Adrian Orza, un independent sadea, cu câteva mii de voturi adunate în galeria ASU sau pe Facebook. L-am întâlnit zilele trecute în Piața Operei și l-am întrebat. M-a contrazis vehement când i-am spus că-l văd la anul în politică. Eu nu-l cred, dar chestiunea asta se va termina nesănătos pentru noi ca societate. Dacă se va ține de cuvânt și nu va candida e tare păcat că astfel de oameni nu se implică. Dacă va candida, cel puțin pe mine m-a mințit și n-aș mai avea încredere în el. Spor la treabă, d-le Brâncovan.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

Ciripoi a spus: (martie 7th, 2019 at 15:42 )

Brancovan e un tip abil si deocamdata nehotarat. Ramane de vazut daca e corect, fiindca cinstit e doar Cel de sus.
Activistii civici – lideri de opinie – sunt curtati de partide. A fost si Vaida in vizorul celor de la M10 – si a altora si s-a retras discret cand a vazut ca fufele din conducere trageau pentru …. Orza! Nu credeti? Intrebati-l pe Nicu Falcoi. Asa ca mai usor cu (in)dependentul Orza, cel care si-a depus candidatura la primarie pe liste xeroxate dupa cele de la M10!
Lumea e curva, dar Orza e un tip ca lumea! 😉

Nelu a spus: (martie 7th, 2019 at 21:44 )

Sasule, in ariticol ai incercat sa raspunzi ce fac parlamentarii PNL de Timis in parlament. Dar intrebarea pe care ai preluat-o si citat-o era ce fac parlamentarii PNL de Timis in parlament PENTRU TIMIS. si-ai fost pe langa subiect. Ca ochelaristul s-a implicat cu victimele Colectiv, bravo lui, dar n-are legatura cu intreabrea. Ca ochelarista aia a fost vocala impotriva masurilor pesedeului, bravo ei, dar iarasi n-are legatura.
Deci mai incearca o data: ce-au facut parlamentarii pentru Timis? Nu doar cei din PNL.

@ciripoi a spus: (martie 8th, 2019 at 00:01 )

Orza a iesit pe 3 la vot. Dupa psd si pnl. M10 al tau nici nu a participat la alegeri.

@ @ciripoi a spus: (martie 8th, 2019 at 00:18 )

M10 a avut candidat la primarie, dar nu au adunat voturile sa se inscrie.
“După luni de discuții și mai multe variante de luat în considerare, partidul Monicăi Macovei a hotărât pe cine va trimite în lupta cu Nicolae Robu, pentru Primăria Timișoara. Adrian Borugă, contabilul șef al Teatrului Maghiar, își va asuma această provocare.

M10 Timiș are de acum un candidat oficial pentru scaunul de primar al Timișoarei. Partidul a anunțat încă din 2015 că vrea să aibă candidat la PMT, liderii filialei recunoscând că purtau discuții cu revoluționarul Corneliu Vaida în acest sens. Negocierile cu Vaida au picat, însă M10 a reușit să găsească o altă variantă. Este vorba despre Adrian Borugă, un ofițer financiar.”

Ciripoi a spus: (martie 8th, 2019 at 08:15 )

@Ciripoi – Esti atent la viata politica a urbei ca oia la semafor!
Q.E.D. … si uite asa semnaturile stranse pentru politistul contabil Boruga au plecat la Orza!
Multumesc @ @ciripoi!

vest a spus: (martie 8th, 2019 at 10:27 )

Brancovan nu e perfect, dar da clasa (Sefu’ clasei…) unora ca Orza, care de-a lungul anilor n-a rezolvat nimic din problemele noastre. El nu trebuie comparat cu cei vechi in politica, ci trebuie vazut ca avand un potential mare de a schimba lucrurile din interior. Ramane de vazut daca ar si reusi.

++ a spus: (martie 11th, 2019 at 19:25 )

dar el din ce traieste ?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Parchetul Sălii Olimpia urmează să fie înlocuit total

Singura sală de sport de dimensiuni mai mari din Timișoara va primi o suprafață de joc nouă, cea existentă acum fiind prea deteriorată pentru a mai fi reparată și folosită. Proiectul de înlocuire a pardoselii Sălii Constantin Jude (Olimpia) și a reabilitării sistemului de iluminat a fost aprobat în ședința de ieri a Comisiei Tehnico-Economice,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Parchetul Sălii Olimpia urmează să fie înlocuit total
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Alfred Simonis îi ia în balon pe aliaţii din PNL: Până se trezesc liberalii, noi, PSD-iştii, câştigăm alegerile

Glumind pe seama celor din PNL, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, a firmat că până aceştia se trezesc din somn, social-democraţii deja au câştigat alegerile. Simonis i-a ironizat pe PNL-şti inclusiv la lansarea candidaturii lui Nicolae Robu la un nou mandat de primar al Timişoarei. Sâmbătă, în timpul lansării candidatului PSD-PNL Nicolae Robu la Primăria...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis îi ia în balon pe aliaţii din PNL: Până se trezesc liberalii, noi, PSD-iştii, câştigăm alegerile
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Parchetul Sălii Olimpia urmează să fie înlocuit total

Singura sală de sport de dimensiuni mai mari din Timișoara va primi o suprafață de joc nouă, cea existentă acum fiind prea deteriorată pentru a mai fi reparată și folosită. Proiectul de înlocuire a pardoselii Sălii Constantin Jude (Olimpia) și a reabilitării sistemului de iluminat a fost aprobat în ședința de ieri a Comisiei Tehnico-Economice,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Parchetul Sălii Olimpia urmează să fie înlocuit total
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Locuitorii din Moșnița vor fi protejați de sunetul produs de traficul de pe Centura Sud, cu ajutorul panourilor fonoabsorbante/FOTO

Locuitorii comunei Moșnița Nouă, care au locuințele amplasate pe traseul unde va trece centura sud de ocolire a Timișoarei, vor fi protejați de zgomotul produs de traficul rutier cu ajutorul unor panouri fonoabsorbante. În aceste zile, muncitorii antreprenorului român care se ocupă de proiect lucrează la instalarea acestor panouri. În continuare, pe șantier se află...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Locuitorii din Moșnița vor fi protejați de sunetul produs de traficul de pe Centura Sud, cu ajutorul panourilor fonoabsorbante/FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Singura sală de sport de dimensiuni mai mari din Timișoara va primi o suprafață de joc nouă, cea existentă acum fiind prea deteriorată pentru a mai fi reparată și folosită. Proiectul de înlocuire a pardoselii Sălii Constantin Jude (Olimpia) și a reabilitării sistemului de iluminat a fost aprobat în ședința de ieri a Comisiei Tehnico-Economice,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Parchetul Sălii Olimpia urmează să fie înlocuit total
Locuitorii comunei Moșnița Nouă, care au locuințele amplasate pe traseul unde va trece centura sud de ocolire a Timișoarei, vor fi protejați de zgomotul produs de traficul rutier cu ajutorul unor panouri fonoabsorbante. În aceste zile, muncitorii antreprenorului român care se ocupă de proiect lucrează la instalarea acestor panouri. În continuare, pe șantier se află...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Locuitorii din Moșnița vor fi protejați de sunetul produs de traficul de pe Centura Sud, cu ajutorul panourilor fonoabsorbante/FOTO
Glumind pe seama celor din PNL, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, a firmat că până aceştia se trezesc din somn, social-democraţii deja au câştigat alegerile. Simonis i-a ironizat pe PNL-şti inclusiv la lansarea candidaturii lui Nicolae Robu la un nou mandat de primar al Timişoarei. Sâmbătă, în timpul lansării candidatului PSD-PNL Nicolae Robu la Primăria...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis îi ia în balon pe aliaţii din PNL: Până se trezesc liberalii, noi, PSD-iştii, câştigăm alegerile
La Şag se va ridica o nouă şcoală, care va fi amplasată în zona PUZ-ului pentru tineri. Valoarea estimativă a investiției prin fonduri europene este de peste 11 milioane de lei.  Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, a anunţat că au fost demarate procedurile de realizarea a studiilor, întocmirea documentației și obținerea avizelor pentru construirea unei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Şag au început procedurile pentru ridicarea unei noi şcoli
Încurcate şi bizare sunt căile politico-electorale prin unele zone! Studiu de caz, comuna Remetea Mare. Pe 24 februarie a.c., într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, prezenta un generos lot de primari şi viceprimari racolaţi de la alte partide, în special de la PNL. Printre cei care au avut revelaţia social-democraţiei s-a numărat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (4). Meandrele alegerilor. Cum a căzut între scaune primarul din Remetea Mare.
Prim-divizionara de rugby SCM USV Timișoara și-a confirmat statutul de favorită în etapa a doua a campionatului și s-a impus conform așteptărilor cu 45-10, pe terenul echipei U Elbi Cluj. Nu a fost însă un meci extrem de spectaculos, fragmentări, multe greșeli de ambele părți, indisciplina, făcându-și simțite prezența din plin. Chiar dacă a deschis...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Obiectiv îndeplinit la Cluj. Victorie cu bonus ofensiv pentru SCM USV Timișoara
Dorința actualei administrații a Timișoarei, de a avea tramvaie noi, dar vopsite în galben și nu în violet a devenit realitate. Deocamdată doar la uzina Bozankaya din Turcia, acolo unde a început construcția următorului lot de 17 tramvaie noi, care vor circula pe șinele orașului. E confirmat, tramvaiele care vor ajunge în noul lot la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Turcii de la Bozankaya s-au apucat de asamblat noile tramvaie galbene ale Timișoarei/VIDEO
UMB a început să își aducă utilajele de forare a tunelurilor de pe șantierul celor zece kilometri lipsă din autostrada A1, dintre Margina și Holdea. Aceasta chiar dacă încă nu a fost emisă autorizația de construire, din diferite motive birocratice. O serie de imagini realizate de unul dintre user-ii forumului peundemerg.ro arată că grupul românesc...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au apărut primele utilaje speciale pe șantierul tronsonului lipsă din A1, dintre Margina și Holdea/FOTO
Top