Primăria Timişoara

Timişorenii din centrul oraşului au rămas fără Internet şi cablu TV. Primarul Nicolae Robu a lansat atacul asupra cablurilor aeriene / FOTO

Înarmat cu o cască de protecţie şi însoţit de mai mulţi angajaţi ai Primăriei şi STPT, primarul Nicolae Robu a lansat atacul final asupra cablurilor aeriene din centrul Timişoarei. Personal, Robu s-a urcat pe o macara pentru a tăia cablurile, acţiune în urma căreia timişorenii din centrul oraşului au rămas fără Internet şi cablu TV.

„Începem o campanie, vom intra în forţă în aceste cabluri şi le vom tăia pur şi simplu. Vreau să fie clar că nu primăria este de vină dacă rămân fără semnal, de vină sunt furnizorii de servicii, care nu vor să înţeleagă că nu se mai poate cu aspectul acesta”, anunţa săptămâna trecută primarul Nicolae Robu.

Şi s-a ţinut de cuvânt. Luni seara, la ora 20.00, însoţit de mai mulţi angajaţi ai Primăriei, Robu a dat atacul la cablurile aeriene ale firmelor de cablu şi Internet, astfel că locuitorii din zona centrală a Timişoarei au rămas fără aceste servicii. Acţiunea a demarat la Podul Mihai Viteazul, înspre Catedrala Mitropolitană.

Cu puterea exemplului personal, chiar edilul-şef s-a urcat pe o macara pentru a ajunge la cablurile atârnate de stâlpi. El a afirmat că a încercat de mult timp să-i convingă pe patronii firmelor în cauză să-şi îngroape cablurile, dar n-a avut niciun succes, astfel că a fost nevoit să demareze această acţşiune.

„Am aunțat destul de demult, am reanunțat că vine momentul în care declanșăm pur și simplu o campanie de tăiere a cablurilor pentru a-i obliga pe proprietarii lor să le ducă în subteran. Au fost notificați, din păcate niciodată nu s-au dovedit constructivi. Ne-au periclitat mai multe proiecte când am fost nevoiți, tot așa, să recurgem la ghilotină pentru a ne putea încadra în termene, întrucat ei n-au catadicsit să vină și să-și ducă în subteran cablurile. În această seară am stabilit că la ora 20.00 vom fi aici și eu li colegii care se ocupă de problemele acestea și vom începe să tăiem cablurile. Au auzit și unii proprietari și sunt și ei prezenți aici și își taie singuri cablurile”, a declarat Robu, altfel foarte zâmbitor. El a mai spus că nu ştie câţi timişoreni vor fi afectaţi de această acţiune pentru care vinovaţi sunt operatorii de Internet şi cablu. În total sunt 12 firme, iar acţiunea a continuat întreaga seară. Primarul a mai spus că nu se va opri până nu vor dispărea toate cablurile aeriene din oraş.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago