Sport

Eşec pe terenul rivalei. Timişoara Saracens pierde după un duel echilibrat în Maramureş

Ca de obicei, CSM Baia Mare şi Timişoara Saracens au arătat un rugby adevărat, cu faze spectaculoase, eseuri, placaje intense, dar şi nelipsitele cartonaşe galbene. Au fost şi răsturnări de scor, ceea ce a făcut deliciul publicului, dar din păcate pentru gruparea bănăţeană, echipa din Maramureş s-a impus de această dată, în derby-ul campionatului, programat în etapa a 9-a a Superligii, scor 20-16.

Timișoara Saracens

Elevii lui Sosene Anesi au început pragmatic jocul şi au pus primele puncte cu „lovituri la beţe”. A fost 6-0 după tentativele reuşite ale lui Samoa, însă timişorenii au făcut pasul în spate, iar Baia Mare a profitat cu un eseu la colţ, netransformat. În prelungirile primei părţi, bănăţenii au fost sancţionaţi pentru o infracţiune în grămadă, iar Baia Mare a concretizat lovitura de pedepasă intrând la pauză în avantaj, 8-6.

Gazdele au început partea secundă mai bine, reuşind un nou eseu la colţ, netransformat pentru 13-8. Timişoara a dat însă imediat replica, iar Tevita Manumua a culcat balonul în terenul de ţintă advers, încercare ce a venit şi cu transformatea lui Samoa, care apoi şi-a mai trecut în cont o lovitură de pedeapsă transformată, iar oaspeţii erau în avantaj, 13-16. Baia Mare a forţat pe final cu înaintarea, iar eseul a venit după o minge inteligent trimisă cu piciorul spre terenul de ţintă al bănăţenilor. Eseul a fost transformat şi Baia Mare s-a impus cu 20-16.

Un eşec greu de digerat pentru campioni, care păreau că au la un moment dat meciul în mână, însă au rămas fără energie pe final, atunci când a contat mai mult. Timişoara se mulţumeşte cu bonul defensiv, dar nu are timp de lacrimi, deoarece etapa viitoare vine Steaua pe Dan Păltinişanu, iar gruparea bănăţeană poate reintra în lupta pentru locul 1 în sezonul regulat.

SCM Timișoara: Halalilo, Căpăţână (c), Doge, Popârlan, Mureşan, Morrison, Neculau, Stewart, Rupanu, Umaga, Simionescu, Manumua, Popa, Shennan, Samoa. Rezerve: Sabău, Boshoff, Pungea, Iftimiciuc, Rus, Tătăruş, Whitehurst, Zaharia.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

2 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

2 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

2 ore ago

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

5 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

20 de ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

22 de ore ago