Timp liber

Ai doar 18 ani? Explorează Europa pe banii UE

Ai 18 ani și ești cetățean al Uniunii Europene? Pregătește-te să explorezi Europa! DiscoverEU este o inițiativă a Uniunii Europene care îți dă posibilitatea de a călători prin Europa.

Descoperă Europa pe bani europeni

Utilizând ca mijloc principal de transport trenul (există și excepții pentru a permite participarea tinerilor care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate), vei putea admira varietatea nesfârșită a peisajelor și orașelor europene. Această călătorie îți va da șansa de a întâlni alți tineri, de a deveni mai independent și mai încrezător și de a-ți explora propria identitate europeană. În fiecare an se organizează două runde de înscrieri, iar Uniunea Europeană le acordă tinerilor selectați permise de călătorie. În 2018, circa 30 000 de tineri au primit un permis de călătorie. Înscrierile au loc în perioada 2 mai 2019, ora 12.00 (CEST) – 16 mai 2019, ora 12.00 (CEST), aici.

Pentru a fi eligibil, trebuie să te fi născut între 2 iulie 2000 (inclusiv) și 1 iulie 2001 (inclusiv), să ai naționalitatea unui stat membru al Uniunii Europene la data luării deciziei de atribuire și să introduci corect datele din cartea de identitate/pașaport pe formularul de înscriere. După aceea, tot ce trebuie să faci este să răspunzi la un quiz și la întrebarea de departajare. Dacă ești selectat, poți călători pe o perioadă de cel puțin 1 zi și cel mult 30 de zile, între 1 august 2019 și 31 ianuarie 2020. Profită de această șansă pentru a experimenta libertatea de circulație, pentru a înțelege mai bine diversitatea Europei, pentru a te bucura de bogăția sa culturală, pentru a-ți face noi prieteni și, nu în ultimul rând, pentru a te descoperi pe tine însuți.

Dacă suferi de un handicap sau de probleme de sănătate care îți îngreunează călătoria, am prevăzut condiții speciale pentru a te ajuta să participi la concursul DiscoverEU.

Poți călători pe cont propriu sau împreună cu maximum patru alți participanți.

Poți lua legătura cu alți câștigători DiscoverEU pentru a vă întâlni și pentru a călători împreună. Grupul DiscoverEU de pe Facebook este o platformă potrivită în acest sens. Înscrie-te în grup acum și poți discuta cu alți participanți.

„Ca ambasador al inițiativei DiscoverEU, te invităm să împărtășești experiențele tale de călătorie pe rețelele de socializare (Instagram, Facebook, Twitter), cu hashtag-ul #DiscoverEU. De asemenea, ai putea să susții o prezentare în cadrul școlii sau al comunității tale locale. În plus, poți să participi la #concursul foto și video #DiscoverEU și să câștigi premii incredibile. Pentru inspirație, uită-te la fotografiile și filmele trimise în edițiile anterioare”, transmit reprezentanții UE.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Eterna fascinaţie a politicianului român pentru securişti. Idioţii utili ai serviciilor

Au trecut aproape două săptămâni de la momentul în care PSD a eliminat-o pe Diana…

6 minute ago

Weekend festiv la Iulius Town: petrecere inedită la MINA Pop-Up, spectacol de dans contemporan, teatru de păpuși și demonstrații militare

Sfârșitul de săptămână este marcat în Iulius Town cu muzică, dans, dar și cu ateliere…

39 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 18 octombrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 18.10.2024, unde se vor executa reparaţii…

52 de minute ago

SCM Poli, deplasare lungă și dificilă la Vaslui

SCM Politehnica Timișoara începe cea de-a doua jumătate a turului din Liga Zimbrilor cu o…

15 ore ago

Zilele Carierei de la UPT au început cu mult entuziam și interes/FOTO

Un eveniment mult așteptat de tineri a început în forță. Cantina Universității Politehnica Timișoara s-a…

18 ore ago

CSU Poli, implicată în promovarea sportului în școli. S-a încheiat faza județeană a campionatului interșcolar de baschet

Echipele a cinci licee din Timișoara au luat parte la faza județeană a competiției de…

20 de ore ago