Candidații la alegerile europarlamentare, bombardați cu întrebari de Salvați Copii

Organizația Salvați Copiii România a întrebat 62 de candidați la Parlamentul European ce vor face pentru copiii din țara lor? „Ce veţi face în Parlamentul European pentru copiii din România?”, aceasta a fost întrebarea la care au răspuns doar 18 dintre candidați.

Candidații la alegerile europarlamentare, bombardați cu întrebari de Salvați Copii

Candidații la alegerile europarlamentare, bombardați cu întrebari de Salvați Copii

Salvaţi Copiii a trimis partidelor şi candidaţilor la alegerile europarlamentare un chestionar cu întrebări despre violenţa împotriva copiilor, copii în sărăcie/ drepturile socio-economice, copii în situaţie de migraţie/azil, copiii din zonele de conflict şi ajutorul umanitar.

18 candidaţi – printre care Rareş Bogdan, Maria Grapini, Vasile Blaga, Iurie Leancă, Cristian Ghinea şi Renate Weber – au răspuns chestionarului,

„Sunt teme reale, concrete, teme ale României, care pot avea soluţii europene, pentru că la nivelul Uniunii Europene se negociază şi decid politici generale, dar şi alocări de fonduri europene”, a spus Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România.

O parte dintre răspunsurile candidaților:

Renate Weber (ALDE)

Consultarea copiilor: „Cred ca ar trebui să existe niște proceduri de ascultare a copiilor, dar ele trebuie elaborate cu mare grijă. Nu aș vrea să-i obligăm să se înregimenteze în forme de asociere numai pentru asta. Evident, vârsta este și ea importantă.

E greu să consulți copii de 0-6 ani, dar sigur există posibilitatea consultării părinților, a profesorilor, psihologilor privind impactul unor măsuri. E puțin diferit în cazul copiilor cu vârste mai mari. Importante sunt procedurile de consultare și în funcție de temele în legătură cu care vrem să acționăm”.

Violenţa împotriva copiilor: „Cred că importantă este conștientizarea cu privire la consecințele pe care le au violențele asupra copiilor. Pedepsele corporale sunt un aspect, în instituții sau în familie, dar fenomenul de bullying are, de asemenea, consecințe uriașe asupra dezvoltării copiilor.

Ar fi bine să organizăm în Parlamentul European niște audieri publice în prezența unor deputați din țările care nu au ratificat Convenția, a unor experți din statele în care ea se aplică deja cu rezultate pozitive, a unor psihologi etc.”

Copiii în sărăcie/drepturile socio-economice: „Voi sprijini întotdeauna măsurile concrete prin care pot fi ajutați copiii pentru a ieși din sărăcie, pentru a-i încuraja să meargă la școală, pentru a reduce abandonul școlar, iar pentru asta e nevoie de fonduri. E important ca în astfel de programe să fie prinși și părinții copiilor.

Accesul la servicii de sănătate de calitate este și el fundamental. Nu susțin însă măsurile care, în spatele cuvintelor frumoase privind protejarea sănătății copiilor, ascund practici protecționiste sau reprezintă subvenții mascate ale unor produse.”

Vasile Blaga (Partidul Național Liberal)

Participarea copiilor la decizie: „Cred că pentru a crește copii care să ajungă adulți sănătoși este foarte important ca vocea copiilor să fie ascultată. La nivelul familiei apropiate, familiei extinse, școlii și, de ce nu, al politicii, copiii trebuie ascultați, iar problemele lor luate în considerare. Este clar că în ziua de astăzi copiii nu mai sunt crescuți ca pe vremea mea sau chiar ca pe vremea copiilor mei.”

Copiii în sărăcie/drepturile socio-economice: „Înțeleg că România are cei mai mulți copii vulnerabili din toate statele Europene. Trebuie să devină un obiectiv European, dar și unul național reducerea drastică a numărului copiilor vulnerabili în fața sărăciei. Dincolo de garantarea unor drepturi fundamentale ale copiilor la nivelul Uniunii, de linii de finanțare deschise pentru eradicarea sărăciei în rândul copiilor cu toate direcțiile lor, este în primul rând datoria României să aibă grijă de copiii ei. Ca să răspund direct la întrebare, da, sunt dispus să sprijin o astfel de inițiativă.”

Iurie Leancă (Pro România)

Participarea copiilor la decizie: „Deși tratatele internaționale prevăd dreptul copiilor de a fi auziți, avem nevoie de instrumente care să transpună în practică acest drept atât de important. Trebuie să identificăm un mecanism viabil care să ofere copiilor dreptul de a participa la procesul de luare a deciziilor, în special în cazul politicilor care-i vizează. Și aici trebuie să mizăm pe suportul ONG-lor de profil care cunosc cel mai bine atât problemele cu care se confruntă copiii, cât și soluțiile care ar contribui cel mai bine la remedierea acestora.”

Violența împotriva copiilor: „Împreună cu colegii vom face demersuri pentru ca UE să inițieze campanii de informare și sensibilizare cu privire la diferitele forme de violență împotriva copiilor. Concomitent, vom lucra activ pentru a ne asigura că statele membre respectă Directiva UE (2011/93/UE) privind combaterea abuzului sexual și a exploatării sexuale a copiilor, precum și a pornografiei infantile. Totodată, vom promova activ aplicarea Convenţiei Consiliului Europei pentru protecţia copiilor împotriva exploatării sexuale şi a abuzurilor sexuale.”

Copiii în sărăcie/drepturile socio-economice: „Faptul că astăzi 50% din copiii români sunt expuși riscului sărăciei și excluziunii sociale trebuie să motiveze eurodeputații din partea României să prioritizeze pe agenda lor promovarea alocării a cât mai multor fonduri europene din CFM (Cadrul Financiar Multianual) pentru diminuarea acestor statistici triste.”

Maria Grapini (PSD)

Participarea copiilor la decizie: „Copiii știu să-și exprime spaimele și nemulțumirile, direct și sincer, iar vocea lor trebuie, categoric, ascultată. Din postura mea de europarlamentar și, sper, viitor europarlamentar, voi milita pentru o voce sonoră a copiilor din România și UE și pentru libertatea ca ei să se facă auziți, ori de câte ori sunt în dificultate.”

Violența împotriva copiilor: „Voi propune un buget consistent pentru acțiuni de informare în fiecare stat membru, în scopul prevenirii violenței.”

Copiii în sărăcie/drepturile socio-economice: „Ce guvern din UE sau din lumea întreagă își dorește sărăcie și excluziune socială? Sunt, cred eu, cele mai grele provocări ale statelor, pentru că vorbim despre copii într-o conjunctură nefericită, vorbim, deci, despre viitorul nostru, iar acesta trebuie să fie, obligatoriu, unul optimist. Voi sprijini întotdeauna un asemenea demers, cum am făcut-o și până în prezent, mă voi lupta pentru acces liber și neîngrădit la servicii medicale și educaționale! Consider că fiecare, în țara lui, trebuie să aloce atenție majoră și bugete serioase pentru a rezolva aceste vulnerabilități critice, dar e nevoie și de un demers european comun, imediat și consistent.”

Cristian Ghinea (Alianța 2020 USR-PLUS)

Copiii în sărăcie/drepturile socio-economice: „În 2016 am coordonat Pachetul Anti-sărăcie, inițiativa guvernului Dacian Cioloș de a orienta fondurile europene spre problemele sărăciei extreme. Cele mai multe dintre măsuri vizau copiii. Rămân credincios ideii că e nevoie de intervenții integrate din fonduri europene în România pentru a da o șansă generațiilor viitoare.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene

Visul luptei pentru titlu s-a încheiat prea repede pentru CSM Lugoj, care deşi a avut parte de un sezon regular foarte bun nu a putut trece de primul tur din play-off. CSO Voluntari 2005 s-a impus astfel cu 2-0 la general în duelul cu CSM Lugoj, după 3-1 în deplasare şi 3-0 (25-23, 26-24, 25-12)...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Consiliul Județean Timiș a primit confirmarea aprobării cererii de finanțare depuse în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul primește 25 de milioane de lei pentru cumpărarea a 25 de noi microbuze ecologice, destinate mediului școlar
După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic
Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
Dorința administrației orașului, de a demara operațiunile pentru ridicarea unui nou spital municipal, a făcut joi primul pas spre realizare. Deocamdată vorbim despre hârtii, nu despre demararea unei licitații pentru construire, primarul Dominic Fritz a semnat acordul de colaborare cu IFC, divizie a Băncii Mondiale, instituție care va realiza un prim studiu de prefezabilitate referitor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara a semnat cu IFC contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru ridicarea unui nou spital municipal
Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Cu ajutorul Consiliului Județean Timișoara, iubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou spre Serbia, pe cea mai lungă pistă din România. Veți putea pedala pe pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, pe la frontiera româno – sârbă. În urma solicitării făcute de CJ Timiș, se va putea circula...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În acest weekend se va putea pedala pe pista de pe malul Begăi, până la Zrenjanin
Top