Stiri nationale

Se vede autostrada la Dealul Liliecilor, pe lotul 4 din Lugoj – Deva / FOTO

Lucrările efectuate la una dintre cele mai importante investiţii din domeniul infrastructurii din zona de vest a României, cele de pe lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva, înaintează cu succes. Efortul depus la problematicul Deal al Liliecilor, din zona nodului de la Şoimuş se vede şi terasamentul pe care va trece în zonă drumul rapid este deja bine conturat.

Dealul Liliecilor

În acest an, până în toamnă vom circula şi pe lotul 4 din autostrada  Lugoj – Deva, promit atât constructorul român al acestuia, dar şi reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR, beneficiarul lucrării. O serie de imagini realizate de unul dintre membrii forumului peundemerg.ro în urmă cu câteva zile, arată progresul  obţinut pe cel mai dificil sector din acest lot, la Dealul Liliecilor. Aici, dealul a fost „tăiat” pentru a permite realizarea autostrăzii, iar alunecările de teren apărute au întârziat semnificativ terminarea acestora. A fost necesară adoptarea unor soluţii tehnice noi, ceea ce a dus, cel puţin pe moment, la stabilizarea terenului. Imaginile realizate prezintă „terasa” pe care va fi realizată efectiv autostrada în această zonă. Deasupra văii Mureşului şi a şoselei de pe marginea acesteia.

Stabilirea firmei constructoare pentru acest lot a avut loc în anul 2013, termenul de finalizare al lucrărilor, după mai multe întârzieri fiind stabilit în 2018. Din păcate, din cauza problemelor apărute nici acesta nu a fost respectat, finalizarea fiind aşteptată spre luna septembrie din acest an.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

7 minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

20 de minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

28 de minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

O oră ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

14 ore ago