“Divorţ” în stilul Nicolae Robu. La greu, primarul renunţă la ACS Poli şi pune echipa la mezat

nicolae robu

nicolae robu

Primarul Nicolae Robu renunţă definitiv să se mai implice la ACS Poli, după ce echipa a retrogradat în Liga a III-a. Robu anunţă că echipa este de vânzare, iar el personal se va retrage în meciurile în care dă de la zece goluri în sus. Evident, “divorţul” a fost anunţat pe pagina sa de Facebook.

„Dacă există persoane / firme interesate să preia ACS POLI, rog contactarea celor trei membri asociați menționați -CLT, CJT, UPT-. Subsemnatul am disponibilitatea să fiu mijlocitor, dar atât și numai atât! Să fim optimiști! Hai Poli!”, astfel se termină o lungă postare pe Facebook a primarului Nicolae Robu, prin care anunţă că se leapădă de Cea Mai Poli Dintre Toate Poli (CMPDTP), aşa cum îşi alinta echipa. Robu se plânge că, din 2015, s-a zbătut aproape singur să ţină echipa în viaţă, dar acum renunţă la proiect, urmând să-şi continue “cariera” fotbalistică în meciurile în care marchează de la zece goluri în sus.

“ACS POLI A RETROGRADAT ÎN LIGA A III-A. AM DATORIA SĂ-MI CLARIFIC POZIȚIA, BĂRBĂTEȘTE, FĂRĂ ESCHIVĂRI, AȘA CUM ÎMI E ÎN FIRE
M-am zbărut aproape de unul singur din 2015 încoace să asigur finanțare acestei echipe, rugându-mă în stânga și-n dreapta. Nu de puține ori, ruga mi-a ajuns la frontiera cu milogeala. Extrem de puțină lume mi-a răspuns, majoritatea prieteni sau în orice caz apropiați, care de fiecare dată au declarat că o fac pt mine. Le mulțumesc tuturor!
Ajunsesem într-o bună postură în 2017, cu un lot bun, cu care am reușit să învingem CFR Cluj la Timișoara, într-un meci memorabil -și am fost prima echipă care am făcut-o!- și imediat apoi pe veșnica noastră rivală Dinamo, la București. ANAF Timiș ne-a luat, însă, toți banii de la Ligă dedicați susținerii turului -720.000 euro!-, lucru care nu s-a mai întâmplat niciunei echipe nici până atunci, nici după, deși cel puțin jumătate aveau datorii la stat mai mari ca noi! Acest fapt a însemnat începutul sfârșitului.
Am retrogradat din Liga 1 în Liga 2 în 2018, iar apoi din Liga 2 în Liga 3 în 2019, lipsa de finanțare implicând șocuri mari în lot, dovedite fatale. Și după 2017, de departe cea mai mare parte a finanțării tot subsemnatul am rezolvat-o. M-au ajutat, în tot acest timp, d-nii Radu Birlica, singurul care a acceptat responsabilitatea de Președinte în situația dată și profesorul Viorel Boiț, mereu alături. Le mulțumesc lor și tuturor antrenorilor care s-au străduit să servească fenomenul istoric Poli, la echipa I și la Centrul de Copii și Juniori, centru mereu cu performanțe peste echipa I. În mod special, îi mulțumesc profesorului Răchită, extrem de seriosul și dedicatul Vivi Răchită și îmi exprim regretul că a venit la noi prea târziu pt a ne mai putea salva(…)
Fac, însă, și cu această ocazie, cunoscut faptul că ACS POLI este, urmare a strădaniilor mele și a bunăvoinței d-lor Marian Iancu și Viorel Boiț, în posesia palmaresului istoric “POLI TIMIȘOARA”, de la 1921 până în prezent și a drepturilor asupra numelui “Poli” și a derivatelor și culorilor alb-violet în fotbal. Și că are o zestre de jucători tineri, valoroși, considerabilă. Și nu ascund, desigur, că asociația ACS POLI, având ca membri asociați Consiliul Local Timișoara, Consiliul Județean Timiș și Universitatea Politehnica Timișoara este în insolvență. Acestea fiind zise, anunț că eu pun punct pt totdeauna implicării mele în fotbal, rămânând de-acum doar simplu privitor și jucător de plăcere”, a scris Robu pe Facebook.
“Bărbăteşte, fără eschivări”, Robu nu spune însă nimic de managementul rudimentar de la club, management pe care l-a patronat, de jucători valoroşi plecaţi pe gratis, deşi erau oferte mari pentru ei, de schimbări aiurea de antrenori şi multe altele care au condus la acest deznodământ catastrofal.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

10 comentarii pentru acest articol

cris a spus: (iunie 4th, 2019 at 21:44 )

poate vine poli1921, pensionarul iubitor de recas sa preia echipa!! daca si asa a vazut toate meciurile din 60 incoace!! acuma e momentul lui. hai batrane pensionar!! sa te vedem!!

pufi a spus: (iunie 4th, 2019 at 22:12 )

S-a ajuns in stadiul in care le spuneam celor 300 de baieti in espadrile ca disparitia singurei echipe care detine palmaresul adevaratei Poli,Nu va duce la recunoasterea fostei Stiinta (actuala Asu) ca echipa reprezentativa pt. acest oras,ba mai mult,le spun ,ca in maxim 2 ani nici ei nu-si vor mai aduce aminte ca a existat echipa asta luata artificial cu japca.Asu si Ripi se topesc si ele incet dar sigur,ca zaharul din ceai.

Poli 21 a spus: (iunie 4th, 2019 at 22:38 )

Mai cris, cred ca ai putea sa reprezinti etalonul mitocaniei si a lipsei de materie cerebrala. La felul cum te flatulentezi pe site ma indoiesc ca vei ajunge vreodata pensionar, caci sunt sanse ca de Ignat sa scape lumea de tine.

wtdg a spus: (iunie 4th, 2019 at 23:29 )

O veste buna, daca cineva preia echipa sunt sanse ca Poli sa-si revina daca nu se mai implica individul asta de la primarie. Daca nu, vom constata disparitia echipei Poli si Timisoara va ramane cu o singura echipa cat de cat performanta, Ripensia, desi ar fi bine sa ramana doua echipe reprezentative si cu traditie pentru fotbalul timisorean.

tibi a spus: (iunie 5th, 2019 at 01:29 )

in fire iti sta sa distrugi orice atingi, papitoi penibil ce esti. ti s-a spus de nenumarate ori ca esti un incompetent, dar tu ii dai inainte, penalule. sa te manance puscaria!

Valentin a spus: (iunie 5th, 2019 at 07:08 )

De anul viitor divorțam și noi de el. Aleluia! Scăpăm de el, de Naslei, de toți incompetenți care sunt în aparatul primărie.

Violet a spus: (iunie 5th, 2019 at 08:26 )

Ce ușor aruncam cu injurii înspre singurul OM care s-a străduit să salveze fotbalul de performanta în oraș. A finanțat echipa cu milioane de euro, atât cât s-a putut, ați fi vrut să continue atunci când legea a stabilit că nu este legal? Să meargă la pușcărie? Pentru ce și pentru cine? Pe internet sunt milioane de polisti, la stadion însă ați venit 100-200 și în liga 1. Așa că lăsați heităreala și susțineți în continuare Primarul, dacă Timisoara pierde o asemenea valoare va fi vai de capul lui de oraș.

Ciuda de la ACS! a spus: (iunie 5th, 2019 at 09:25 )

Vad ca multi ne canta prohodul de 7 ani de cand avem acest proiect. Va spunem clar, echipa suporterilor din Timisoara, cea care are de la inceputuri culori alb violet, va continua multi ani de acum inainte.
Este o echipa facuta din iubire si pasiune pentru fotbal nu din interese!!

Poli suntem noi, suporterii!

Poli 21 a spus: (iunie 5th, 2019 at 10:56 )

NEstimati tovarasi din redactie, mai lasati vechile obiceiuri legate de cenzura si incercati sa depasiti stadiul de lingatori in dos ai tilharilor ce va stipendiaza.

Poli 21 a spus: (iunie 5th, 2019 at 11:02 )

Pentru ciuda de la acs : prohodul se cinta doar persoanelor normale care s-au nascut si apoi, conform firii legii, au decedat. Voi nu sunteti decit un produs al incestului intre hertzog si psd, asa ca mormintul vostru va fi undeva la marginea cimitirului fotbalistic.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura

Un număr de 207 dintre cele 341 proiecte depuse în cadrul programului TimCultura 2024 al Consiliului Județean Timiș au fost acceptate pentru finanțare de către comisia de selecție. Suma totală solicitată s-a ridicat la 14.700.000 lei, iar bugetul disponibil pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural – artistice și de tineret este de 6.150.000 lei, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ

O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Cinci microîntreprinderi vor beneficia de finanțare din fonduri europene, din Programul Regional Vest, lansat anul trecut. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat primele contracte de finanțare a unor întreprinderi private prin Programul Regional Vest. Astfel, peste 1,66 milioane de lei, dintre care 877.000 lei fonduri nerambursabile, vor fi investiți la o societate timișoreană, specializată...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
Vasile Blaga şi Cristian Buşoi sunt noii şefi ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, potrivit unei decizii a Biroului Permanent Naţional al PNL. Ce legături au cei doi cu Timişoara? Ambii sunt absolvenţi ai unor facultăţii din Timişoara, având în spate şi mandate de parlamentari de Timiş. Amândoi sunt acum europarlamentari, dar niciunul nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cine sunt noii şefi ai PNL Timiş şi PNL Timişoara. Ce legături au Vasile Blaga şi Cristian Buşoi cu Timişoara
Nicio surpriză! În şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului din această după-amiază a fost luată decizia schimbării lui Alin Nica din funcţia de preşedinte al PNL Timiş. În locul lui a fost votat ca preşedinte interimar Vasile Blaga. De asemenea BPN a validat decizia luată de coaliţie, respectiv candidaţi comuni PSD-PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica, demis de la şefia PNL Timiş. Vasile Blaga, preşedinte interimar. Cristian Buşoi preia conducerea PNL Timişoara
Un număr de 207 dintre cele 341 proiecte depuse în cadrul programului TimCultura 2024 al Consiliului Județean Timiș au fost acceptate pentru finanțare de către comisia de selecție. Suma totală solicitată s-a ridicat la 14.700.000 lei, iar bugetul disponibil pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural – artistice și de tineret este de 6.150.000 lei, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura
În aceste luni, Primăria Timișoara lucrează la realizarea unei noi parcări, în zona Girocului, pe strada Martir Ioan Stanciu. Acolo se amenajează câteva zeci de noi locuri de parcare. Conform reprezentanților municipalității, în aceste zile, se montează dale înierbate. Soluții similare au mai fost aplicate în parcările timișorene și s-au dovedit a fi lipsite de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În scurt timp se va termina amenajarea unei noi parcări în zona Giroc/Foto
Unul dintre ultimii pași pe care proiectul noului stadion al Timișoarei îl mai are de trecut a fost „bifat”. Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea arenei care se va ridica in locul stadionului Dan Păltinișanu a intrat marți în procedură de transparență.  Potrivit legii, acest proiect trebuie să fie supus dezbaterii publice...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hotărârea de guvern pentru noul stadion al Timișoarei este în dezbatere publică/FOTO
Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Top