Judete

Vreți să scăpați de vechiul televizor? Caravana ECOTIC vine la voi în zonă!

Puteți să duceți televizorul sau radioul de care vreți să scăpați la stația de reciclare, care vine în localitatea voastră. Stația de Reciclare, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul rural si urban mic a ajuns în Timiș.

Vreți să scăpați de vechiul televizor? Caravana ECOTIC vine la voi în zonă!

Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC pune la dispoziție un punct de colectare mobil – Caravana ECOTIC – unde aceste deșeuri (echipamente electrice și electronice) pot fi aduse și predate spre reciclare. In perioada 1-15 iulie 2019, ECOTIC, cu sprijinul Agenției pentru Protecția Mediului Timiș și al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, desfășoară prima etapă a campaniei, fiind vizitate cinci localități, după următorul program:

Jimbolia, 1-3 IULIE 2019 (în fața Casei de Cultură)

Lenauheim, 4-6 IULIE 2019 (în curtea Școlii Gimnazialae Lenauheim)

Lovrin, 7-9 IULIE 2019 (în curtea Pieței agro-alimentare)

Periam, 10-12 IULIE 2019 (în fața Sălii de sport Periam)

Sânnicolau Mare, 13-15 IULIE 2019 (în parcarea Casei de Cultură)

Fiecare locuitor care va aduce la Caravana ECOTIC 20kg DEEE cumulate va primi un tichet cadou de 10 lei, pentru 40 kg cumulate va primi un tichet de 20 lei iar pentru 60 kg cumulate un tichet de 30 lei. Persoanele ce vor aduce intre intre 5 și 19 KG DEEE cumulate vor fi inscrisi automat la tombola, putand castiga 5 premii a 100 lei card Dedeman.

„O asemenea campanie are un rol foarte important, cu atât mai mult în mediul rural, cu cât deseori aceste zone duc lipsă de informații în ceea ce privește colectarea separată, și, implicit de puncte de colectare. Practic, campania Stația de Reciclare aduce informația și punctele de colectare la ușa oamenilor”, declară Marius Ungurean, coordonator regional vest al Asociatiei ECOTIC.

Preluarea de la domiciliu a echipamentelor voluminoase (TV, frigidere, mașini de spălat) este gratuită pe baza programării telefonice la numărul de telefon 0732.148.550 in intervalul orar 10.00-17.00 sau direct la Caravană. Programarea se va face în prima zi de campanie din fiecare localitate.

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

11 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

12 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

15 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

16 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

17 ore ago