Primăria Timişoara

Dezvoltarea în forţă a Timişoarei e blocată de forţe rău intenţionate

Forţe rău intenţionate împiedică dezvoltarea în forţă a infrastructurii locale timişorene, spune primarul Nicolae Robu. El subliniază că din diferite motive nu se dau aprobări pentru realizarea a două noi poduri peste Bega, iar la pasajul de la Solventul statul român e acuzat de proastă funcţionare.

Nicolae Robu pe santier

De săptămâna viitoare, circulaţia rutieră între Piaţa Consiliul Europei şi Bulevardul Antenei/strada Popa Şapcă se va desfăşura sub noi auspicii, odată cu deschiderea unui nou pasaj, realizat de cei de la Iulius Town, pe sub noul parc deschis în complexul mixt timişorean. Acesta a fost integral realizat cu fondurile investitorului privat şi ulterior donat primăriei, dar aceasta nu l-a oprit pe primar să se laude cu reuşita instituţiei pe care o conduce, care a oferit în mandatele sale cel de-al patrulea pasaj „nou” cetăţenilor Timişoarei. Mai mult, Robu a insistat că acel pasaj ar fi fost impus prin planul urbanistic zonal, deşi investitorul avea pasajul pregătit oricum în proiect.

„Am avut discuţii private cu investitorul Iulian Dascălu, inclusiv despre pasaj, înainte. El a spus ce vrea să facă, ce investiţie şi care e strategia primăriei, dacă e de acord şi va primi susţinere şi, în cazul că nu, că va renunţa la dezvoltare, că va face un proiect mai mic sau că va merge în alt oraş”, a declarat Robu, în sprijinul afirmaţiilor sale.

Noua investiţie donată primăriei va ajuta la decongestionarea traficului rutier, interesul primăriei fiind de a realiza inelele 2 şi 4, dar marea problemă a momentului este că alţii sabotează conştient municipalitatea.

„Facem al patrulea pasaj, cu banii altora. Ne interesează inelele 2 şi 4. Avem două poduri în proiect, stăm de trei ani după avize. Unii ne încurcă, nu ne lasă să construim, vin cu obiecţii, nu ne dau avizele. Dacă nu eram încurcaţi de diferite condiţii, puteam să ne apucăm de treabă la acestea. La Solventul nu am putut beneficia, chiar dacă proprietarul a donat acel teren. Statul a pus pe nişte clădiri sechestru, chiar dacă acele clădiri nu mai există efectiv. Nu s-a făcut comisie, cat de prost funcţionează statul român… Vom învinge toate obstacolele! Noi am făcut acum trei ani investiţia la pasajul Popa Şapcă, unii nu au văzut că acolo s-a făcut un pasaj nou, ci că s-a lărgit cel existent. Am făcut breteaua spre strada Baader, dinspre Demetriade şi bd. Antenei. Aveam în proiect, noi, un pasaj sau două, unul lung, până pe Circumvalaţiunii, fie unu să traverseze proprietatea lui Dascălu şi după spre Circumvalaţiunii. Cu ocazia emiterii avizului de oportunitate penrru PUZ, noi am cerut să se realizeze acel pasaj necesar de către dezvoltator, să fie donat municipiului. Astfel am scăpat de efortul financiar”, a mai declarat Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chinologice care au avut loc, în acest weekend la…

5 ore ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

10 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

13 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

13 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

13 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

13 ore ago