Invatamant

Timiș, înaintea începerii anului școlar: șase școli și grădinițe fără autorizație sanitară de funcționare

În nici două săptămâni se va auzi clopoțelul din prima zi de școală. În Timiș sunt șase școli și grădinițe fără autorizație sanitară de funcționare, iar unele probabil nici nu vor primi această autorizare pe parcursul anului școlar viitor.

Timiș, înaintea începerii anului școlar: șase școli și grădinițe fără autorizație sanitară de funcționare

Principalele motive pentru care școlile și grădinițele nu au această autorizație sunt fie lipsa apei și canalizării, fie lucrări în derulare ori alte deficiențe. Școlile și grădinițele pot funcționa și fără această autorizație, cu asumarea responsabilității directorului.

Școala primară din Cliciova, comuna Bethausen, nu are apă curentă și canalizare, deci nici autorizație sanitară de funționare. Există însă aprobare pentru lucrări de alimentare cu apă și canalizare, care urmează să înceapă. Nici Grădinița cu Program Normal Cliciova (Bethausen) nu are autorizație sanitară de funcționare și nici apă curentă și canalizare, dar urmează să înceapă lucrările pentru introducerea acestor utilități. Grădinița cu Program Normal Ivanda, din comuna Giulvăz, nu are nici ea autorizație sanitară de funcționare. Aceasta funcționează în Căminul Cultural, cu intrare direct din stradă în sală. Grădinița cu Program Normal din Topolovățu Mare este și ea pe listă.

Aici clădirea a fost recent intabulată, iar autorizația este în curs de soluționare. Grădinița cu Program Normal din Sânpetru Mic, din comuna Variaș, nu avea apă și avea grupuri sanitare în curte – între timp au avut loc lucrările pentru a remedia aceste deficiențe, dar lucrarea pentru aceste utilități este finalizată și urmează să fie obținută autorizația sanitară. Ultima pe listă este Grădinița cu Program Normal din Folea, comuna Voiteg. Aici au fost executate lucrări la acoperiș, urmează lucrări de reparații la fațadă, iar in interior sunt executate lucrări de igienizare și modernizare.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

7 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

7 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

7 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

8 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

8 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

11 ore ago