Sport

Am scăpat uşor! Spania a învins România la doar un gol diferenţă

Zile întregi ni s-a inoculat ideea că vom fi martorii unei mari surprize, că Spania nu mai e Spania şi că România într-o zi bună poate bate pe oricine. Şi totuşi… singura surpriză a fost că am luat bătaie la doar un gol diferenţă. Vorbim de meciul din etapa a 5-a a preliminariile pentru Euro 2020 dintre România şi Spania, disputat pe Naţional Arena.

Deşi, teoretic, dar doar pur teoretic aveam o echipă ofensivă, în primele 12 minute Tătăruşanu a fost singurul român de pe teren, parând extraordinar două şuturi de la Alcacer, unul de la Alba şi un „cap” al lui Ramos. Cu o apărare penibilă şi un mijloc inexistent, era o problemă de scor până se va deschide scorul. Aşadar, la mijlocul primei părţi, Deac a făcut un penalty inutil în careu, pe care nu l-au văzut nici la reluări doar comentatorii PRO TV, iar Sergio Ramos l-a învins în sfârşit pe bravul Tătăruşanu. Tricolorii nu s-au trezit până la pauză, iar Alcacer l-a mai remarcat o dată pe Tătă. La pauză, doar 0-1, deşi diferenţa a fost de şapte clase.

Partea secundă începe cu o fază de manual a ibericilor, care reuşec un gol de pus în ramă după un tiki-taka remarcabil, Alcacer fiind autorul golului. Spania a continua să domine, dar Contra a început să facă schimbări inspirate, din care prima chiar a adus un plus, Andone în locul lui Keşeru, atacantul „bulgar” care nu prea a atins mingea. Şi la o fază care nu anunţa mare lucru, timişoreanul Benzar a centrat pentru Puşcaş, care a continuat cu o minge la bătaie la Andone, acesta marcând la prima ocazie a României, minutul 60, şi mai erau 30 de minute de speranţă.

Ibericii au pus stăpânire pe joc şi păreau că se vor impune lejer, însă din nou Alcacer, Rodrigo, Alba nu l-au bătut pe Tătăruşanu. De cealaltă parte, la un contraatac iniţat de alte rezerve, Maxim şi Ianis Hagi, Puşcaş a fost faultat la 18 metri, iar Diego Llorente a văzut roşu. Din păcate, Hagi nu a marcat din liberă şi nici Puşcaş sau Grigore în prelungiri, deşi au avut şanse bune, dar parcă remiza era un scor prea mincinos pentru ce s-a întâmplat.

Rămânem cu gustul că se putea mai mult, dar o puteam încasa mult mai rău, mărturie stând statistica şuturilor pe poartă, 3-9, dar şi posesia, 30%-70%! Calificarea se joacă, dar e clar că România trebuie să arate şi fotbal, nu doar să se bazeze pe noroc şi pe ziua mai proastă a adversarelor.

România (5-3-2): Tătăruşanu – Benzar, Nedelcearu, Chiricheş, Grigore, Toşca – Deac, Marin, Stanciu – Keşeru, Puşcaş
Rezerve: Radu, Niţă, Rus, Grozav, Maxim, I. Hagi, Păun, Anton, Bordeianu, Fl. Ştefan, Cicâldău, Andone

Spania (4-3-3): Kepa – Jesus Navas, Ramos, Llorente, Alba – Fabian Ruiz, Busquets, Saul – Rodrigo, Alcacer, Ceballos
Rezerve: De Gea, Pau Lopez, Carvajal, Hermoso, Sarabia, Thiago Alcantara, Suso, Oyarzabal, Gaya, Rodri, Unai Nunez, Parejo

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

3 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

4 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

5 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

7 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

12 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

12 ore ago