Primăria Timişoara

După carosabil se repară şi trotuarele, dar nu imediat. Cei care fac reclamaţii „gravitează în jurul polului negativ”

Cei care pun poze pe Facebook cu trotuarele rămase sparte după reabilitarea străzilor din zona centrală a oraşului sunt oameni răi, care fac încontinuu reclamaţii şi despre care Nicolae Robu se întreabă dacă „au înfăţişare ca noi”. Primarul spune că ideea a fost ca lucrările să se concentreze pe traficul pietonal, ca circulaţia să fie deschisă, iar restul intervenţiilor adiacente, trotuare şi spaţii verzi să se facă ulterior.

Nicolae Robu se luptă din nou cu haterii care nu sunt niciodată mulţumiţi, fac permanent reclamaţii şi care „gravitează în jurul celuilalt pol, cel negativ”. Discuţia a apărut după ce mai multe persoane ar fi pus poze pe Facebook cu zone unde, după încheierea lucrărilor la carosabil, trotuarele şi accesul de la treceri de pietoni au rămas nereparate. Sunt oameni răi, reclamagii, spune edilul-şef, care insistă că e stabilită o ordine clară a lucrărilor, că important era ca să se dea drumul la circulaţia rutieră, iar restul se poate face şi ulterior. Mai facem nişte „carosabile” pe câteva străzi, după care rezolvăm şi trotuarele, asigură Robu.

„Se pun poze pe Facebook de către oameni ce suferă la orice se face bine în oraş. Prioritar a fost să dăm în folosinţă carosabilul, ulterior urmează trotuarele şi spaţiile verzi. Ne propunem să fie tot impecabil. Prioritatea acum e pe strada 20 Decembrie, după ne concentrăm pe Loga şi prin faţă pe la Primărie, până spre catedrală. Urmează reparaţiile la spaţiul verde, acum arată rău. Unii sunt răi fac încontinu reclamatii, aşa judecă unii. Îţi faci cruce, te întrebi cum au ei înfăţişare ca noi. Parcă sunt construiţi după alte valori, gravitează în jurul celuilalt pol, există plus şi minus, ei se învârt în jurul celui negativ”, a declarat, marţi, Nicolae Robu.

Dar, în ciuda celor care gravitează în jurul polului negativ, primarul ştie că cetăţenii apreciază ce s-a făcut, aceasta din dialogul direct cu ei.

„Lucrările din partea centrală a orașului au fost, în parte, finalizate, cele mai importante dintre ele, care au și afectat traficul cel mai mult. Pentru mine ar fi de mirare ca cineva să nu aprecieze ce s-a făcut aici. arată mult mai modern, mai frumos în această parte și e mult mai funcțional. Am promis că cel târziu luni dimineața e dată în folosință axa sud-nord. Sâmbătă am dat drumul traficului și totul arată foarte frumos, modern și e super funcțional. Ieri (n.r. luni),în prima zi de școală, s-a întâmplat fără să avem aglomerație. Mereu primeam reproșuri că prin modernizările pe care le facem înghesuim mașinile în zona centrală. Nu, oricine poate vedea că acum zona centrală a fost decongestionată mai mult ca oricând pentru că mașinile au circulat fluent, nu au mai stat bară la bară”, a mai declarat primarul.

Primarul a oferit şi o lecţie de tehnologie, el a demonstrat de ce apare, de fapt, poluarea din cauze auto: „Poluare, zgomot mai mare se produce atunci când ba oprești, ba pornești, atunci se întâmplă aceste fenomene negative. Maşinile au circulat fluent, poluare nu se mai face, la acele opriri apare uzura maşinii, cu acceleraţie, noxe atunci sunt fenomene negative. Timpii de deplasare au scăzut considerabil”.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

3 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

6 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

6 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

7 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

7 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

7 ore ago