Sport

„Nedved” merge în Liga a 3-a. Bălace preia banca tehnică de la ACS Poli

ACS Poli Timişoara are un nou antrenor, pe fostul jucător de la Poli AEK, dar și de la ACS, Silviu Bălace. Acesta a purtat tricoul alb-violet în peste 100 de partide, în perioadele 2003-2006 şi 2012-2015, contribuind la cele două promovări reuşite în aceşti ani. După ce a pus punct carierei sale de fotbalist în 2015, a înfiinţat propria şcoală de fotbal, Galaxy Timişoara.

Administratorul special, Petre Muşat, a transmis: „Am dorit să aducem un suflu nou la club şi am încredere că Bălace este alegerea potrivită. Cunoaşte spiritul lui Poli, este foarte implicat în fotbalul local şi are experienţă în a lucra cu jucători tineri şi cu juniori. Îi mulţumim că şi-a asumat responsabilitatea acestui post şi îi urăm mult succes!”. Bălace a semnat un contract cu clubul pe un an de zile.

„Ca jucător am venit în două perioade destul de grele şi, culmea, am plecat în două perioade bune. Când am ajuns în 2003 am reuşit să redresăm echipă, apoi a venit Marian Iancu la club şi eu am plecat într-o perioadă de vârf al lui Poli. Am revenit când echipa era în Liga a II-a, o perioadă grea, la un început de drum, şi am ieşit din fotbal în 2015 când echipa revenise în prima ligă. Acum este o perioadă şi mai grea, sunt aici într-o nouă postură, ca antrenor, acesta fiind primul pas la un nivel mai înalt pentru mine. Îmi doresc să readuc spiritul băieţilor, pentru că am văzut că sunt puţin dezamăgiţi, şi-au pierdut încrederea în ei şi vreau să le readuc entuziamsul pentru fotbal, pentru că sunt tineri. Din păcate, timpul ne presează, deci numai prin tinereţea lor, prin abilitatea noastră de a-i capacita, putem obţine rezultatele de care avem nevoie. Prin tinereţe vor reuşi multe dacă ne ascultă, cu toate că nu va fi uşor. Îmi doresc să ajungem din nou într-un moment pozitiv, să rămân de această dată, şi să revină vremurile bune la Poli”, a spus Bălace pentru site-ul clubului.

Echipa prefarată a primarului Nicolae Robu a „reușit” două retrogradări consecutive, iar în Liga 3 a început cu o remiză, o înfrângere și încă un eșec drastic, 1-6 la Ghiroda, dar în Cupă.

Petre Vlătănescu și Răzvan Ionilă vor fi secunzii lui Bălace, preparator fizic Victor Leahu, iar Cristi Chivu – maseur.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

12 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

12 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

17 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

18 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

18 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

20 de ore ago