Penibil. Antrenorul lui ACS Poli, Silviu Bălace, „mentor” şi pentru copii, vinovat pentru cel mai mare scandal din fotbalul timișean din 2019!

Partida dintre ACS Galaxy Electrometal și Progresul Gătaia a fost derby-ul Seriei a II-a din Liga 5 a Campionatului Județean. Asta până la un moment dat, când aroganța, neputința, instinctul de a face rău și prostia au dat pe afară…

Ce s-a întâmplat la acest meci este regretabil, cu atât mai mult cu cât la joc au fost prezenți și copii sau femei, care au trăit ultimele momente ale încleștării în stres, frică și lacrimi.

Dar se redăm filmul evenimentelor. Gătaia, liderul seriei a început mai bine partida și a marcat rapid două goluri, scorul fiind astfel de 0-2. Gazdele au redus din diferență înainte de pauză, dar oaspeții au refăcut diferența de două goluri în partea secundă, 1-3, Gătaia fiind evident echipa superioară. Chiar dacă jocul poate fi considerat dur și că schimburi de replici între jucători, arbitri și tribună au existat nimic nu prevedea ceea ce s-a întâmplat în minutul 82. Goran „Goța” Corojor, unul din fondatorii proiectului Galaxy, un proiect lăudabil de altfel în care să fie promovați cât mai mulți tineri, dar în care joacă mai mult „prietenii fotbaliștilor”, a fost schimbat și a avut un schimb de replici cu tatăl unui jucător de la Gătaia. Până la urmă, spiritele au încetat, cei doi dând-o la „pace”. Nu a fost de acord însă, marele făuritor de talente și fost fotbalist, mai degrabă jucător de fotbal, Silviu Bălace. Acesta l-a înjurat momente bune pe tatăl jucătorului de la Gătaia și a vrut să sară gardul și să-i aplice o corecție fizică. Marele Bălace nu a reușit să sară gardul, fiind cu greu ținut de coechipieri, însă în tribună a ajuns Florin Ilie, îl știți, fostul luptător Local Kombat, căpitan al echipei Galaxy. Este lesne de înțeles că a ieșit o bătaie generală. Bălace a ajuns și el în tribună să își exprime frustrările, lângă el fiind prezent și un alt component al AEK-ului de pe timpuri, Răzvan Ionilă. Cert este că a fost nevoie de apariția jandarmilor, a polițiștilor, a SMURD-ului și a Ambulanței, ca spiritele să se liniștească. Oricum, meciul s-a încheiat practic în acel minutul 82!

Jucător, instigator și antrenor

Evident, capul răutăților a fost Silviu Bălace. Cu un comportament suburban, cel care este și antrenorul echipei ACS Poli, formația de suflet a primarului Nicolae Robu, Bălace și-a arătat adevărata față. Și nu este prima dată când acesta are un astfel de comportament, spre sfârșitul carierei a abuzat de apelative din teren, mai ales la adresa arbitrilor. Și nu numai. Păcat că un asemnea personaj este călăuzitor pentru noi generații de copii. Mulți dintre ei talentați, dar care învață de la mentorul lor și cum să NU se comporte. Una peste alta, asta înseamnă „mentalitate”, când ești înconjurat de oameni care mai degrabă ar face un rău, decât un bine.

Mingea este în terenul AJF-ului

La partidă a fost prezent aproape întreg staff-ul Asociației Județene de Fotbal. Dacă vicele Ciprian Trancă a fost observator, alători de cunoscutul Iosif Mânecan, în tribune s-a găsit și președintele Romeo Malac. Acesta a votbit pentru debanat.ro: „Eu am fost în calitate de simplu spectator la acest joc. Ce pot să vă spun, este regretabil și inadmisibil ce s-a întâmplat. Atunci în minutul 82, Goța a fost schimbat și a avut un schimb de replici cu un părinte din tribună. Dar acolo s-a și terminat acțiunea. Doar că a intervenit Bălace, de la el s-a început scandalul. El a zis că ar fi fost înjurat, dar nimic nu scuză comportamentul său. El a vrut să sară gardul, dar până la urmă a ajuns primul în tribune căpitanul lor, Ilie. Apoi Bălace și Ionilă. S-a creat un meleu, sincer nu am văzut cine pe cine a lovit, dar așa ceva nu are voie să se întâmple. Pot doar să spun că cei care sunt vinovați să se aștepte la sancțiuni. Miercuri va avea loc Comisia. Atunci se vor strânge, să spun dovezile, vedem ce au scris arbitrii și observatorii în raport și de acolo va pleca judecata. Este posibil ca să fie chemați pe parcurs și cei implicați, dar deocamdată atât pot să vă spun, că miercuri va avea loc prima comisie”.

Așadar, fotbalul timișean este împroșcat cu noroi chiar de cei care ar trebui să îl promoveze. Vă vom informa zilele următoare cu deznodământul acestui joc de fotbal, terminat într-o luptă de stradă sub privirile copiilor și femeilor, întrerupt doar la apariția forțelor de ordine.

Autor
Etichete , ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

12 comentarii pentru acest articol

nick a spus: (octombrie 21st, 2019 at 09:58 )

si-a dat in petec acest oltean, care a primit aici si locuinta anl in detrimentul altor tineri care meritau pe bune, nu ca el vinitura salbatica!

Pop a spus: (octombrie 21st, 2019 at 10:32 )

Din păcate, s-a născut o noua echipa teroare… GALAXY. CU SMECHERASI, interlopi… Ajf-ul ii tolerează. De fapt cam peste tot în liga 4 și 5 au reapărut meciurile problema. Ca jigniri, cu înjurături din min 1 la adresa arbitrilor. De aici pina la bătăi mai e puțin.

AJF MAFIA a spus: (octombrie 21st, 2019 at 11:26 )

Am fost la meci chiar in spatele lui Malac. In acest articol omiteti un aspect foarte important si anume, la acest meci tusier nr 2 a fost ROxana Malac, un arbitru mediocru care de 2 luni este delegat la toate mecirurile tari din judet. Golul 3 a fost marcat din „ofsaid” clar ! In final ajungem la acest „parinte” care tot meciul a injurat echipa gazda din teren. Ceea ce omiteti ori ba sa spuneti este ca la schimbarea sus mentionata atat Gota cat si Balace au fost injurati de acest parinte ( exista martori care pot sa confirme). In final a fost un haos alimentat si de jucatorii oaspeti care tot incitau si alimentau altercatia. Eu in locul domnului Malac nu as spune nimica dat fiind imprejurarile in care a ajuns la sefia ajf timis si cum face cartile incat Roxa sa prinda meciurile importante desi maxim la un meci de liga 6 trebuia delegata.

ANTI MAFIA a spus: (octombrie 21st, 2019 at 13:49 )

Mister AJF MAFIA,vorbesti prosti,si noi am fost acolo si nu e adevarat ce spui, omul nu a injurat pe Gota si pe Balace, s-a injurat si contrat cu Ilie dupa ce acesta tot meicul a injurat,scuipat si amenintat toti jucatorii de la Gataia,nu va mai scuzati in spatele adevarului si al realitatii, Ilie trebuia eliminat de la cele 2 henturi intentionate din prima repriza si el nici macar un galben nu a primit.Balace a reactionat violent la contrele dintre domnul din tribuna si Ilie,iar el ca si jucator,antrenor de copii,de seniori,conducator de club,etc, trebuia sa fie primul care sa aplaneze aceste iesiri,nu primul care sa sara sa dea cu pumnul,la fel cum domnul Gota trebuia sa isi tempereze jucatorii pe parcursul jocului, ca pana la urma,dansul este seful acolo,nu mascaricii de Balace,Ionila, Ilie si etc.
Vb de arbitrul de tusa care a validat un gol perfect valabil,dar nu vorbesti de central care nu a avut tupeul sa fluiere nimic impotriva gazdelor,sa respecte regulamentul si sa acorde cartonase galbene si rosii nu nemiluita.
Sper sa fiti exclusi si din competitia de seniori si din cele dedicate copiilor,pentru ca si acolo doar cu circul sunteti si nu va meritati sintagma ”Noi iubim fotbalul”, din cei implicati ieri 4 sunt antrenori de copii….doar al 5 a fost cu capul pe umeri si a reactionat pozitiv,restul de 4,niste huligani si parveniti tinuti pe langa club pentru asa ceva.

Gugu Traian a spus: (octombrie 21st, 2019 at 14:09 )

AJF-ul Timispe langa ca se joaca cu focul , nici nu stapaneste arbitrii !!! Era clar si de asteptat ca explozia se va produce !!!

Take a spus: (octombrie 21st, 2019 at 14:28 )

Gainarul asta …se stie ca e asa. Dar ce treaba are arbitra cu asta bah AJF MAFIA? Ce fumezi?

Petre a spus: (octombrie 21st, 2019 at 15:09 )

Am fost la meci. Aceasta echipa Galaxy Timisoara tot meciul a înjurat și lovit fără minge toți jucătorii echipei Gătaia. Centralul meciului, un arbitru timorată și speriat trebuia sa acorde până la pauza cel putin 3 rosii celor de la Galaxy. Cat despre fotbal, o diferenta evidentă de valoare pt echipa din Gătaia. Toate echipele care joaca contra celor de la Galaxy sunt timorată, lovite și batjocorită cu complicitatea arbitrilor și a AJF TIMIS. Ce masuri se vor lua??? Vom v4dea!!

Nazleoo a spus: (octombrie 21st, 2019 at 19:56 )

Florin Ilie nu e bugetar? Nu l-a angajat Bitea la RATT?

sandu a spus: (octombrie 22nd, 2019 at 09:12 )

nu sunt de nicio parte in acest circ trist … din pacate fotbalul in general este inconjurat de persoane dubioase cu tot felul de interese si tot felul de IQ-uri
insa vad un comentariu de la o persoana care isi zice ANTI MAFIA si care spune printre altele
„Sper sa fiti exclusi si din competitia de seniori si din cele dedicate copiilor…”
Pai ce vina au saracii copii in tot acest scandal? Din pacate, din cauza unora ca voi, care vad totul doar ca pe o competitie se creeaza acest climat „bolnav” in fenomenul sportiv numit fotbal

MJ a spus: (octombrie 23rd, 2019 at 15:06 )

E un cerc vicios. AJF nu putea lua masuri pana acum pt ca arbitrii nu eliminau jucatorii, din instinct de conservare, pt ca pot ajunge ei victime, caz in care toti ceilalti se vor distra pe seama lor. Arbitrii nu au nicio siguranta ca pot pleca acasa nebatuti. Cei care au fost agresati pana acum (echipe, jucatori etc) trebuiau sa faca sesizari, cei de la Gataia puteau veni cu o firma de paza sau cu jandarmeria, ca sa preintampine anumite discutii, pt ca stiau toti ce vagabonzi sunt la galaxy, in frunte cu antrenorii de copii, in schimb Gataia a provocat si a insistat, pana s-a spart buba. Malac a trimis cel mai bun arbitru, si-a trimis fiica si a fost prezent la meci, tocmai pentru a se lua masuri daca se intampla ceva, nu poti sa acuzi AJF pt ce s-a intamplat!

Petre a spus: (octombrie 23rd, 2019 at 18:30 )

MJ ,, Gătaia putea veni cu firma de paza sau cu Jandarmeria”, CE PROSTII POTI DEBITA. Gătaia a fost echipa oaspete, nu e organizator de meci, și pt ce sa vina cu firma de paza ,suntem la un meci de fotbal sau la lupte K1?
DA, AJF ESTE VINOVAT pt ca nu i.a sancționat de 10 etape deloc, deși toate celelalte echipe din serie au pățit acelasi lucru!! AJF a tolerat astfel de comportamente prin NEIMPLICARE SI NEAPLICARE A REGULAMENTULUI DE DISCOPLINA A FRF.
Si sancțiunea data astăzi este PARTINITOARE, PAI CUM SA NU SUSPENZI TERENUL DUPA ACELE INCIDENTE?

Jurj a spus: (octombrie 23rd, 2019 at 21:00 )

Vine Mugurel Gusati in locullui!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene

Visul luptei pentru titlu s-a încheiat prea repede pentru CSM Lugoj, care deşi a avut parte de un sezon regular foarte bun nu a putut trece de primul tur din play-off. CSO Voluntari 2005 s-a impus astfel cu 2-0 la general în duelul cu CSM Lugoj, după 3-1 în deplasare şi 3-0 (25-23, 26-24, 25-12)...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Consiliul Județean Timiș a primit confirmarea aprobării cererii de finanțare depuse în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul primește 25 de milioane de lei pentru cumpărarea a 25 de noi microbuze ecologice, destinate mediului școlar
După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic
Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
Dorința administrației orașului, de a demara operațiunile pentru ridicarea unui nou spital municipal, a făcut joi primul pas spre realizare. Deocamdată vorbim despre hârtii, nu despre demararea unei licitații pentru construire, primarul Dominic Fritz a semnat acordul de colaborare cu IFC, divizie a Băncii Mondiale, instituție care va realiza un prim studiu de prefezabilitate referitor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara a semnat cu IFC contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru ridicarea unui nou spital municipal
Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Cu ajutorul Consiliului Județean Timișoara, iubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou spre Serbia, pe cea mai lungă pistă din România. Veți putea pedala pe pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, pe la frontiera româno – sârbă. În urma solicitării făcute de CJ Timiș, se va putea circula...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În acest weekend se va putea pedala pe pista de pe malul Begăi, până la Zrenjanin
Top