Diverse

O garderobă echilibrată. 10 piese care nu trebuie să lipsească din ea!

Trăim vremuri frumoase, cum nu s-au mai trăit până acum în istorie. Avem acces rapid la tot ce ne dorim, vindecăm bolile pe rând, trăim tot mai mult și mai sănătos și toate astea în mare parte din cauza faptului că suntem mult mai informați și conectați ca în oricare altă perioadă istorică.
Însă sunt și câteva aspecte îngrijorătoare. Mai multe de fapt, dar mă voi limita la aspectele care țin de industria modei/textilelor, deoacere în acel domeniu am informații și soluții!
Sectorul modei e al doilea sector poluant al planetei (mai ales la nivelul apei) și avem trei cauze mari: Fast fashion, folosirea fibrelor sintetice și poluarea agricolă rezultată din creșterea fibrelor naturale.

Nu insist pe aceste aspecte, deoarece voi reveni cu un articol dedicat, însă vă las câteva informații dacă vă interesează: https://en.wikipedia.org/wiki/Environmental_impact_of_fashion

Să trecem la soluții!

Puterea e mereu la consumator. Și atâta timp cât bloggurile, vloggurile și Instagram promovează ideea că moda înseamnă să ai tot ce e nou și să nu porți aceeași piesă de două ori nu ne îndreptăm unde trebuie.
În primul rând moda și stilul sunt lucruri diferite. Moda e o industrie în care artiștii, brandurile vin cu idei noi constant și propun direcții stilistice personale pentru sezoanele care urmează. Iar stilul e oglindirea exterioară a personalității și a individului. În stilul personal integrăm elemente din modă constant. Acestea sunt diferențele. Stilul personal nu se schimbă odată ce ajungem la o maturitate. Și nu aruncăm tot din garderobă odată ce designerii lansează o colecție nouă.
Secretul unei garderobe echilibrate e să ne descoperim stilul personal, să alegem piese de calitate durabile și să le combinăm între ele într-un mod care să ne reprezinte.
O persoană care se cunoaște bine pe sine nu trebuie să aibă lucruri scumpe în garderobă pentru a avea un stil personal de impact. Ea poate combina o piesă de designer, cu piese de 2 lei la propriu de la second hand și să arate ca într-un pictorial de revistă.
Garderoba echilibrată e formată din piese de bază, pe care le pastrăm ani mulți și la care adăugăm elemente stilistice sau trenduri după plac și facem combinații din ele.
Cele 10 piese care nu ar trebui să lipsească din garderoba noastră indiferent de sezon sunt:
1. Cămașa alba. O cămașă alba cu un croi lejer și un material bun vă poate scoate din multe situații stilistice. Recomand să scotociți magazinele second hand după cămăși bărbătești. Vă asigur că veți găsi multe variante.


2. Sacoul negru. Mai cambrat sau oversized, double breasted sau tuxedo. Indiferent de stilul care vi se potrivește, un sacou negru e perfect în multe combinații. Aici vă recomand să probați variante și să alegeți ce vi se potrivește. Însă cu cât mai versatil e, cu atât mai bine!

3. Jeans skinny. Aici recomand o pereche simplă, fără prespălări, inchisă la culoare, cu talie înaltă

4. Tricou alb. Din bumbac, nu foarte strâmt, cu decoltev în V sau nu, voi alegeți. Recomand să căutați colecții din bumbac organic totuși.

5. Jeans vintage. Pentru acest articol vă trimit din nou către magazinele second hand să scotociți după denim deschis la culoare, croi lejer. Și cu siguranță veți găsi multe variante de Levi’s sau Wrangler mult mai originale ca tot ce puteți găsi în malluri. Și combinați cu tocuri, tricoul alb de mai sus și sacoul negru, nu veți da greș!

6. Fustă neagră de piele. Cu detalii de fermoare sau simplă, de piele eco sau naturală. Ideea e să alegem conștient și cu respect pentru planetă și animale. Dacă vrem piele natural ne putem indrepta către vintage/second hand și să o păstrăm cu grijă ani mulți. Dar fusta mini neagră de piele e un element de avut și păstrat în garderobă mereu.

 7. Rochia neagră. Stofă de calitate, croi classic și versatil, lungime medie.

 8. Jacketa de piele biker. Aici căutați în garderoba mamei, sau investiți voi într-una calitativă pe care să o lăsați moștenire mai departe.

 

9. Tricoul grafic. Oversized, imprimeu grafic cu ce vă reprezintă pe voi (eu am câteva cu Wonder Woman). De căutat în second hand inclusiv și de combinat cu jeanșii vintage și jacheta de piele.

10. Maleta beige. Din tricotaj fin, nu prea mulată, maleta într-o culoare neutră de beige sau gri e perfecta pentru combinații rapide.

Acestea sunt cele 10 piese de avut mereu în garderobă în opinia mea. Pentru voi pot fi altele, dar orice ați alege, să fie o alegere conștientă . Sursă foto: Pinterest.com

Eu sunt Laura Chiriță și mă găsiți pe: www.laurachirita.ro, Instagram: laurachirita, facebook: Atelier Laura Chiriță

Share
Published by
Laura Chiriță

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

12 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

12 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

14 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

16 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

16 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

20 de ore ago