Social

Percheziții în Timișoara pe urmele unui grup infracţional de traficanţi de migranţi

Polițiști din România, Germania, Marea Britanie și Ungaria au lucrat împreună la o anchetă pentru a destructura un grup infracțional specializat în traficul de migranți. Au avut loc opt percheziții la Timișoara, miercuri. Migranţii erau ascunşi printre mărfurile din camioane, destinaţia fiind Germania.

Migranții erau transportați de călăuze din Irak, Iran și Siria, prin Turcia, Grecia, Bulgaria, Serbia, România, pentru ca în final să ajungă în Germania. Cei care fac parte din acest grup infracţional au făcut trafic cu migranți în perioada 2014-2018 și ăncasau de la aceștia sume cuprinse între 2.000 și 20.000 de euro de persoană.

Migranții plecau din Timişoara către țările din vestul Europei, iar transportul, cu camioane, dura cel puţin 20 de ore. Migranții erau ascunși pe parcursul acestor călătorii, în interiorul remorcilor, printre mărfurile transportate. Persoanele astfel transportate nu aveau acces pe parcusul călătoriei la mâncare, apă şi acces la toaletă. În anumite situaţii, din cauza lipsei oxigenului, dar în ciuda temperaturilor mai scăzute, migranții preferau să taie părţi din prelata remorcii pentru a ventila spaţiul în care se aflau.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au fost aduse, în vederea audierii, un număr de patru persoane, suspectate că au sprijinit gruparea infracțională, pentru care s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.

Patru șoferi au fost deja condamnați în Germania la pedepse cuprinse între 1 an și 8 luni și 5 ani de închisoare, iar o altă persoană a fost trimisă în judecată de autoritățile maghiare, liderul grupării fiind arestat pe teritoriul Marii Britanii. Autoritățile din Turcia au emis mandate de arestare pe numele a 14 suspecți bănuiți că ar fi sprijinit gruparea infracțională, iar o altă persoană (membru al grupării transfrontaliere cu atribuții de organizare al transporturilor frauduloase de migranți pe segmentul Serbia – Romania, România – Germania a fost reţinută pe teritoriul Greciei. În cadrul anchetei, au fost documentată activitatea infracțională a unui număr total de 36 de suspecți, care ar fi reuşit să organizeze de traficarea ilegală a 580 de migranți depistați pe teritoriile Germaniei, Ungariei și României. Sumele de bani obținute din desfășurarea activităților infracționale se ridică la aproximativ 2 milioane de euro.

 

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Cum va fi vremea în Banat la sfârșit de an și început de 2025!

Administrația Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, 30 decembrie, prognoza pentru următoarele două săptămâni,…

2 ore ago

Mijloacele de transport în comun vor circula până la ora 1 în noaptea dintre ani

Asociația Societatea Metropolitană de Transport a decis prelungirea programului mijloacelor de transport în comun până…

8 ore ago

Tatuajul lui Ciolacu. Sau despre a cui austeritate vorbim?

Un lucru e clar! Guvernul Ciolacu 2 a primit de la Guvernul Ciolacu 1 o…

8 ore ago

Oprit înainte de a face haos pe șosele

În data de 29 decembrie, în jurul orei 22:00, polițiștii orașului Deta au oprit pe…

9 ore ago

Punctele de vânzare a biletelor pentru transportul în comun, program special în următoarele zile

În perioada următoare, punctele de vânzare ale Societății de Transport Public Timișoara vor funcționa după…

9 ore ago

A fost stabilită suma necesară primei etape a realizării drumului de legătură Aeroportul Timișoara – A1

Studiul de fezabilitate necesar pentru realizarea unui nou drum de legătură, care va lega Aeroportul…

9 ore ago