Sport

Deocamdată doar plecări la Ripensia. Obiectivul rămâne salvarea de la retrogradare

Ripensia iernează pe locul 14 cu 24 de puncte după 20 de meciuri jucate. Un bilanț de cinci victorii, nouă egaluri, șase înfrângeri și un golaveraj de 24-30. Cu siguranță se putea mai mult, fiind pierdute destule puncte pe final, dar la fel de bine se putea și mai puțin. Situația din clasament obligă la mai mult, și toată lumea va încerca să își aducă aportul la îmbunătățirea situației.

”Eu și cu antrenorul Pelici am avut discuții, încercăm să ducem clubul pe o direcție care să ne permită realizarea obiectivelor strategice, respectiv primul ar fi creșterea de jucători în paralel cu menținerea în Liga a 2-a. În final, am agreat împreună aceste priorități și mergem înainte în așa fel încât anul următor și cei care urmează să ducă la consolidarea acestui club și existența lui. Fiind un club privat trebuie să avem alte priorități față de cluburile care își desfășoară activitatea pe bani publici. Măsura va fi să acționăm în privința creșterii jucătorilor și în direcția valorificării potențialului care există în Timișoara. Mi-am propus ca fotbalul pe care îl practicăm să devină un spectacol. Nu putem juca fotbal doar pentru fotbaliști, antrenori și doi-trei oameni din jur”, a spus recent președintele Dumitru Mihu.

Până acum sunt certe trei plecări. Zaluschi, probabil cel mai bun jucător al echipei va continua în altă parte, după ce nu și-a prelungit contractul, în timp ce la Fotescu și Staicu s-a renunțat.

Deocamdată clubul nu a anunțat venirea niciunui jucător nou, dar pune accent pe jucătorii din pepiniera proprie. Din vară și până acum au apărut la echipa mare doi jucători din Academie. Este vorba despre Ion Vasluian și Alexandru Benea care a debutat și el în ultima etapă de la Buzău. Pe lângă cei doi din propria pepinieră, Ripensia dispune și de alți jucători U21: Haralambie Mociu, Vlad Chera – care a devenit om de bază în tur, Ștefan Dobre, Călin Tudor, Ionuț Gavrilă și Darius Țieranu. ”Pe viitor ne propunem să urcăm încet, încet cât mai mulți jucători de la Academie”, a spus antrenorul Alexandru Pelici.

Obiectivele trasate pentru viitor și prezentate și de antrenorul nostru: menținerea în Liga a 2-a, promovarea a minim doi jucători, într-un an competițional, formați de Academie, ceea ce presupune ca aceștia să debuteze și să apară oferte pentru unul dintre cei doi. Un al treilea obiectiv este pregătirea unei echipe competitive și o promovare în Liga 1 când orașul va fi pregătit din punct de vedere al infrastructurii.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

3 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

3 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

4 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

4 ore ago

Tech Talks by UPT – „AI for Humanity” a ajuns la final. Un eveniment de excepţie cu un succes răsunător

Unul din cele mai aşteptate şi memorabile evenimente organizate sub tutela UPT a ajuns la…

4 ore ago